Sesongen avsluttet med SM-GULD til Falun

I motsetning til innebandy sesongen i Norge har SSL herrer blitt fullført og det har ikke vært de store utfordringene med Covid. Det ble kun spill i elite og allsvenskan, mens de andre seriene ikke ble spilt ferdig. Storvreta vant serien og lagene begynte greit med SM sluttspillet. Det var først i semifinalene kaoset begynte.Covid slo til

I kvartfinalene hadde vi seriene Dalen – Mullsjö AIS som Mullsjö vinner med 4-2 i kamper. FC Helsingborg møtte Falun og Falun tar det med 4-2. Storvreta IBK mot Växjö IBK vant med 4-1 i kamper.
Lindköping IBK mot FBC Kalmarsund vant med 4-1 i kamper.

I semifinalene fikk vi se Kalmarsund mot Falun og Mullsjö AIS mot Stovreta IBK. Storvreta tok semifinaleserien med 4-2 mot Mullsjö, men det var en veldig tight serie og hele 3 kamper gikk til sudden. I den andre semifinale serien var det litt annerledes. Falun ledet med 3-0 før Kalmarsund vant den 4 kampen med 4-5. Så startet kaoset. Spillere fra begge lag fikk konstatert Covid og det svenske forbundet fikk utfordringer med å få fortsatt semifinale serien. Enden på visa var at Kalmarsund valgte å melde WO i neste kamp da de så konsekvensene og ikke kunne stille lag til kamp 5. Da fikk Falun muligheten til å spille Finalen i Gävle 2 mai.

Kaoset før finalen

Da covid slo til så måtte SM-finalen for herrer flyttes til 2 mai, mens dame finalen ble spilt. Det ble ikke mindre kaos da Storvreta en uke før finalen fikk en spiller med covid og det var snakk om at finalen måtte flyttes igjen. Men det svenske forbundet bestemte at det ikke var nødvendig å flytte da det kun var den ene spilleren for Storvreta som hadde fått covid. Men det er fortsatt spillere i Falun sin tropp som ikke er friske nok til å spille. Landslagskeeper og Faluns 1 keeper Johan Rehn må stå over finalen. Det betyr at reserven Emil Lilja får sin første sluttspillskamp i finalen denne sesongen.

Kampen

Det var stor spenning før kampen. Storvreta var storfavoritter da de har sluppet unna covid og har fått trent godt før finalen. Falun må stille uten sin landslagskeeper og har ryggen mot veggen. Men vi vet at kampene mot disse 2 blir alltid jevnt.

1 periode

Lagene har ikke spilt kamper på mer enn 2 uker og det kan bli en annerledes kamp enn de finalene vi har sett mellom disse to lagene de siste sesongene. Falun er tittelforsvarer, men Storvreta er storfavoritt. Falun tar ledelsen med 0-1 09.29 Alexander Galante Calström ass Omar Aldeeb. Et mål som kommer da Storvreta har et uheldig bytte. Men alle vet at Storvreta kommer tilbake og de tar over spillet og begynner å skyte med på Faluns keeper for dagen #30 Emil Lilja. 1-1 12.02 Albin Sjögren ass Robin Nilsberth. 2-1 16.12 Filip Eriksson ass Liam Åström. Kampen er snudd på fine angrep som gjør at Falun sliter. Faluns Keeper Emil Lilja holder Falun inne i kampen med godt keeperspill.

2 periode

Alexander Galante Carlström har i de siste SM finalene hatt det tøft med å innfri de forventningene som en har til denne type spiller. Men noe er annerledes i denne kampen. Han får mer rom på sin venstre side da Falun spiller raskt opp på høyre og rett over til Galante. 2-2 25.03 Alexander Galante Calström ass Rasmus Enström. En magisk scoring der Enström vinner dueller i eget rundvant og styrter i angrep. I situasjon 2 mot en spiller han opp Galante på åpent og 2-2. 2-3 28.23 Johan Samuelsson ass Alexander Galante Calström. Falun har snudd det og det er igjen når Storvreta mister ball i angrep. Falun snur spillet raskt og det blir mål igjen. Galante setter sitt 3 poeng i kampen og er involvert i samtlige mål hittil. For å toppe perioden setter Falun inn 2-4 35.06 Victor Wettergren ass Omar Aldeeb. Ungutten Wettergren er et stort talent og mange har ventet på at han skal slå ut i stor blomst og scoringen viser hans spilleforståelse. Falun vinner 2 perioden med 3-0.

3 periode

Storvreta må ut og sette sjansene sine, men de har skutt mye i blokk i de to første periodene og skutt slik at Faluns keeper har hatt en enkel jobb der bak. Men det skal ikke være umulig å ta igjen 2 mål. Men det vil se ikke. Falun kjemper og står på og 2-5 50.47 Rasmus Enström ass Johan Samuelsson. Falun har forsvart seg stort og satt sine sjanser. Energien laget viser i sitt spill har ført til at de er mer energiske i sitt spill. Storvreta har mye ball, men får ikke kommet til de store sjansene. En feil i Falun og Storvreta straffer Falun. 3-5 54.48 Mattias Samulesson ass Filip Eriksson. Storvreta tar ut keeperen og gir alt de siste minuttene. Det er sjanser i begge ender. Faluns keeper Lilja har noen fantomredninger på slutten og redder Falun. Falun er SM-mestere.

Reservekeeperen #30 Emil Lilja er kampens fantom.

Statistikk

0-1 09.29 Alexander Galante Calström ass Omar Aldeeb

1-1 12.02 Albin Sjögren ass Robin Nilsberth

2-1 16.12 Filip Eriksson ass Liam Åström

2-2 25.03 Alexander Galante Calström ass Rasmus Enström

2-3 28.23 Johan Samuelsson ass Alexander Galante Calström

2-4 35.06 Victor Wettergren ass Omar Aldeeb

2-5 50.47 Rasmus Enström ass Johan Samuelsson

3-5 54.48 Mattias Samulesson ass Filip Eriksson

Start Line up

Storvreta

Målvakt

80. Viktor Klintsten

Förstafemman

13. Mattias Samuelsson

97. Robin Nilsberth

17. Niklas Winroth

22. Albin Sjögren

23. Hampus Ahren

2 rekka

66. Rasmus Sundstedt

77. Tobias Gustafsson

16. Victor Andersson

19. Filip Eriksson

27. Liam Åström

3 rekka

11. Filip Stenmark

10. Fredrik Lindholm

12. Henrik Stenberg

83. Emil Helmrich

Benken

1. Emil Lindblom

7. Anton Birgersson

15. Alexander Janols

Falun

Målvakt

30. Emil Lilja

1 rekka

22. Emil Johansson 

65. Emil Kalentun

29. Emil Lundmark

86. Emil Ruud

14. Malte Lundmark

2 rekka

6. Patrik Burman

15. Simon Berg

19. Victor Wettergren

68. Casper Backby

97. Kevin Landgren

3 rekka

7. Rasmus Enström

20. Jonas Adriansson

2. Johan Samuelsson

9. Alexander Galante Carlström

10. Omar Aldeeb

Benken

27. Max Sjöman

64. Malte Danielsson

77. August Bergkvist

87. Patrik Rokka

← Oscar Agnarsson til Warberg En herlig lørdag – Historisk SM GULD →