Petra Weiss til Sveiva

Sveiva begynte sesongen katastrofalt. Da mener jeg ikke i spill og trener men i personell. Å miste 12 spillere der 7 var landslagsspillere har veltet mange lag.

Børresen trener comeback
Ny hovedtrener for sesongen, Bård Børresen har vært ute en vinternatt før og tatt steg for steg med jentene. Spiller etter spiller har kommet til klubben og hver brikke har vært viktig. Mange skjønte nada da Sveiva spilte uavgjort mot Sharks i første seriekamp (seier på straffer), men det er en stor grunn til det. Unge spillere og en lite samspilt tropp samt at Henriette Knudsen skadet seg igjen før sesongstart. Da begynner det å bli tungt.

Sverige – Norge – Sverige – Sveits – Sverige – Sveits – Norge
Petra Weiss er oppvokst som spiller i Duvbo, spilt i Högdalens , Järfälla, Balrog en liten visitt i Tunet et par sesonger før hun vendte tilbake til SSL og spilte i Pixbo, og Rönnby. Deretter var det 4 sesonger i Dietlikon før Kais Mora ringte og hun ble sugen på SSL igjen i 17/18 sesongen. Å spille i Mora er det ikke alle som får. De er i SM finale etter SM finale. Et lag som har store stjerner og fantastiske resultater. 32 kamper og 32 poeng(17+15) gir en pekepinn hvor god Weiss er. Etter sesongen i SSL dro hun tilbake til Sveits og jobbet. Det er ingen tvil om at dette er ze zuper ztar som Sveiva laget trengte. Med henne vil de yngre spillerne blomstre. Tenker på Bertine Aas Hansen som vil få en som kan spille henne enkelt opp. Med Weiss kan det raskt dukke opp flere jenter. Coach Børresen skal på julegaveshopping i Praha den kommende uke og den gamle Akerselva spilleren kan raskt ha med seg noen nye stjerner i gavesekken på vei hjem til Oslo.

Et fjell å bestige.
Selv om nevnte Weiss kommer til norsk eliteserie så har Sveiva sine utfordringer. Grei, Tunet og Sagene er lag som har fått et forsprang og som har mannskap til å holde Sveiva til en 4 plass. I gårdsdagens kamp tapte Grei sin første kamp for sesongen (4-3) mot et perfekt oppsatt og kjempende Sagene mannskap i Bjølsenhallen. Tidligere IK Akerselva talent Marthe B Borgen storspilte i Sagene målet med en redningsprosent på 90(30 skudd på mål av Grei). Sånt smaker det fugl av. Det kan bli spennende i neste halvdel av sesongen, nå kan Sveiva melde seg på.

← VM Bloggen Praha 2018 del 6 – Endelig VM start #50 «VMG lytter» Møtet med landslaget →