SM-Finalen Kvinner – Skrällen Täby vant

En SM-Finale for kvinner er en mer spillende og spillende kamp enn vi får i herrefinalen. Det er morsomt å se tekniske finesser og et spille som bølger litt fra mål til mål. Dette er det bildet vi har fått de siste årene. En mer åpen finale bland kvinner enn den som spilles blandt menn.

1.periode

Spennende kamp. Begge lagene vil mye. Mora har mer trykk på målet, men Täby er farlige de også. Mye styrt av Moa Tschöp. Det kriges for hver ball. Begge lagene vil veldig mye. Begge lag er veldig flinke til å stenge rom og å sørge for å få spillere imellom ballfører og mål. Det tekkes mye skudd og keeperne for begge lag har vært veldig flinke. 1-0 kommer ved Johanna Hultgren. Kjører solo over halve banen setter den i innersiden av stolpen og setter inn sin egen retur.

2 periode

Perioden begynner i raskt tempo. Kampen er åpen. Men så skjer det ting som gjør at vi elsker denne sporten. Täby legger om spillet og begynner å presse høyere og høyere. De har en attityd som sier fucke you vi skal frem. De spiser metere og de begynner å sette stort press på Mora som får et for stort strekk Julia Croneld setter 1-1 tid: 27.58, Sara Attermo 1-2 tid: 30.07. Mora er sjokkert og det kommer mer. 1-3 Tid 33.47 setter kaptein Jennifer Stålhult. Nå er det kun 1 lag på banen og Mora begynner å bli stresset. 1-4 kommer fra Linnea Wiregård tid: 38.39. Nå brenner det et blått lys for Mora. Täby eier kampen og Schöpp/ Stålhult eier kampen og spiller ut Wjik/ Hultgren. Har lagt min elsk på #94.Matilda Sjödin. For en rakett. Ikke store jenta, men gud hun er overalt der fremme og forstyrrer Mora forsvaret. Men kampen skal forbli spennende for Mora er presset og må score et mål før pause. 2-4 kommer ved Moa Gustsavsson tid: 38.49. Det var et meget viktig mål. Täby har overtaket. Nå må Mora fremmover og begynne å sette sjanser.

3 periode

En forventer at Mora nå skal komme fremmover på banen. Men det er faktisk Täby som fortsetter å kjøre kampen, men de er smarte og spiller mye safe spill. Raskt opp i banen for så å snu og legge ballen ned til forsvaret som fortsetter spillet. En meget fornuftig taktikk som får Mora til å løpe ganske så mye mer. Ranja Varli setter 2-5 Tid:47.59 og vi begynner å forstå at dette går Täbys vei. Men klok av NM finalen her Moa Gustafsson setter 3-5 tid: 50.12 og så skjer det igjen. Mora tar over alt spill de neste minuttene og 4-5 kommer Tid:53.30 ved Moa Gustafsson nok en gang. Kan de ta en Sveiva? Vel sjansene hagler og så skjer det som alltid kan skje. Back med ball spiller til sin kollega (som for 2 gang går og bytter) da er det plutselig 2 mot 1 Täby og pang 4-6 ved Anna Peterzen tid: 56.53. Det var en kalddusj for Mora. Ut med keeperen og da går det som det pleier å gå. 4-7 ved Anja Varli Tid:59.53. Täby har greide et umulige. Å slå ut de svenske mestrene IKSU for så å jobbe istykker Kais Mora. Må si jeg er veldig imponert. Dette var kul innebandy.

4-7 seier til Täby i noe som er svært overraskende på den svenske eliten av eksperter. De hadde sett for seg IKSU nok en gang. Nå har Kais Mora spilt 6 SM finaler og kun vunnet 1. Sjelden sett så glade jenter og for et publikum Täby hadde med seg.
Det var 10349 Tilskuere på denne herlige kampen.

← SM Finalen – Før kampen Storvreta – Falun SM Finalen – Før kampen Kais Mora vs Täby →