Siste runde og sluttspill står rundt døren

Det som alle lag ventet på, alle trenere håpet på, alle entusiaster gledet seg til er de tnå bare noen få dager igjen til. Vi kan allerede nå se klart hvem det kommer til å stå mellom.

I herrenes eliteserie er det jo sånn at vi er flere lag enn de som får være med på den siste festen ( i motsetning til dameserien). Det må kjempes i alle kamper og kun de som jobber hardest får en entrebilett til opp til neste nivå, ja sluttspillet kan nå straks starte!

Topp 8 er klart og vi vet allerede nå hvem som fått biletter og hvem som må stå og vente utenfor. Det vil også være noen som må gå hjem og dette er heller ikke helt klart enda selv om de fleste nok tror de vet hvem det blir.

8:e plassen er klar og det ser vi Sarpsborg
7:e plassen er også klar og der finner vi Gjelleråsen
6:e plassen er det nå Grei som har men dekan i teorien komme på 5:e om Sveiva taper mot Harstad
5:e plassen er det Sveiva som besitter og med et poeng mot Harstad er den sikker
4:e plassen finner vi IKA på i dag, om de tar et poeng mot GIF og Greåker taper mot Slevik blir de #3
3:e plassen har da som sagt Greåker. De må vinne for å sikre plassen. Poengtap og IKA kan gå forbi
2:e plassen er det Slevik som har, ingen kan ta den fra dem og de kan ikke bli bedre
1:e plassen og best i serien er dette året Tunet. De er allerede klare vinnere og har ingenting å spille for

VMG tenkte at vi skulle tippe hvordan lagene velger og hvorfor:

Kvartsfinale 1
Tunet – Gjelleråsen: Vi tror at Tunet tenker på klubben og ved å velge Gif sikrer man fulle tribuner i minst to kamper noe som klirrer godt i kassa for et lag som betaler mye i spillerlønn. Tunet har også hatt full kontroll på kampene mot Gif og selv om sarp ligger et stykke lenger ned på tabellen tror jeg man vil spare seg for Østfoldreisene mest mulig.

Kvartsfinale 2
Slevik – Sarpsborg: Slevik står da igjen med tre valg, Sarp har de slått lett begge gangene og det ligger rett rundt hjørnet, ser ikke hvorfor man skulle velge Grei eller Sveiva i stedet. Selv om Slevik er kjent for å slå ut Grei i første runde.

Kvartsfinale 3
IKA – Sveiva: Vi tror at IKA vinner i morgen og at Greåker mister poeng, dette gjør at IKA velger føre Greåker. Man tar Sveiva for det er også et lag som fyller tribunene. Sveiva har et bra men ungt og urutinert lag som kommer til å kjenne pressen.

Kvartsfinale 4
Greåker – Grei: Greåker har ikke så mye å velge på så da blir det Grei. De har vunnet hver sin kamp så dette kan bli spennende inn i siste spilleminutt.

I andre enden av tabellen har vi tre lag som kjemper om å overleve.
Harstad, Nor 92 og Fredrikstad.
Vi tror at Harstad ryker og at det blir Nor 92 som får spille kvalikk, hvorfor? Harstad skal ta i mot Sveiva på hjemmebane. Dette er Sveivas siste sjanse å finsjustere spillet de skal bruke i kvartsfinalene. De kommer opp med fullt lag og som rutinert Sveiva trener har headcoach utlovet en skikkelig lagfest ved seier. Vi alle vet jo at Sveiva sier ikke nei til en fest, derfor kommer de til å vinne denne kampen.

Nor 92 skal spille mot Tunet. Mossin ligger 12 poeng bak Stræte og bør vel sette enn minst 16 for å gå forbi. Wallin ligger 10 poeng bak Sindre, kan bli en del skudd fra hans kølle også kan jeg tenke meg… Tunet går på for fult og da har ikke nor en sjanse..

Fredrikstad skal spille mot Sarp og her tror jeg faktiskt at det kan ble jevnt. Sarp har ingenting å spille for og dette er et lokaloppgjør som Fredrikstad vil vinne! Selv om de skulle tape så slipper de nok kvalikk og kan rolig ta ferie til neste år igjen.

← Børre børrelito Børresen byr på 20:e kjappe PC S01E20 Avslutnings TRILLER – Men Tunet herrer vant….. →