Petter Alexandersen tipper dameeliten

6    GIF

Blir jevnt i bunn, men jeg tror bredden til BMIL og bedre keepere gjør at Gif havner lengst ned. Syns dog at Gif har to bedre rekker og et par bedre goalgettere enn BMIL , men over en sesong vil forskjellen på å være 12-14 på trening kontra 20-25 gi utslag.

Sandra Vika blir meget viktig med sin erfaring og rutine , Stine Flatland  syns jeg avsluttet meget bra i fjor  og hun er i år utvalgt som ny kaptein etter at Ingvild ønsket å slippe til yngre krefter.  Kan også legge til at hun visstnok fredag forrige uke ble oppringt av landslagsjef Vidar og spurt om hun vil delta på neste samling. (VMG opp i ringa)  Ingvild Sørflaten har tatt store steg og blitt en sentral spiller både på og utafor banen. Arbeidshest av de sjeldne.

Se og opp for Ingrid Hoem, slepen spiller som byr på litt luker og småsnacks.

 5   BMIL

Har fått inn mye nytt og JW melder om 20-25 spiller hver trening som vil økte kvaliteten betydelig.  Gode treninger med mulighet for internmatcher 10 mot 10 , nok spillere til å orke helt ut på matcher og et solid keeperteam tror jeg gir en 5 plass.  Fikk trent mye defensivt i fjor så forventer det blir vist mer offensiv innebandy i år.  Har et bra keeperteam i Eline, Hanne og unge lovende Charlotte Johnsrud.

Anna Tviberg var ønsket av Sveiva og er en meget viktig brikke i et ungt BMIL lag. Kan bekle de fleste plasser  og vant den interne poengligaen i fjor. Venja Reitan Fjøsne  viste fin utvikling  i fjor og dunka inn et par volleyer som man sjeldent ser i dameligaen.

Se opp for Thea Inderberg, mye potensiale.

 4  Grei

Grei har mistet flere spillere som har vært sentrale i mange år. Klubben var heldige ved at Arne Rød som var tiltenkt en assistentrolle på herrelaget sa seg villig til å ta damene.  Har en stor utfordring på keeperesia. Er ingen hemmelighet at keepera i Grei er mange hakk under Ekholt, Ellis, Dahler og Fosmark som er sentrale i sine lag.  På tross av to solide rekker vil nok utslaget på keepere gjøre at Grei skal få det tøft med å ta en plassering opp.
Kine Hedlund Eriksen  og Malen Anderson Simonsen blir viktige offensivt.  Lene Moen  går som vanlig foran når det gjelder det fysiske og smeller på når det trengs.  Hanne Winther har utviklet seg mye med ball det siste året og må ta større ansvar begge veier.  Blir spennende å se hvordan Celine Ripel takler overgangen fra trygge omgivelser i Nor92.

Se opp for comeback underveis i sesongen. Kan fort bli en meget farlig utfordrer i NM om flere gamle greijenter savner parketten.

3 Sagene

Mangelen på et par poenggjørere gjør at jeg setter de som nr 3.  Sagene kan slå alle og nærmer seg nok topplagene i år, men tror ikke helt de er stabile nok enda for å være en virkelig utfordrer til gullet.  Jeg har de tre siste årene tippet de en plass lenger ned enn de ender på så blir vel ikke sjokka om de plutselig blir nr 2 i år. Har fordelen av å ha Grei to ganger hjemme i Bjølsen.
Sagene har i likhet med Grei noen jenter som fort kan gjøre comeback underveis i sesongen å gi Sagene det lille ekstra som gjør de tar det siste steget opp i NM.

Thea Kristine Ekholt  er etter min mening landets beste burvokter og blir meget viktig brikke i år og. Det blir fort et par bonuspoeng på straffkonk når statistikken til Thea viser 1 baklengs på 18 straffer.  Mia Østerhaug er en klasseback som imponerer mer og mer.  Righter med meget solid skudd som er ekstremt tøff i nærkamper.  Hilma Thofte skjønner alle betyr mye i det offensive  sammen med Ida Karevold.

Se opp for Stina Sørensen,  00 modell som pendler fra Nesodden. Har allerede har tatt nye steg og vist mye lovende på trening.

2 Sveiva

Det blir nok lite som skiller Sveiva og Tunet når vi teller opp etter 15 kamper og Sveiva kan like gjerne stikke av med et nytt seriemesterskap. De sitter og med fordelen av ha Tunet to ganger i Rommen og må bare en tur til den forhatte parketten i Apalløkka.  Syns dog de per dags dato mangler en god center og en målscorer fram til Henriette Knudsen er spilleklar for å helt ha det laget de har hatt de siste årene. Utifra det jeg kunne se i fra Praha virker de nye ikke alt for temposterke heller.  En formtopp til Europacupen og fokus på den og ikke bare serien vil koste krefter for en tynn tropp. Skadene på Malin Aanerud(hofte) og Ingrid Gosh passer dårlig nå og. Kun en righter offensivt i banen er også en utfordring.

Erica Hellberg fra Täby er en klasseback med stor rekkevidde som er tøff i kropp og som vil styre mye bak i banen.  At Anette Marie Berg tar et nytt år betyr selvklart mye.  Diana har mistet sine latviske venniner, men vil nok gjøre sine poeng  i år og.  Julie Gidske er endelig både skade og sykdomsfri så det kan bli moro å se om hun får ut sitt fulle potensiale.

Se opp for treningsvillige j16 spillere i full utvikling.
1 Tunet

På tross av mange unge spillere som vil variere  i prestasjoner tror jegT unet står som vinner av årets serie.  Har en fin blanding av rutine og unge lovende på vei opp. Er gått besatt når det kommer til rightere og har et fantastisk keeperteam i Ellis og Forsmark.  Har fått inn en trener jeg har meget sansen for som vet hvordan han skal få det beste ut av hver enkelt.  Tina Lundmark og Heidi Homble som ikke helt fikk fram potensialet i fjor testes nå som backer, et smart valg i min bok.  Blir nok meget jevnt med Sveiva, men tror bredden vil avgjøre til Tunets fordel. Har mer og spille på underveis i matcher og er ikke like skadeutsatt som Sveiva er.

Charlotta Hjorth tror jeg stikker av med årets toppscorertittel og poengliga. Med sin erfaring og rutine blir hun en meget viktig brikke i et ung Tunetlag.  Klara Löfgren har jeg hørt mye positivt om i fra Sverige så blir spennende å se hvordan hu gjør det i Norge.  Rikke I Hansen har blitt et år eldre og  vil nok produsere bra med poeng i år og.  Duracellen Camilla Larsen ser man jo overalt på banen med sin ekstreme løpskapasitet.

Se opp for Sofie Kristiansen.  Imponerte stort i slutten av fjorårets sesong og under u19 vm. Litt bortglemt spiller som gjør ekstremt få feil.

← Fredrikstad overrasket Tunet men orket ikke helt i mål I dag tjuvstarter eliteserien for herrer! →