Pettern tipper Eliteserien for Damer 2015/2016

7. BMIL

Har mistet flere offensive spillere  fra i fjor så de står igjen med en ung tropp med lite rutine. Bredden virker og  så som så utifra Kallsta Open.  Det blir nok tett fra 5-7 plass  så det er ingen umulighet de sniker seg opp både en og to plasser.

Spillere som blir viktige:  Branting, Dale og Bergsmark blir viktige med den rutinen de har.  Har flere u19 aktuelle jenter som man får håpe tar nye steg.

Bergsmark sine Snellingenstraffer kan fort sikre de et par viktige bonuspoeng i en tett bunnstrid.

Se opp for A.Tviberg.  Stort potensial.

6. Gif.

Tapet av Forsmark og Østerhaug vil bli stort.  Har mange unge jenter som fikk kjenne på nivået i fjor og som må ta nye steg nå.

Spillere som blir viktige:  Sandra Vika som vil bety mye offensivt  og gi en ny dimensjon i å skape mer etablert angrepsspill.  Forsetter Sørflåten og Bjørnstad utviklinga blir de veldig sentrale.

Se opp for Nguyen.  Mye tempo og vilje.

5. Nor92

Vet ikke all verden om Nor92 enda, men syns de viste noen lovende sider i en treningskamp mot Sagene.  Flere unge jenter med bra skudd og høy løpskapasitet.  Tror de fleste vil tippe Nor92 i bunn så jeg tar en liten sjanse på at de overrasker.

Spillere som blir viktige:  Har ikke helt oversikt over enkeltspillere enda. Vet Jørgensen og Halgrimsen har erfaring fra eliteserien med Akerselva/BMIL. Ellers har de to jenter på u19 samlinger som fort viser seg frem i år.

Se opp for C.Ripel.

4. Sagene.

Har hentet inn et helt nytt lag i sommer(13-14pers) .  De har vært 20-26 spillere på de fleste treninger så bredden er enorm i forhold til tidligere sesonger. Samholdet er fantastisk og litt mer spisskompetanse nå gjør at de fort kan snike seg oppover og overraske i NM.  Det vil ta tid å samspille så mange nye og mangelen på et par skikkelig poenggjørere gjør jeg tipper de på fjerde.

Spillere som blir viktige:  Thea Ekholt er en matchvinner av rang og blir fort den avgjørende brikken som gjør at Sagene tar en plass høyere i serien og kan nå klubbens andre NM finale.  Capteinsbindet rundt armen og alt ansvar det medfører tror jeg hever hun ytterligere.  Jarnæs blir viktig defensivt mot topplagene. Karvold og Thofte må stå fram i sine roller som framspillere.

Se opp for M.Amundsen.  Rask som går rett på kassa.

3. Grei.

Fått inn M.Dalberg, L.Garklava, E.Thorvaldsen, A.Tandberg, K.Bråten og K.Ramstad som forsterker bredden.   Spiller klart mest fysisk i eliten og har fordelen av parkett hjemme i Apaløkka.  Toppnivået er solid, men mange unge vil forsatt gi litt ustabile prestasjoner.

Spillere som blir viktige:  Ramstad med fortid i Falun vil tilføre laget noe nytt.  K.Eriksen viste  i fjor hvilken målscorer hun er og tar F.Norstrøm videre steg kan også hun blande seg inn i toppen av  poengligaen.  L.Benkø  er som vanlig viktig defensivt med sin fysiske stil.  Har et ekstremt backtalent i treningsvillige H.Winther som kommer ta nye steg.

Se opp for R.Selstad.  Ung righter med bra skudd.

2. Tunet.

Har en fin mix av gamle rutinerte og unge lovende talenter. Stor bredde, fin variasjon i spilletyper og noen vasse snippere gjør at jeg tror de tar sølv.

Spillere som blir viktige:  C.Hermansen(comeback), Hjorth, Lundmark, Molberg og K.Næss er en rutinert femmer som må gå foran og vise vei.  Har en bra keeper i Ellis så om hun forsetter utviklingen får de fort matchvinneren de trenger for å ta Sveiva.  Har et ekstremt talent i 00-modellen Rikke I. Hansen som blir en attraksjon å følge.

Se opp for A.Wilhelmsen.  Ballsikker back med fin kyla.

1. Sveiva.

Har mange spillere i riktig alder som vet va som skal til for å sikre mer edelt metall.  Trippelserie gjør at de sitter med fordelen av to hjemmekamper mot Tunet.   Tar nok serien i år og, men tror NM blir en mer åpen affære.

Spillere som blir viktige:  Bilinska, Dahler, Knudsen og Vestin leverer nok i år og.

Se opp for J.Gidske. Tar fort steget inn topp 10 i poengligaen.

← Treningskamper mellom lag i Eliteserien for herrer Legenden Paolo tipper Eliteserien for damer →