PAOLOS CORNER S0901 – Den økonomiske kampen. Forbundene har utfordringer, men hva med klubbene?

Alle forbund har utfordringer med økonomien. Hockeyforbundet har bommet med 9 mill, Skiforbundet har bommet med 10 mill. Er det dårlig økonomistyring eller er det utfordringer andre steder? Jeg tror det er en kombinasjon. Dette er etter effekten etter Covid og det er nå utfordringene kommer.

Landslagene får utfordringer

Det blir lite landslagstreninger de neste mnd, vel kanskje ikke for de som skal til VM. Damelandslaget skal til Singapore i desember. Da blir det lite treninger til herrer 19, Herrer A og kvinner 19. Kanskje det kommer noe, men det er bekymringsfullt å se at Norge ikke har fullt kontroll på hva som skjer videre. Vikingen ble lagt på klubbene, de fleste vet hvorfor. Vi er nødt til å ta en prat om veien videre.

Reisene blir dyrere

Alle reiser blir dyrere og det er tøft å få ting til å gå rundt med økonomien. Det er ikke enkelt å drive klubb de neste årene. Utstyrsavtalene blir viktige, sponsorer, firmaer som bidrar og ikke minst medlemmene. Dette er et make or break sesong for mange.

Alt går opp i pris

En lisens koster ikke hva vi betaler. Det blir lagt på en god sum som tidligere var ok da det var med å gi landslagene penger. Vel, det er ca 1000-1500 færre lisenser de siste årene og da får vi en utfordring. Det er snakk om at en lisens skal opp med 30-40% og da snakker jeg om forsikringsdelen. Vi er for flinke med å melde inn skader og det har det blitt en del av de siste årene. Kan lisensprisene i eliteserien komme opp i 5-6000 kr pr stykk? Er det virkelig dit vi er på vei? Det blir nok ikke bare elite som får dyrere lisenser. Det blir dyrere å spille innebandy generelt.

Seriestart i september

Det er mindre enn 2 uker til seriestart og lagene gjør seg klare. Det skal bli kult å komme igang med sesongen. Da er det fullt kjør frem til desember. Men det er viktig for kretser/ forbund å ha en konstruktiv dialog om det økonomiske fremover.

Jeg tror at det er viktig med årsmøter og at de bør komme tilbake hvert eneste år de neste 5-6 år. Dette for å få litt kontroll.

← Avicii arena bygges om – det svenske forbundet leier Friends arena Kine Hedlund Eriksen til Karlstad IBF →