Sjetne slår tilbake

Veienmotguld.com har fulgt forskjellige klubber rundt om i Norge. I våres fikk vi nyss om at Sjetne var en klubb som ville ha tilbud med jevnaldrende. De fantes ikke i egen krets. De ville spille i Oslo/ Akershus med G19 laget. Det fikk de ikke, det fikk andre. Nå begynner det å haste. Hva skjer egentlig??

Sjetne

I Sjetne Innebandy har vi jobbet jevnt og trutt på ærlig vis siden 2011. Vi har i dag et meget godt tilbud fra 6 år og oppover til senior samt flere vennelag.Vi satser på bredden og sikter mot toppen. Dette er ikke forenlig med strategien til de som styrer innebandy i norges land. De er lite villig til å skape et tilbud til våre eldste ungdommer som har ambisjoner utover det å bare spille for moro skyld.

Innebandy i Norge er en liten sport med få forbilder og som skaper lite blæst. Sporten er sjelden nevnt i mediene og flere regioner har lite aktivitet. I vår region, Midt-Norge, har ikke våre eldste ungdommer et tilbud i aldersbestemt serie. De har blitt gode nok til å spille 1.divisjon senior, og gjør selvsagt det, men savnet er stort etter å møte jevnaldrende. Til høsten er vi velsignet med å spille mot hele 3 seniorklubber i region midt!!!

Vårt G19 lag er dedikerte innebandyspillere, og har deltatt på NM flere ganger hvor de presterer bedre og bedre. De blir motivert av god motstand mot spillere på egen alder, og både spillere og trenere kommer hjem med ønsker om å utvikle laget videre og beholde ungdommene i aktivitet så lenge som mulig.

Vi topper ikke laget, og satser på alle. Vi vet at hver spiller teller, både på og utenfor banen. Vi er et lag, med styremedlemmer, foreldre, trenere, oppmenn, foreldrekontakter, supportere og selvsagt våre spillerne.

Men vi opplever ikke at egen krets og NBF spiller på vårt lag. De er mest interessert i å overholde egendefinerte regler slik at man kan unngå presedens for andre klubber. La oss for guds skyld ikke reise på tvers for å få motstand, utvikle og motivere. La oss ikke teste ut et samarbeid i tilfellet det blir en suksess og andre klubber kan få lyst til å gjøre det samme. Klubber som også står uten et tilbud de fortjener. La oss heller holde igjen ungdommene innenfor fylkesgrensene, i alle fall nord for Akershus.

Da er det i alle fall godt å vite at vi slo Sveiva ut av Praha Cup i juli, og vite at vi matcher de beste i Norge. Men hit og ikke lenger er vi ønsket, og hit, men ikke lenger, kommer nok ikke innebandysporten heller uten å endre sin strategi.

Med vennlig hilsen
Kristine Ræder
Styreleder
Sjetne Innebandy

← Tunet på vei mot noe stort Kämpe spiller for Helsingborg mot Slevik og Greåker – kontraktsløs →