RESTERENDE DEL AV SESONGEN 20/21 ER AVLYST FOR ELITESERIELAGENE I INNEBANDY

Styret i Innebandyseksjonen i Norges Bandyforbund vedtok i kveld å avslutte innebandysesongen 2020-2021 for eliteserielagene.

«Vi gjør dette med tungt hjerte, men vi må innse realitetene og gjøre det som er riktig i denne krevende situasjonen», sier seksjonsleder Paal Christian Saastad.

Da regjeringen på sin pressekonferanse tirsdag 13. april varslet at de først i begynnelsen av mai, samtidig med at toppfotballen eventuelt får starte sine seriekamper, vil gjøre en vurdering av hvorvidt det eventuelt kan åpnes for treningskamper innendørs mellom lag i toppidretten, og med den kjennskapen vi har til helsemyndighetenes videre anbefalinger om åpning for vår toppidrett, ble det en umulighet å sluttføre sesongen innenfor tidsrammen styret har satt.

Et vesentlig moment er også at myndighetene nå har bestemt at toppidretten skal differensieres mellom yrkesutøvere, de som har idrett som hovedinntektskilde, og de som ikke er yrkesutøvere, og på den bakgrunn åpne opp for aktivitet for de mest profesjonelle før de åpner opp for våre toppidrettsutøvere.

«Vedtaket om å avslutte sesongen er tatt i dialog med eliteklubbene. Vi har opplevd det som en god prosess og at det har vært et godt samarbeid mellom klubbene og forbundet», sier Saastad. Han berømmer klubbene for deres helt ekstraordinære innsats gjennom en uforutsigbar sesong, og alle spillerne for deres tålmodighet.
«Det er naturligvis svært beklagelig, og med en følelse av frustrasjon, å avbryte sesongen for disse lagene helt på oppløpssiden for andre sesongen på rad, men vi opplever å ha tatt denne beslutningen i fellesskap og med god dokumentasjon, og dermed er det lettere enn i fjor på samme tid å se fremover og planlegge for en ny sesong», avslutter Saastad.

Dette vedtaket innebærer at eliteserien for kvinner ikke blir ferdigspilt, og at NM-sluttspillene for kvinner og menn er avlyst.

Tunet IBK er seriemester i eliteserien for kvinner 2020/2021


Sluttabellen for eliteserien kvinner er tidligere vedtatt beregnet etter gjennomsnittlig antall poeng pr. spilte kamp ved avbrutt seriespill, og på den bakgrunn kåres Tunet IBK til årets seriemester i eliteserien for kvinner. SF Grei kommer på 2. plass og Monolitten IL på 3. plass. Norges Bandyforbund gratulerer.

← En herlig lørdag – Historisk SM GULD Pixbo Wallenstam IBF til SM-Finalen →