Slevik seriemester og NM-sluttspill

Siste runden og mye kunne skje som forandret tabellen radikalt. Premissene var satt før kampene. Harstad måtte vinne, Fredrikstad måtte vinne, Grei måtte vinne, Sandnes kunne greie seg med uavgjort, Sharks måtte vinne, Haugerud måtte ingenting(ifølge segs elv), GIF måtte ingenting, Akerselva måtte vinne, Sveiva måtte vinne, Tunet burde vinne, Greåker måtte vinne, Slevik måtte vinne.

Da har en egentlig en tabell som er jevn rundt toppen, sluttspillet og ndrykksstriden.

Etter serierunden så sitter en igjen med en blandet følelse.

Harstad slo Sandnes.
I en jevn batalje som svingte rått i nord vant hjemmelaget som de skulle og måtte. Sandnes var ikke noe dårlig og gav alt for å ta poengene. Perioderesultatene viser også at en kamp kan by på mange kampbilder. Men som det er i idrett så var det mye taktikk og mange som fulgte med på facebook. Morsomt var det når Sveivas Morten Isnes opprettet en lenke med – vi følger alle kampene. Harstad gjorde hva de skulle gjøre. Hadde de greid – the unbelivable? Dessverre så vant Fredrikstad sin kamp og de rykket ned med lik poengsum, men 4 mål dårligere målforskjell. Vi synes det er synd, da vi trenger mangfoldet i norsk innebandy. Vi håper vi sees om ikke så lenge.
Sandnes på sin side stod på og sikret sitt første sluttspill. Grei maktet ikke å slå («det dårligste laget i eliteserien» – ref Grei trener) Fredrikstad som satte mål i siste minutt av kampen og ødela Grei sjanser til å komme til sluttspill. Snakk om Kinderegg følelsen.

Harstad – Sandnes 8-7 (3-1,1-5,4-1)
Harstadhallen, Tilskuere: 226
Mål Harstad: Mika Heikurainen 3, Ritvars Berzins 2, Tuomo Manninen,
Toms Kirmuzs, Rune Johansen.
Mål Sandnes: Manfred Thalin 2, Rune Svebestad, Alexander Ravndal,
Johan Olsson, Niklas Karlsson, Christer Vedø.
Utv.: Harstad 2×2 min., Sandnes ingen.
Skudd: 28-31
Dommere: Rønningen/Korrell

Grei tapte for Fredrikstad
Begge lag måtte vinne, så enkelt var det. Fredrikstad for å få kvalikkplassen og Grei for å få sluttspill. De tilbakemeldingene vi fikk var at Grei ville, men Fredrikstad var smart på hvordan de lå og
tok de sjansene de fikk. Grei fikk også mer ut av spille i 2 periode, men falt tilbake til gamle
synder når 3 perioden kom. Det stod mye på spill for Grei treneren som kom med sine kommentarer
i en av våre Pod og det må ha vært uendelig deilig for gutta fra plankebyen å vinne. De hadde sjansen, men
de fleste hadde avskrevet Fredrikstad. At de sette målet 1 min før slutt bare gir en enda deiligere
følelse.

Grei – Fredrikstad 4-5 (0-2,4-1,0-2)
Apalløkkahallen, Tilskuere: 71
Mål Grei: Kjetil Bratland, Anoosh Kirubaharan, Frikk Bruland, Erik Jirving.
Mål Fredrikstad: Carl Schultz 2, Espen Johannessen, Kristian Antonsen, Stian Setterberg.
Utv.: Grei 1×2 min., Fredrikstad 3×2 min.
Skudd: 27-17
Dommere: Johansen/Monge

Sarpsborg – Haugerud
Sarpsborg ville veldig ha sluttsspillsplass og Haugerud tok vel ting mer som de kommer. At det blir en av deres tidligere spillere som setter spikeren i kista er slik life goes. Tett, tøff kamp som ble avgjort pga ting som skjedde i de andre kampene. Sharks lå under med få minutter igjen med 3-4 og tok ut keeper. De satte 4-4, men måtte ha seier for å passere Haugerud på tabellen. Ved å vinne ville de også passere Sandnes om de skulle tape, og Grei på bedre målforskjell så Sharks trenerne tenkte riktig. Eneste som gikk galt var at nevnte Stenrød satt ballen i det tomme Sharks målet og Haugerud vant. Glede for Oslo laget som ikke har hatt mye å juble for etter jul, men en sluttspillsplass er alltid kult å slå i bordet med. For Sharks er dette en stor skuffelse. Sammen med Grei og Harstad så er det vel Sharks som sitter igjen med en skuffelse som de håper å kunne vokse på.

