Sandnes kjemper om sluttspill – men fikk det tøft på østlandet

Det er ikke alltid lett for lag utenfor østlandet å kjempe om sluttspillsplasser. Sandnes er de siste årene blitt et lag som alltid kommer dit. En semifinale har de også kommet til. Det er et lag fra et område som satser idrett og har en krets som jobber bra med rekruttering og utvikler seg bra videre.

Helgens to kamper

Etter helgens to kamper har det blitt enda jevnere enn noen av lagene rundt streken liker det. Ullkisa 26, Sandnes 24, Sveiva 24 jages av Harstad som har 2 hjemmekamper – Sarpsborg(onsdag) og nedrykksklare Narvik (lørdag). I bånn er Narvik fortapt , Gjelleråsen og IK Akerselva kjemper om unngå kvalikken i Trondheim (mot Sjetne og VIF Innebandy) og 50-100.000 i utgifter. Sandnes hadde muligheten til poeng i begge kampene i helgen. I begge kampene var mulighetene store og sitter kun igjen med 1 poeng kan neppe være noen god følelse. Mot Greåker hadde de 3-3 i slutten av 2 periode og lå under 5-4 med 1.20 igjen av kampen. I momentet før så tok Sandnes ut keeperen og skulle spille med 6 utespillere på banen. Men ved å bytte mannskap og ut med keeper så lurte de dommerne til å tro at de spilte med 7 spillere og denne misforståelsen kostet Sandnes mulighetene til å kunne få uavgjort 5-5.

Å få utvisning når en kjører en taktisk manøver som dommerne ikke er med på, gir mange spørsmål som en ikke alltid har svar på.

Søndagens kamp i Grefsenhallen

I Grefsenhallen er det klisterproblematikken som har blitt sterkt omtalt i Klister-GATE og vært i avisene de siste ukene. IK Akerselva og Sandnes passer godt sammen til hverandres spillestil og det er åpne kamper der det kommer mange sjanser og keeperne får mye å gjøre. I høstens kamp satt IKA utligningen sekunder før slutt og vant på straffer. Søndagens kamp svingte like mye. IKA gikk opp i en 2-0 ledning, men Sandnes gikk til første pause med 3-3. Halveis i 2 perioden setter Andreas Mikalsen 3-4 i en trengt situasjon. Nevnte Mikalsen satt utvist noen minutter tidligere for slag på kølle som det så fint heter. Utfordringen i denne kampen var mye slag som det ikke ble dømt på. I Mikalsens situasjon løper han opp langs vant, får et par grove slag, mister ballen og slår tilbake. Utvisning til en mildt sagt frustrert Mikalen (og det med rette).

Harde kamper langs vantet. Henriksen 97 står sjelden tilbake for noe fysisk.

Disse feilene vet vi etter snart 40 år i sporten at blir kompensert. Det ble også kommentert på siden. Snart kommer det en utvisning andre veien. Som sagt så gjort. 35 sekunder sekunder senere ryker IKA’s kaptein Anders Andersson for puffing. Desverre har det blitt sånn og det er ikke bra. 1 utvisning til hvert av lagene i denne kampen. IKA trengte poeng i denne kampen og viser en god trend fremover der de er flinke til å score, men de viser også en meget negativ trend der de slipper inn 1-2 mål når de først scorer mål. Det ble jevnt i denne kampen også og det ble 5-5. I straffekonken så var IKA bedre som i den første kampen. Denne gangen scoret ikke Sandnes et eneste mål på straffer. IKA satte 3. Se straffene på vår instagramside.

Begge lagene trenger poeng i siste kampen. Siste runden på lørdag blir meget spennende.

Stanley Jensen ….. OOOOO AHHHH

Er Stanley Jensen iferd med å miste tittelen som verdens beste 3 keeper? Igår var den tidligere IKA keeperen meget god mellom stengene (som første keeper) i Grefsenhallen. Litt grinete som alle keepere er med vanskelige arbeidsforhold på grunn av klister, men god som F når kampen begynte. Han hadde også vært legendarisk mot Greåker på lørdagen.

Anders Andersson er eks kollegaer fra IKA tiden.

← For en vending av Harstad NM G15 Nittedal Wolves mot Sveiva i Finalen →