Sarpsborg til semifinale, den femte kampen fra Lasses perspektiv

Jeg våkner opp alt for tidlig på en lørdag og i det jeg lukker øynene igjen begynner jeg å tenke på dagens kamp. Selv om klokken bare er minutter over 06 for jeg ikke sove mer. Jeg er så gira på å se denne 5:e og avgjørende kvartfinalen at det kiler i nesten hele kroppen, spørsmålet er hvordan spillerne har det da? Jeg plukker med meg et par innebandy lystne gutter og vi setter fart mot Sarpsborg.

vi ankommer hallen ca 15 min før kampstart og jeg blir litt skuffet over å se så mange ledige plasser på tribben, men det er vist nok bare det at hallen har så mye større tribune enn vanlig i Norge som gjør at det ser ut å være lite folk. Det viser seg senere at vi var hele 420st på siden.

Det er mange kjente fjes i hallen fra både herre og damesiden, tydelig at mange ønsker IB underholding denne lørdagen. Arrangementet er bra og jeg skjønner at man ikke kunnet legge så store planer da det først var klart at det ble kamp for 17 timer siden. Men det hadde vært kult med noen juniorlag i pausene eller noen annen underholding enn ballkasting og 4:e rekka til Sarp.

Kampen er i gang etter at begge lag tatt et heiarop fra midtsirkelen. Jeg trodde nesten det skulle bli en liten beef når Sarp tok plass i midten men det skjedde ingenting.

Førsterekkene tar ut hverandre i det første byttet. Begge lags andrerekke entrer banen, Tunet har ball, Jansrud legger den til Rognlien og Tunet tar ledelsen etter mindre enn to minutter.

Det skal ikke gå lang tid før Sarp responderer. Vi ser at Magnusson går inn foran mål og keeper, han klyper og dytter på Kjellemar. En siste liten berøring på stussen til Kjelle gjør at han mister oppmerksomheten. Pedersen drar på et skudd og Magnusson styrer den pent inn bak Soini. Psykningen på Kjelle fungerte helt etter plan ser de ut til.

Vi ser at Simen Lenborg er tilbake i Tunet sin andrerekke, det burde styrke bortelaget ytterligere.

Etter 6:30 får Tunet prøve seg i overtall. Vi kan vel si at det ikke går helt etter plan, for her er det i stedet sarp som setter 2-1 på en kontring. Gjødalstuen setter egen retur på tiden 08:19

Vi skal få se enda fler mål, neste kommer fra Mossin som drar en slager rett opp i krysset, Pels rekker omtrent ikke reagere på skuddet.

Sarp setter opp tempo litt og først treffer Hamrin tverrligger, så får Hjemgård ballen på kanten og han gjør ingen feil. 3-2 sitter og vi konstaterer at Soini har ingen god dag på jobb.

De siste seks minuttene av perioden er intetsigende og vi går til pause på 3-2. Vanskelig å si hvem som er best her i første, men Sarp har et skudd mer på mål sier speaker.

Andre periode starter med at Sarp setter full press og spiller med et høyt balltempo. Tunet får ikke låne ballen de første fem minuttene, haiene fanger opp alt! Det fortsetter med massiv Sarp press den kommende 10 minuttene før Tunet klarer å få til noe som helst. 37:04 skal Martin Gulbrandsen sette utligningen og vi er igjen helt likt. Perioden er over og det er omtrent ingen i hallen som skjønner hvordan Sarp ikke korte å gjøre mål i denne perioden. Tunet skal være veldig glade for at dem fortsatt har sjansen.

Sarp ser bedre ut med en gang i starten på tredje og det tar ikke lang tid før målet kommer. Kralik sist på ballen når Sarp setter 4-3.

På tiden 46:43 er der Hjemgård sin tur. Han starter nede i Tunet sitt hjørne og begynner bueløpet inn mot slottet. Hele Tunet dekker skudd men han bare løper forbi. Til slutt finner han nettmaskene, lykken sprer seg fort og i det han kysser drakta ser han opp mot tribunen.

Neste ting som skjer er litt annerledes. 47:42 (eller litt før da) tryner Isak Kristiansen på egen kølle i det Tunet kontrer. Tunet sin tredje rekke ser dette og spiller to sjappe tversoverpsninger før Gulbrandsen setter sin andre for dagen i åpent nett. 5-4 nå altså.

54:23 er Samuel Magnusson på plass igjen. Han drar till og skuddet sitter i krysset. Sarp mye bedre i dag, så mye bedre virkelig. Nesten så man synes synd på Tunet. Tror aldri jeg sett dem så trøtte. 

Trond ser ikke ut å ha noen plan, Sarp fortsetter styre spillet å gjøre hva dem vil. Med to min igjen av kampen ryker også Wallin på to minutter for hardt spill. Sarp leder med to og er da en mann mer. Begge lag tar i samme situasjon TO.

59:42 setter Gjødalstuen siste i åpen kasse, Det er klart at Sarp vinner 7-4. Nå blir det semi for haiene. Det har man ikke spilt siden Kjellemar og Jatko var med på laget.

Nei jeg er imponert over det Sarp får til her. Det å snu denne serien å vinne tre på rad er mektig. Og det at man tørr å spille så mye på tre rekker gjør at man orker hele kampserien. Det er tydelig at Tunet ikke orker to kamper så tett innpå hverandre.

← Gidske og Mullsjö til semifinale Tunet – Sarp sett fra mitt perspektiv →