Rikke Ingebrigtsli Hansen besøker Pixbo og Göteborg

For dem som spiller i Tunet innebandy klubb eller har passe kontroll på dameinnebandy kommer det nok ikke som et sjokk når vi sier at hun er et av landetes mest lovende talenter. Allerede for et år siden var hun over og trente med Pixbo, men nå var det på tide igjen. Vi har stilt henne og noen andre et par spørsmål om hvordan det var der borte og hvordan fremtiden ser ut.

Vi starter med Rikke selv.

Lagbilde

Hvordan kommer det seg at du tok turen til Pixbo?
Det startet med at jeg var på Star Camp ifjor sommer, og ble lagt merke til av lederne i klubben. Og siden har vi hatt kontakt, og har fått tilbudet om å komme å trene med Pixbo når jeg vil.

Hvordan var det å spille med/mot så bra spillere?
Det er veldig lærerikt og gøy å spille med spillere som er på et så høyt nivå.

Hva sa Pixbo etter at dere vært der, hvordan ser fremtiden ut?
De er veldig positive og sier jeg er velkommen når jeg vil. Det er vanskelig å si noe om fremtiden, men jeg håper jeg kan bli god nok til å spille i SSL en gang i fremtiden.

Har dere satt noen personlige mål det kommende året? Og om 5 år?
Målet mitt er å spille meg inn til en fast plass på damelaget, og prøve å vinne Gothia cup med jenter 16 laget, for det var en utrolig kul opplevelse som jeg gjerne vil oppleve en gang til. Vanskelig å si hva som vil skje om 5 år. Mye kan skje innen den tid, men forhåpentligvis håper jeg at jeg er god nok til å spille i Sverige.

Vente på øvelse

Hordan ble dere tatt i mot av laget og teamet utenfor?
Jeg har blitt veldig godt i mottatt av spillere, trenere og ledere. Det er en veldig profesjonell klubb, med mange hyggelige, gode og ydmyke spillere.

Hva var det beste med turen?
Det beste med besøket er at man føler seg så velkommen og godt i mottatt.

Rikke avslutter med å si følgende: 
Det å få trene med SSL damene i så ung alder er en stor opplevelse, og er veldig lærerikt å se hva som trengs for å bli god.

Roar Just-Hansen, Rikkes far og mentor, vil ikke skryte av datteren sin, men er selvfølglig veldig stolt over det hun presterer. Han synes det er veldig gøy at hun får sjansen å trene med noen av verdens beste kvinner allerede i en alder av 15 år.

kalevi Pessi

Kalevi Pessi Elitansvarig och styrelseledamot i Pixbo säger såhär:

Rikke Ingebrigtsli Hansen är inbjuden att vid skolledighet träna med Pixbo Wallenstams SSL-damer.  Rikke är en stor innebandytalang, vilket vi i Pixbo lade märke till vid sommarlägret Star Camp 2014 i Mölnlycke. Hon blev i år utsedd till Star Camp stipendiat. Redan förra året bjöd vi ner Rikke för att träna med vårt talanglag samt också prova på att träna med de absolut bästa damspelarna i SSL. Sedan dess har Rikke regelbundet besökt oss för att träna med damlaget. Syftet från Pixbos sida är att uppmuntra Rikke till att satsa på en innebandykarriär och att hon skall få känna på hur det är att träna och spela med några av världens bästa innebandyspelare. Hon har alla förutsättningar att bli toppspelare och vi hoppas att besöken hos oss motiverar henne att jobba hårt för att utvecklas som spelare och att hon i sin tur kan inspirera sina lagkamrater i Tunet och Norska U19 landslaget.

Kristina Landgren

(Kristina Landgren på bild)

Kristina Landgren Sportchef  Pixbo säger såhär:

För oss i Pixbo Wallenstam är det viktigt att ge unga talanger möjligheten att få komma och hälsa på och prova på vad det innebär att vara en elitidrottare. Vi har en bra relation till Rikke där hon vet att hon är välkommen till oss och träna när det passar för henne och skolan. Fortsätter hon med den viljan att ständigt utvecklas och rätt stegring med träning är jag säker på att hon når SSL. Hon är en fantastik ung talang.

Rikke har allerede en imponerende merittliste til tross sin lave alder

3 NM gull yngre avdeling
Seier i Gothia cup og ble valgt til Allstar team
Også banen beste i finalen samme år
Vunnet TV boden/Zone cup
Planke Cup vinnere
Tigers Cup Vinnere
Vunnet regioncupen flere ganger
Seriemester et antal ganger

Vi på VMG håper Rikke fortsetter med innebandy og leverer underholdning på toppnivå fremover. Kanskje får vi se henne i Pixbo om noen år…

← En kamp denne torsdagen Søndagens kamper sluttet uten overraskelser →