Sesongen er over

Innebandyseksjonens styre har vedtatt at det ikke vil bli spilt kvalifiseringer til eliteseriene for kvinner og menn sesongen 2020/2021.

Vi må være ærlige og si at dette var ventet. Men det er vanvittig kjedelig for lagene og for miljøet. Det er veldig leit.
Opprinnelig var ambisjonen for sesongen 2020/2021 å gjennomføre fullverdige 1. divisjoner for begge kjønn. På grunn av mangelen på trenings- og kampmuligheter utover høsten, ble 1. div. østland menn på senhøsten 2020 vedtatt avlyst i sin opprinnelige form (dobbelt serie), på lik linje med all annen aktivitet i forbundet, unntatt eliteseriene. Så snart det eventuelt ble åpnet for trening for alle lagene igjen, og mulighet til å spille kamper, skulle forbundet/regionene sørge for å legge til rette for en form for seriespill som lot seg gjennomføre i praksis, slik at man fikk kåret verdige vinnere og lag som kunne delta i eventuelle eliteseriekvalifiseringer.

Gjennom vinteren kom ytterligere innstramminger fra myndighetene, som tvang frem flere nedskaleringer av Norges Bandyforbunds planer, blant annet å utsette kvalifiseringene helgen 9.-11. april. Muligheten for begrenset opprykk fra 1. divisjon (1 lag) til eliteseriene via kvalifisering ble imidlertid holdt åpen, dersom det igjen ble mulig for 1. divisjonsklubbene å trene i begynnelsen av mai.

Gjenåpningen har dessverre ikke kommet så langt at kvalifiseringene lar seg gjennomføre. En åpning for gjennomføring av kamper, på tvers av regioner, i breddeidretten for voksne (herunder 1. div. innebandy) vil ikke være mulig innen utgangen av mai, som er siste frist før overgangsvinduet nasjonalt og internasjonalt åpner.

Det har for forbundet ikke vært mulig å få godkjent 1. div.-lagene som toppidrett beroende på den definisjonen som foreligger fra myndighetenes side, slik at de kunne fått tillatelse til å trene innunder toppidrettsprotokollen.

– Det er med tungt hjerte at vi nå må innse at det ikke ble kvalifiseringer til eliteseriene 2021/2022. Vi valgte å avvente denne avgjørelsen til etter dagens pressekonferanse, med forhåpninger om lettelser for vår idrett. Dessverre kom ingen slike lettelser, sier seksjonens leder Paal Chr. Saastad.

– Innebandyspillere i alle aldre har merket pandemien på kroppen. Seniorspillere som har tilhold på lavere nivå enn eliteseriene har hatt spesielt vanskelige kår med å få utøve idretten sin. Jeg vet det har vært svært krevende, men jeg håper alle bretter opp ermene og gjør seg klar for sesongen 2021/2022, avslutter Saastad.

1. divisjonene for neste sesong vil ta utgangspunkt i det som var planlagt for 2020/21, og det vil altså ikke bli gjennomført ordinært opp- eller nedrykk fra 1. divisjonene i bakkant av inneværende sesong.

I henhold til kampreglementet kan et lag innen én uke etter det er fastslått hvilken divisjon det er kvalifisert for, skriftlig søke administrerende myndighet om å få delta i en lavere divisjon. For lagene i 1. divisjon østland menn er fristen for å søke om spill i lavere divisjon satt til senest innen onsdag 12. mai 2021. 

Merk: Lagene som spiller i regionalt administrerte 1. divisjoner for kvinner og menn bes ta kontakt med sin region for å få informasjon om hva som er gjeldende.

Følgende lag er kvalifisert for spill i 1. div. østland menn sesongen 2020/2021:

Ajer
Asker
Bækkelaget
Grei
Lillestrøm
Lyn
Monolitten
St. Croix
Ullensaker/Kisa
Vålerenga

← Årets spiller menn 2020/2021 Årets dommerpar 20/21 →