PAOLOS CORNER S0705 – Alt handler om kommunikasjon

Det er en kjent sak at mye bråk i alle bransjer, idretter og ikke minst mediebildet hadde vært færre om gode nyheter, uttalelser, landslagsuttak etc hadde vært forankret og vært kommunisert før en får det ut i mediebildet.

Innebandy – den kuleste idretten

NBF har et stort ansvar ikke bare med idretten vår, men også hvordan de kommuniserer ting utad. Det er ingen som sitter i NBF eller seksjonsstyret som er interessert i å ødelegge denne idretten. Det kan jeg med hånda på hjertet påstå. Jeg har drevet i denne idretten i så mange år at jeg kjenner funksjonene og jeg kjenner til den utrettelige jobben som blir gjort av mange i kretsene og i NBF. Det er unike mennesker som ikke bare jobber der, men som faktisk har en interesse i de idrettene som omfattes i krets og forbund. Samtidig vil jeg også passe på å si at det hviler et stort ansvar som jeg etter snart 30 år i denne idretten ser at ikke blir kommunisert godt nok.

Det er ikke noe morsomt å lese om norsk innebandy i media når det er uenigheter og når en vet at disse uenighetene egentlig ikke er direkte uenigheter, men er basert på dårlig kommunikasjon. Der må vi bare bli bedre. Jeg får liksom ikke sagt det på noen annen måte. Det er en vond story å lese når mennesker har forventninger, men blir kastet under bussen uten at de har fått beskjed. Det handler om respekt for hverandre og det handler om å bygge relasjoner med mennesker som vi, idretten innebandy, trenger videre i arbeidet med å nå ut til unge som skal være med å bygge idretten inn i fremtiden. Alle utøvere er formidlere av innebandy. Landslagsspillere står i en viktig posisjon. Tv2, VG og Innebandymagazinet tok denne saken.

Sov dårlig

Når en da har vært i denne idretten over flere tiår og en kommuniserer med mange som har lang fartstid i innebandyen får en mange spørsmål om hvordan ting virkelig er. Å få høre hvor vondt folk har det at det kommer negativitet ut er en ting. Å få høre hvordan folk føler seg behandlet er en annen sak. Det er mye psykologi og det er mange som kommer med usakligheter i grupper på FB som ikke helt forstår hele bildet. Jeg vet det er enkelt å komme med uttalelser, men samtidig så har vi et ansvar som medlemmer av denne fine idretten. Det må tas ett oppgjør med et forbund som ikke kommuniserer og det bør sies ifra. Helt klart. Det er ingen som vil noen vondt. Det bør folk forstå. Derfor bør det ansettes en kommunikasjonsmedarbeider som tar seg av ting uttad. Eller en som kan dette som allerede jobber i forbundet. Samtidig så trenger en kommunikasjon innad. Innebandy skal være positivt, det skal være glede og utvikling. Der er vi ikke best i klassen, vi er langt unna og det er på tide at dette blir tatt tak i.

En gladsak

Å satse på yngre spillere på et landslag skal i utgangspunktet være en gladsak. Det er det ingen i verden som kan være i tvil om. Veien dit blir vanskelig når komunikasjonen utad er dårlig. Så en egentlig gladsak, blir noe helt annet. Det ble først tatt ut en tropp til kvalikken av Johnny Petersen.

Den første troppen til Kvalikken i februar leser du HER

Kvalikken ble utsatt og så begynte rotet som har ført til mye negativitet. Det er her vi må opp i ringa og bli bedre.

Den andre troppen til kvalikken kom da noen mnd senere: HER

Så den første troppen stod på IFF sine sider i noen mnd og ble byttet for noen dager siden. Det ble telefoner fra Sverige når Ole Mossin og Daniel Gidske ikke kom med. Det er nå NBF må sette seg ned og kommunisere med spillerne som ikke ble tatt ut. Ikke brenne broer, men heller beklage dårlig kommunikasjon og at de er med i bildet til de neste landslagsamlingene. Den jobben må begynne snarest. Det er også en jobb å gjøre da vi står uten landslagssjef etter kvalifiseringen. Patric Jonsson er G19 landslagssjef og skal i utgangspunktet kun ta kvalikken. Det er mye jobb som gjenstår og NBF med seksjonsstyret bør gå foran og vise at de tar dette på alvor. Vi har ingen å miste. Vi som jobber med innebandy kan ALDRI bli så store på oss selv at vi ikke kan innrømme feil.

Norsk innebandy fortjener bedre

#14

← Ut med skade….inn med Kämpe Et landslag uten Mossin, Jelsnes, Gidske og Ketil….FRISKT →