PAOLOS CORNER S0801 – Siste kveld med gutta

Norge starter sitt VM kl 17.00 ikveld på selveste TV2. Et VM sluttspill som spilles i Sveits. Et land som satser så mye på sporten at de bygger et anlegg som skal ta innebandyen til the next level.

Ketil Kronberg

Samtidig som dette VM starter så får Norge en «verdens rekord» i det Ketil Kronberg entrer den store scenen. Han setter verdens rekord i antall deltatte VM sluttspill. Dette iconet var med som «førstereis» til VM i Oslo i 2000. Han spiller sitt 12 VM på rad. (2000,2002,2004,2006,2008,2010,2012,2014,2016,2018,
2020 (spilt i 2021) og 2022). Det gjør han til en legende i sporten jeg elsker.

Ikke spilt mange kamper i Norge siden VM 2000 – her mot Danmark i 2021

Han fortjener hvert lovord som blir sagt. Hans reise begynte i Holumskogen en gutteklubb som etter hvert tok innebandy Norge med storm. Noen gjestekamper i SSL for Falun før Urban Karlsson overbeviste han at Umeå var stedet som skulle ta han et steg videre. I Dalen har har han vært toneangivende og et forbilde som mange. Han fikk en sesong i Gjelleråsen før han vendte tilbake til Umeå. I en alder av 42 (født 23.08.1980) så skal han forsvare Norges ære i et av de tøffeste og media belyste VM noensinne.

Ketil har spilt 57 VM kamper og har 40 mål og 40 assist. Han har poeng i alle sine VM sluttspill. Det er få spillere som kan vise en slik staistikk.

Stor i Svensk innebandy

Siste kveld med gutta

Dette VM er også en type old school spillere som blir borte fra landslaget og den nye generasjonen som tar over. Ketil har vært den som har ført 1 generasjonen innebandyspillere til 2022 og avslutter sin landslagskarriere i 2022. Denne rekorden tror jeg aldri vil bli slått. Innebandy blir raskere og raskere og tøffere slik at det fysiske aspektet vil bli en utfordring. Ja en kan overleve 2-4-6 sluttspill, men 12? Ole Mossin Olesen vil få sitt 8 VM sluttspill, Daniel Gidske sitt 7, Marcus Jelsnes og Martin Kvisvik sitt 5. Spillere som har vært med og satt sitt preg på landslaget og som vil ha noen valg å ta etter VM. Det er alltid noen som sier at nok er nok etter noen VM sluttspill. Den nye generasjonen som kommer opp nå er spennende. Spillere som Vestby, Fauskanger, Jansen, Grønli, Bye, Terjesen, Lasonen og ikke minst Frafjord er den nye vinen som skal føre Norge videre. Det skulle vært flere unge gode, men det har skjedd mye før, under og etter Covid. En spiller som Casper Sletten skulle vært en av de toneangivende i dette VM og skulle tatt over etter den eldre generasjonen, men har helt mistet lysten til å spille innebandy.

Media sirkus fra ende til annen

Det har vært et sånt sug på å få innebandy på tv siden jeg selv startet å spille i 1991. Det har vært så mye trykk og meninger at dette er den kuleste idretten og at den fortjener en plass i tv ruten. Vel, dette blir bare større og større. Nå har vi MY GAME og IFF sine sider som viser innebandy. Nå har det eksplodert. Innebandy VM vises over alt føles det som. TV 2 viser alle kampene til Norge. SVT2 viser alle til sverige og det er gratis. Under dette VM så vil de kampene som går på IFF sine sider (floorball.sport) være kamper en kan kjøpe rett til å se. Det blir større og folk betaler for å se kamper. Det blir bare kulere og kulere.

Tøff pulje

Det skal bli interessant å følge Norges kamper. Kjenner en international innebandy så ser en at Norges gruppe blir tøff som faen. Norge har 3 tøffe kamper i puljen. Finland, Sveits og Slovakia. Rett fra hjertet. Norge kan tape 3 kamper og få en tøff tur videre. De kan også vinne 1-2 kamper. Det er så tight internationalt at laget må være fokusert.

Men det skal bli interessant å følge Ketil og co

#14

← Menn elite – Cato Heidenberg er sparket VM på TV – Følg norges kamper →