Slevik rystet av IKA for første gang

Slevik har vel aldri før hatt noen problem mot IKA om vi ser tilbake i historiebøkene, men i går var det veldig nære at hjemmelaget tapte poeng mot laget de knuste i kvartsifnalen med 3-0 for bare noen måneder siden.

IKA stiller ikke med fullt lag denne aften i Gressvikhallen. De savner en av sine største stjerner i Mattsson og en av sine største bekker i Aksel Dahl. Likevel byr de virkelig opp til kamp. Slevik savner kun den kjappe bekken Daniel Eriksson. Som assisten skriver er det Slevik som starter best og setter to relativt enkle mål. Begge mål kommer på personlige feil fra IKA og litt avventende forsvar. Det har sikkert å gjøre med den respekt de har for Slevik og den nervøsitet som fortsatt sitter i kroppen. Men etter dette skjer det noe og IKA spiller mye bedre. Begge lag spiller meget bra og kontrollert forsvar noe som gjør at de fleste sjansene oppstår når noen av lagene gjør en feil. IKA får sitt første undertall og her spiller de meget bra, den lynraske bekken fra Sveiva kampen kommer opp lengs kanten, lurer bort Stræte, finter seg forbi Hjort og serverer Harald som står alene forann Slevikmålet. Dessverre bommer den nervøse hipsteren på målet og IKA får krype tilbake til forsvarsstilling.  Det blir noen kontringer frem og tilbake og til slutt finner IKA en luke bak Slevik keeper og det er redusert. Vi går til pause med stillingen 2-1.

Andre periode starter og i denne omgangen er det IKA som er best. De setter høyere press på Slevik og spiller med tre rekker mye av perioden. Alle tre rekkene gjør en veldig bra jobb noe som gjør at de orker fortsette med pressen. Det blir uttelling ganske raskt. Etter 33 minutter jobber Nikolai alene på Slevikhalldelen, han kjemper som en nyfanget laks som nettopp blitt tatt ut av vannet men gjør alt for å komme tilbake igjen, helt alene vrir han seg frem og tilbake mellom Slevikforsvarere. Ingen for tak i ham selv om de prøver med både harpun og netting, han rykker seg løs en siste gang og trykker inn ballen i mål… Han er fri og svømmer ut i det dype vannet igjen. Det står nå 3-3 på tavla, Slevik blir litt mer passive og IKA blir vekket av den herlige innsatsen til lagkompisen. De fortsetter pressen og med bare 2 sekunder igjen plasserer Anton”snusmumrik” Eliasson ballen lett over beinet til keeper og IKA leder kampen. De vinner andre periode med 1-3 mot mesterlaget.

Når tredje periode starter setter Slevik en veldig press. IKA tar en meget unødvendig to minutter for 6 spillere på banen og i sett 4:e forsøk i PP setter slevik 4-4 målet. Dette etter bare to minutter spilt i tredje. Men Nikolai har fått smaken på mål og enda en gang jobbar han hardt, det lønner seg og Oskar Rist for lyst til å hjelpe ham, På en perfekt kontring spiller Oskar frem til Niko som setter ballen i åpen kasse. Stillingen nå 4-5. Det er mye frem og tilbake nå, men Slevik presser høyt og setter utligningen med 12 minutter igjen av kampen. I neste sekvens spilles det 4v4 og her vinner Slevik ballen etter en 50/50 duell. Stræte serverer Glenn som fører Slevik i ledelsen. Tid 54:18 etter at IKA har presset tilbake Slevik under de siste 30 sekundene setter Ager et nydelig mål ved borte stolpen. Vi har nå 6-6 i med 6 minutter igjen å spille. Med 4 minutter igjen ryker IKA på enda en utvisning og i det etterfølgende PP setter Slevik 7-6 målet. Det er nå mindre enn 4 minutter igjen og IKA prøver seg uten keeper, det tar bare 10 sekunder før Slevik setter den i åpen kasse. Pusten går ut av IKA spillerne og Slevik har kontroll de siste minuttene…

Aldri før har IKA rystet Slevik som de gjør en onsdagskveld på deres egen hjemmebane. Det merkes godt på stemningen i hallen at hjemmepublikum ikke er vant til å ligge under mot IKA. De prøver med heklinger som ”Gris”, ”ku” og andre spennende ting. Man kjenner virkelig at man kommet seg ut en tur på landet. Fjøset bak hallen sier vel det meste. Men Slevik tar tre viktige poeng i denne spennende kampen og IKA har nok allerede begynt å forberede seg på neste kamp som er lørdag mot Grei. Vi håper publikum finner sine griser og kuer som de ropte etter, setter seg i sine traktorer og kommer seg vel hjem.

← 1/3 av herrenes eliteserie er unnagjort Onsdag byr dessverre bare på en kamp →