Sarpsborg – Haugerud 4-5 (1-1,0-0,3-4)
Skjeberghallen, Tilskuere: 170
Mål Sarpsborg: Ola Olaussen 2, Fredrik Gjødalstuen, Lasse Schie.Mål Haugerud: Thomas Ihle 2, Andreas Lindberg, Mats Borgen, Henrik Stenrød.
Utv.: Sarpsborg 1×2 min., Haugerud 2×2 min.
Skudd: 26-19
Dommere: Eliassen/Sørensen

IK Akerselva – GIF
Kampen som ikke betyde noe for GIF, men som kunne gi IKA bronsje plass. IKA dominerte fra start til slutt i denne kampen. GIF testet ut mange av ugguttene og de var overraskende bra i enkelte perioder for så å falle ned. Falkeid i buret tok en pause og Philip Rudningen stod i mål. For en keeper. Her har de en som på sikt bør være en kandidat til å starte regelmessig. Som en av GIF spillerne sa. Han lille Philip var så liten atte, men på 2 sesonger vokst seg lang og kommer til å bli større. Vel, godt arbeid GIF. IKA kjørte på og vant, men det var kampen i Lihallen som på en måte avgjorde denne medaljekampen. IKA tapte den kampen mot GIF, men har på en meget imponerende måte tatt 28/30 poeng i 2017, det gav 5 plass i 2016/17.

Akerselva – Gjelleråsen 11-2 (5-0,1-2,5-0)
Kringsjåhallen, Tilskuere: 86
Mål Akerselva: Mattias Ager 3, Morten Møller-Olsen 2, Robin Mattsson,
Tobias Lindberg, Per Christian Brath, Mads Rongsjord, Magnus Andersson,
Marcus Norberg.
Mål Gjelleråsen: Eivind Brandeggen, Bjørn Lundgren.
Utv.: Akerselva 1×2 min., Gjelleråsen 2×2 min.
Skudd: 35-14
Dommere: Trogstad/Lindgren

Sveiva – Greåker
Greåker hadde alt i sine hender.. De måtte slå Sveiva og håpe på at Tunet ville sette Slevik på plass for 4 kamp på rad mellom lagene. Greåker og Sveiva ble en spennende og intens kamp. Som Morten Isnes så fint sa det i går kveld. En «sluttspillskamp». intens, hard og spennende. Sveiva har det i seg. De taper sjelden hjemme og har et rasktspillende innebandylag. Kenneth Skistad i Greåker var raskt frempå at ja de var skuffet, men de hadde sine sjanser og kunne vunnet. A poeng med Slevik, men tap på målforskjell. Surt, men ja Harstad kampen var dessverre avgjørende. Sveiva tok 4 plass og Greåker den sure 2 plassen.

Sveiva – Greåker 4-3 (1-2,2-0,1-1)
Rommenhallen
Tilskuere: 170
Mål Sveiva: Kristoffer Bakke 2, Sindre Bjerknes, Kjetil Hammerstad.
Mål Greåker: Lars Erik Torp, Kenneth Skistad, Martin Isnes Kvisvik.
Utv.: Sveiva 2×2 min., 1×10 min., Greåker 2×2 min.
Skudd: 28-28
Dommere: Kristoffersen/Olsen

Tunet – Slevik
Kampen som på en eller annen måte ble 12-15 minutter ferdig etter de andre kampene. Smart trekk og enda smartere å fortelle Slevik at Sveiva hadde vunnet i Rommenhallen over høytaleranlegget. Der og da sluttet Slevik å spille og lot Tunet ta de viktige 3 poengene. Frem til da var dette en rysare av en kamp. Tunet et førende laget som ledet med 1-2 mål, men som gang på gang ble tat igjen. Runar Snellingen som ifølge ryktene hadde årets mål i eliteserien denne sesongen er på gang. Han blir farlig i sluttspillet så sant han fullfører kampene. Han tas hardt, noen ganger langt over streken. Det stod 6-6 etter 2 perioder, men Tunet gikk raskt opp til 8-6 og så kom beskjeden.
Grattis Slevik og Tunet. Tunet har sett alt annet enn bra ut denne sesongen, men avslutter meget sterkt og er på gang i sluttspillet. Det virket også at Tunet har fått orden på keeperspillet. Og de vet å sende bilder til visse personer i innebandymiljøet.

Takk for inspirasjonen Østergren, dette bildet vil henge i garderoben til hver eneste kamp.

Tunet – Slevik 8-6 (3-2,3-4,2-0)
Høyenhallen, Tilskuere: 184

Mål Tunet: Thomas Rognlien 2, Runar Snellingen 2,
Ole Mossin Olesen, Mats Hoff Karlsen, Henrik Fredriksen,
Axel Wallin.
Mål Slevik: Ryan Halldén 2, Thomas Stræte 2, Johan Åhlberg,
Kristian Skaftnes.
Utv.: Tunet 2×2 min., Slevik 1×2 min.
Skudd: 22-32
Dommere: Ingebrigtsli/Henriksen

Det ble valgt lag til NM sluttspillet….

Dette blir motstanderne:

Haugerud – Slevik
GIF – Greåker
Sandnes – Tunet
IK Akerselva – Sveiva

Lykke til…

Vi vil også sende en tanke til Jan Nordli, mannen som vi så rundt i hallene. Hans lidenskap var dømming. Til tross for våre uoverstemmelser, så var du en som ville det beste for innebandyen. Respekt skal du ha fra oss alle. Vi sender også vår kondolanse til familien, fra alle oss i VMG.

← NM – oppsett – IK Akerselva – Sveiva er klart. Siste runde, en neglebiter uten dess like.. I tillegg litt synsning om eventuelle kvartsfinaler →