Seriemesterne vant en uventet jevn kvartfinale mot Akerselva…

Jeg ankommer selv først til hallen etter å ha tatt en liten tur over grensen, der vi for øvrig observerte noen ivrige Gif spillere på Nordbysenteret. Overtent som man er etter å ikke ha spilt sluttspill på et år kommer man over to timer før kamp. Lagets kaptein som er det motsatte til overtent sovner etter et par minutter på garderoben i hallen, han vekkes etter hvert av at Magnus Andersson sin kølle trykkes inn et sted den ikke bør være. Greåker spillerne kommer omsider inn i hallen dem også og vi ser fort at både Skistad og Arvid kommer uten køller. Bøckmann hadde vist lyst på plassen til kenneth så han plasserte siste trening før kamp køllen under foten til sin medspiller og dermed fikk han en liten strekk. Arvid fikk som kjent en monstertakling av Shaft etter sitt mål mot Slevik og er ute noen kamper med kneskaden han fikk da.

Forventningene til denne kampen er at Greåker skal kjøre over IKA og ta fra dem all selvtillit sånn at de neste to kampene skal bli enkle. Men det er ikke sånn kampbildet etter hvert utvikler seg.

 

Vi starter kampen med at begge lag går ut til musikken som spilles og Greåker hedrer klubbens ildsjeler samt signerer en ny 1+1 års kontrakt med Jadelind som vært så bra for klubben dette året. Kampen starter og det smeller fra start. Det ser ut til at Trond og Roy kommer til å legge lista høyt ved bruk av kropp noe som passer begge lag bra siden man er vant til fysisk spill. IKA ligger som forventet lavt og Greåker har mye ball, man fyrer av skudd etter skudd men IKA ofrer seg som kamikazepiloter og skuddene stoppes alt som ofte før det tenkte målet.

Greåker spiller ikke mye forsvar her siden dem har så mye ball men IKA for av et par skudd på mål i noen overganger. Med 11 minutter igjen av perioden så er det Jadelind som blir tatt med kroppen, Lasse tar ballen fremover og IKA kommer i et 3 mot 2 angrep. Ballen spilles inn til midten til Magnus som slår en grønn flepper tilbake, Sundell ruller ballen lett inn i midten av målet som for øvrig står helt tomt. Det skjer ikke store forandrninger på noen av lagene og kampen står fortsatt å veier. Greåker har jo fortsatt omtrent alt av ball men IKA kommer så enda en gang på en 3 mot 2 overgang. Det er til slutt Ulrik som triller ballen ut i midten der Tu er helt alene mot Anders Sahlin i målet. Tu drar på et skudd som de fleste i hallen tror skal gå rett inn, alle bortsett fra Anders S, han gjør en strålende redning og i samme sekvens spretter ballen ut i midten. Der står Hans Roar som prøver å skyte men ballen er lømsk og lurer seg under bladet. Dette gjør at Cato Glenge kommer alene mot Macheda. Her gjør han ingen feil og det står 1-1 etter 18 spilte minutter.

Dessverre for IKA sin del så ender ikke målene for Greåker i denne perioden her, for med kun 20 sekunder igjen kommer en fin tversoverpasning fra Nordh til Klefbeck og ballen tripper inn på første stolpe. Hadde det vært hvem som helst andre hadde jeg sagt at det må ha vært en feiltreff, men siden det er Kleffern blir jeg ikke forundret om det var med mening…

 

I andre periode så er det Greåker som er mer på og man setter en meget høy press, IKA faller litt ut av det og Greåker er klart bedre i denne perioden. Det belønnes også med tre mål i løpet av de kommende 16 minuttene. Klefbekk setter to av dem og Stian Larsen det gjenværende. I andre periodes siste minutt etter at Jonas Bøckmann dratt på seg 2+2 minutter så kriger til slutt in Niko sitt første mål for kampen. Det skjer etter han Hans Roar forsøkt på zorro 311 ganger uten godt resultat. Men denne returen skulle bare inn sa Niko og der satt den. Begge lag tar en liten pause og vi har en periode igjen å spille.

 

Siste periode starter på dårligst mulig måte for IKA. Det er en situasjon bak mål mellom Sundell og gamle IKA kapteinen Martin lilleby. Ballen spretter fra bak mål inn mot mål, via en intet forstående keeper og inn i eget mål. 6-2 med 18 minutter igjen kan se ut som en greit tung oppoverbakke. IKA får satt på Lindberg denne perioden da Gjermundsen ble skadet i duellen med Bøckmann. Dette er en frisk pust for bortelaget og pressen til Greåker blir ikke like farlig lenger. IKA kommer inn i dne gamle krigslysten og man fortsetter dekke skudd å jobbe for hverandre. Greåker ser litt frustrert ut som ikke får til det dem pleier men lar det ikke gå innpå seg siden dem fortsatt har en trygg ledelse.

Kriget går frem og tilbake omtrent hele perioden der begge lag får noen sjanser. Ikke før med 30 sekunder igjen setter IKA en redusering. Det er Albin og Lasse som gjør det selv og via fint veggspill ender Albin opp midt i slottet med ball, det tar ikke lang tid før den sitter i nett taket.

 

Kampen er over og det ble nok ikke den overkjøringen som mange forventet seg. Greåker hadde mye ball og IKA fikk gå i krigen for å overleve. Dette gjør at jeg ikke har like forutfattede meninger om neste kamp som spilles til lørdag. Det ryktes også om at IKA kommer med rikelig av påfyll til spillerstallen.

← Tre kvartfinaler fredag Podcast #46, vi snakker herrenes sluttspill og mye mer →