SM-Finaler 2023 Storvreta vinner herrefinalen

2 tighte og effektive lag møtes i herrefinalen. De har historie med hverandre som vinnere og tapere og det er som regle veldig jevnt i kampene dem imellom. Dette blir en rysare.

Kampen

Det er viktig for begge lag å komme igang. Det er tøft og det er få cm som avgjør om en setter en sjanse eller ikke. Mange navn stikker seg frem. Albin Sjögren, Tobias Gustafsson, Måns Parsjö, Alexander Galante Carlstrøm, Emil Johansson, Malte Lundmark, Rasmus Enstrøm, Johan Samuelsson. Det er så mange gode spillere så en forstår at det virkelig er battle of the giants i international innebandy.

Albin Sjögren blir 1 periodens store spiller. Spiller sin siste kamp for Storvreta da han skal spille i Sveits neste sesong. Han setter opp 2 mål og Storvreta er ikke bedre enn Falun som har ball mesteparten av tiden, men de er mer effektive. 1-0 ved Filip Eriksson etter 03.35, 2-0 kommer ved 10.16 ved Simon Götz. Det er jevn, hardt og brutalt. Storvreta er virkelig på hugget i egen sone og lar aldri Falun slippe til.

Med en 2-0 ledelse har Storvreta fått kampen inn i sin bane. De er flinke til å dra ned tempo og lar Falun presse og spille seg ut. Taktikken sitter perfekt. 3-0 til Storvreta kommer ved 19.Filip Eriksson ass Filip Stenmark. Et fint mål der keeperen gjør det første trekket og da er det enkelt å legge ballen mellom arm og kropp. 1-3 kommer ved Emil Johansson ass Kalenthun og det har gått hele 35 minutter av kampen. Falun bør også ha det nest målet for at det skal bli kamp.

Falun hadde det ikke enkelt med å komme forbi Storvretas forsvar.

Men Storvreta setter 1-4. Kaptein Tobias Gustafsson stikker opp i banen så de får overtall på høyre siden. Når ballen er spilt ut til Gustafsson kan han enkelt spille tvers og der står Niklas Winroth Nelin alene og setter ballen enkelt imål. Tripp-trapp-tresko.

1-4 etter 40 miinutter er perfekt for Mika Kohonens Storvreta. Det skal i mine øyne et under til for at Storvreta skal miste det her.

Måns Parsjö var en levende vegg mellom Storvretas stenger.

3 perioden starter med høyt tempo og Storvretas kaptein får sette 1-5 bak en letter rystet Falun keeper Rehn. Han har ikke fått mye hjelp på tverssover pasninger og skudd. Gustavsson setter en tverssover passning ned i

Falun vil ikke gi seg. 2-5 settes på en retur av Simon Berg. Det blir noen spennende minutter. 48.29 kommer 3-5 Emil Nilsen ass Rasmus Enstrøm. Nå blir det hett. Falun har begynt å skyte utenfra da forsvaret til Storvreta er vanskelig å trenge igjennom. 4-5 kommer Tid 57.45. Storvreta trykkes tilbake av 6 mot 5. Falun tar ut keeper allerede 5 minutter før slutt og de slipper ikke inn noen mål. Men Storvreta holder unna og det blir 4-5 tap for Falun.

Dommerne hadde full kontroll i denne kampen
Emil Johansson var ikke fornøyd med sølv.
Mika Kohonen SM mester både som spiller og nå trener.

Veienmotguld.com gratulerer Storvreta med SM gull herrer 2023.

Kampstatistikk kan du lese her

← Er du en nerd? Se SM finalene på nytt… SM-finaler 2023 Thorengruppen vant kvinnefinalen i Globen AVICII Arena. →