Petter Alexandersen tipper herrene

12 Harstad
Ser man på stallen de hadde i fjor og på de nye navnene de fått inn i sommer synes jeg det virker tynnere enn sist de var i eliten. Dobbeltmatcher hver helg de er på Østlandet er heller ingen fordel for en tynn urutinert tropp. Pyykkö er en klassekeeper som nok vil sørge for at det ikke blir alt for stygge siffre.

11 Fredrikstad
Havnet plutselig i eliten etter at Haugerud takket nei. De har slitt på overgangsmarkedet i sommer og mistet målgarantist Fahlström. Hæren har vært med i mange år så hans taktiske egenskaper sikrer de nok poengene de trenger for å sikre minst kvallikplass.

10 Sandnes
Nytt lag i fra Rogaland som fikk plassen etter at Lye takket nei. Vil nok som sine forgjengere i vest ta en del poeng på hjemmebane. Gode hjemme, stor støtte fra tribunen og en del spillere som har vært med i eliten før tror jeg sikrer de en 10plass. Klubben har en økonomi de fleste misunner dem så om de ligger dårlig ann rundt jul henter de nok fort inn et par nye som gjør at de beholder plassen.

9 Sveiva
Skuffet litt i fjor og har mistet flere erfarne spillere i sommer. 93-94 kullet har stoppet litt i utviklinga og ikke tatt stegene man håpet på. Sølvtrener Krzykawskyi er tilbake og det vil nok gi et løft og troen på en bra sesong. Syns de mangler noen skikkelig poenggjørere til å utfodre lagene topp 6. Skriden er tilbake for fullt og vil bety mye defensivt. Er Nordli stabil lengst bak kan de fort havne et par plasser opp.

8 Gjelleråsen
Overbeviste veldig i egen internturnering nå nylig. Unggutta som har NM gull som gutt eller juniorspillere fra 2013,14 og 15 blir nå kastet ut i det etter at flere klubblegender har lag opp eller valgt IKA. Tar de nye steg og får en god start tror jeg fort de overrasker mange.

7 Sarpsborg
Har en knallkeeper i Jelsnes lengst bak som vil bety enormt mye i år. I han, Olaussen og Halldén har de fin spisskompetanse blandet med unge lovende talenter. I en jevn del av tabellen tror jeg Jelsnes sikrer de bonuspoengene de trenger for å ta en sluttspillsplass.

6 Nor92
Det betyr enormt mye at A.Jaksland er tilbake for fullt. I fjor syns jeg Nor92 var to forskjellige lag med og uten han. A.Jaksland, C.Jaksland, Bjørnseth, Strømsborg og J.Becher vil gi laget mer rutine og to sterke rekker. De har en fin miks av unge lovende talenter og rutinerte spillere så i år tror jeg de tangerer sin beste plassering.

5 Grei
Fått inn to klassespillere i Kjellemar og Jatko, men har mistet mye av bredden etter at Wågman,
B.Johnsen, Jashari, Ekestubbe og Jirving har blitt borte. Nothen er byttet ut med Soini lengst bak. Har to meget solide rekker, men er veldig sårbare for skader og forfall.

4. Akerselva
Ser man på årets stall skulle man tro at Gif og Sagene har slått seg sammen. Klubben har mistet de siste års bærebjelker i Wallin, Hagen og Larsson, men inn har i stedet halve GIF kommet. R.Mattsson er toppklasse, Brath skal satse igjen og med Rognsjord, Eliasson, M.Mattsson og Wilhelmsen har IKA nå to meget solide rekker. Paolo prøver som vanlig å prate ned eget lag, men i år har de en sterkere tropp enn noensinne.

3 Greåker
Har mistet Isnes og legenden Fauskanger. Sikkeland har gjort comeback og fra SSL klubben Granlo har de fått Lindqvist. Toppspillere som Torp,Lindqvist, Conradzon, Klefbeck og en trener som i fjor viste han klarer å sette sammen stjerner med unge lovende talenter tror jeg gir klubben en ny medalje i år.

2 Tunet
Fått inn to klassespillere i Rognlien og Wallin. Mossin, Skau og Bjerknes kommer produsere mye i år og. Thorp er tilbake på benken og skulle de få assistenten de er ute etter får de en taktikern av rang som kan endre kampbildet totalt underveis i kamper. Mannen har fått mer ut av en tynn stall enn noen andre de siste 15årene. Under min tid i Fjerdingby prøvde vi hente han som hovedtrener. Han og Thorp blir en meget taktisk duo som fort kan finne på det unike som fører til seier i en meget betydningsfull enkeltkamp i slutten av april.

1 Slevik
Byttet av trener betyr ikke like mye som hos andre lag. JP har vært med rundt laget i flere år og kjenner gutta fra før. Regner med at han og KED har sine samtaler underveis i sesongen og. Mange spillere i rett alder,vinnerkulturen, eneste lag med to toppkeepere, kontinuitet i troppen, bra bredde og ekstremt gode på hjemmebane tror jeg sikrer Slevik nok en tittel.

← Det ble gull til Norge i Polish open.  Bli med og opplev Norges start i Polen →