Skal Norsk innebandy følge strømmen å stoppe alt av spill og treninger?

Vi har sett at land som Italia har valgt å stoppe alt som heter idrett, vi ser at England nå også velger å stoppe arrangementer eller spille for tomme tribuner, vi ser at Get ligaen har valgt å stoppe sluttspillet. Det går rett å slett en vei. Spørsmålet er vel om det er korrekt for Norge å gå samme vei? Jeg skjønner at klubbene i Norsk hockey ikke ønsker å utsette sluttspillet, det skulle jo bli alt for dyrt. Man har ikke råd å holde spillere med lønn mye lenger enn det man budsjettert med. Jeg skjønner at man ikke kan spille for tomme tribuner heller nå dette er en inntekt som flere av de store klubbene trenger. Ved å si at alt er klart nå har man retten på sin side å suspendere de spillerne som ellers hadde hatt kontrakt og fast lønn. Jeg skjønner også at om man er blodsupporter kan ha vanskelig for å holde seg unna og derfor kanskje hadde møtt opp selv om man er en av de som løper større risiko å bli syk. Jeg har hørt historier om folk som blitt satt i karantene som gått på butikken, på Sats og t.o.m konsert. At det er mulig å være så dum det forstår jeg ikke helt men det er jo helt klart at noen er det. Men tilbake til Norsk innebandy. Jeg vil påstå at det ikke er en publikumsport. Visst, de lagene med flest supportere kan ha 200-300 på en hjemmekamp men jeg tror likevel ikke at det er det som velter et av de lagene nå som skal spille sluttspill om de blir hjemme og heller følger kampen på Joymo. Tunet spilte sin kamp i dag med litt folk på tribunen. Det var satt ut antibac der man kunne vaske hendene, det var lagd en informasjonsfilm om hva man skulle tenke på og prisen på Joymo var satt ned til minst mulige. Slevik valgte å spille med tomme tribuner. Sier ikke at noen av valgene er bedre enn det andre men vi ser at vi kan gjøre ting.

NBF skal ha et møte i morgen på formiddagen der man bestemmer hva man skal gjøre videre. Jeg tipper de kommer til å stoppe alt spill. Det er det alle andre har gjort. De har samme møte i Sverige i morgen der kvartfinalene skulle begynt neste uke. I Sverige er det igjen en annen sak da det fort kan være like mange på tribunen som i en Norsk hockey kamp. Jeg håper at vi her i Norge kan spille for tomme tribuner så lenge vi opprettholder flest mulig råd fra helsemyndigheten. Dvs vaske hendene godt, bli hjemme om du er føler deg dårlig, host i armkroken osv. Man må selvfølgelig sjekke med dommere og funksjonerer om de ønsker å delta og det må være frivillig. Eller rettere sagt det må være lov å si nei om man ikke føler seg trygg.

Om alle kamper stoppes håper jeg vi finner en løsning for å spille klart, dette siden økonomien i vår sport ikke er like avhengig av publikum som andre. Man kanskje skulle stoppet alt frem til påske å heller spilt etter om det blitt bedre da. Men det er vel ingenting som sier at smittede går ned den tiden som kommer.

Det er garantert mange som vet mer enn meg om dette viruset, som ønsker at alle skal låse seg inn i huset å være der i 1-2 måneder til viruset er over. Men det virker som om folk tror at dette viruset er som en storm som man kan låse seg inn for. Jeg vil heller kalle det en vinter. Det kommer til å være en stund. Jeg håper og tror at vi tar oss igjennom dette sammen og jeg vil gjerne at innebandy er en del av det. Det skal sies nå at det er Eliteinnebandyn jeg først å fremst tenker på.

Her finner dere mer info om COVID-19
https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2020/viktig-informasjon-vedrorende-koronavirus/?fbclid=IwAR0G2zfOJlp-uDQa7jjTNo4yfOv-8T8FiQAVs0U_PJm3bFL_sd-cNdsQFSM

Mvh Lasse som ikke orker ha hjemmekontor, hjemmetrening, husarrest, hjemmefest, alenepodd og blikkboksmat i flere måneder 🙁

← Sesongen er over for alle innebandyspillere Tre kvartfinaler kan avgjøres i dag →