PAOLOS CORNER S0704 – SM-Finaler, Regionscupfinaler, NM sluttspill for yngres og en ny landslagstrener.

Vi nærmer oss slutten av April, NM finalene for seniorer er ferdig spilt. Sesongen er ennå ikke ferdig da seriespill, NM sluttspill for yngres, Regioncup finaler samt de svenske SM finalene spilles til helgen.

Helt rå sesong

Sesongen 2021/22 må være tidenes lengste!? Etter all stans med Covid har kretsene virkelig jobbet med kampprogrammet og de spilles ennå seriespill i tex Oslo/Akershus. Det er landslagssamlinger for blandt annet G19 herrer og damer. G19 Jentene har også VM sluttspill helt i begynnelsen av kommende sesong 31august-4 september 2022. Blir spennende å se J19 landslaget med det nye trenerteamet.

NM sluttspill

NM J17 – 23.-24. april 2022

Arrangørklubb: Ull/Kisa Innebandy
Hall: Jessheim Is- og flerbrukshall
Påmeldte lag: Bærums Verk Hauger, Gjelleråsen, Sarpsborg, Sveiva, Tunet, Østensjø

Her har du kampene

NM G17 – 23.-24. april 2022

Arrangørklubber: Gjerdrum IL og Frogner IL
Haller: Gjerdrumshallen og Frogner Idrettspark
Påmeldte lag: Ajer, Akerselva, Fredrikstad, Gjelleråsen, Lørenskog, Sarpsborg, Sjetne, Slevik, Sveiva, Tunet

Her har du kampene

SM-Finalene

Som regel er turene til Stockholm en folkevandring med mange nordmenn tilstede, men det blir det færre av denne gang. NM sluttspill for J17 og G17 samtidig som Regionscupfinaler stopper mye av utfarten til Avicii Arena som den så fint kalles for tiden. Legger du til russetid så har du mange som ikke tar turen over. Men det er helt fullt på SM finale dagen. Det blir show for alle pengene med nr 1 og 2 i seriespill for begge klasser i finalene. Thorengruppen mot Pixbo og Kalmarsund mot Falun. I mitt hode Thoren og Falun, men i denne idretten kan alt skje.

Regionscupfinaler

Samtidig som flere klasser spiller seriekamper, så har vi NM-sluttspill og Regionscupfinaler på Jessheim. Nesten for mye av det gode kan en si. En blir ikke lei denne fine idretten.

Ny landslagssjef

Norge gjorde en god figur i VM i Finland i 2021. Med tanke på kvalifiseringen i slutten av mai så trodde vel de fleste at landslagsjefen Johnny Petersen skulle være med videre. Denne gangen så stepper Patrick Jonsson inn igjen for å lede landslaget i kvalifiseringen. Ettersom det ikke står noe mer i pressemeldingen så regner med at hele G19 landslagsteamet stepper opp til A-landslaget for kvalifiseringen. Er det gunstig? Vel akkurat det er det jo ingen tvil om at det ikke er.

Programmet for G19-landslaget

2022

4.-5. juni – Breddesamling – Slorahallen (Strømmen)

18.-19. juni – samling – Jessheim is og flerbrukshall (Jessheim)

August – flere samlinger (kommer tilbake med datoer)
20.-21. august – Vikingen
31.08-04.09 VM kvalifisering (sted ikke bestemt)

-1.-2. oktober samling
– 29.-30.10. oktober samling2023

-4.-5. februar (Polish Cup)
-22.-23. april – VM samling

VM-kvalifiseringen for menn spilles 25.-28. mai i Koceni, Latvia.

Latvia skal arrangerer VM-kvalifisering for både EUR 1 og EUR 2. Norge deltar i EUR 2 – kvalifiseringen. EUR 2 skal arrangeres i Koceni.Kun 17 utøvere og kortere kamptid i VM-kvalifiseringen

Det er er spesielt to endringer fra tidligere spilte kvalifiseringer som nå trer i kraft. Den ene er at spilletiden i kvalifiseringen er 3 x 15 minutter. Den andre endringen er at spillertroppen også har blitt redusert og kan nå maksimalt være 17 utøvere. Disse endringene blir testet ut for å få erfaringer og et beslutningsgrunnlag for at dette kan bli fremtidens innebandy. Norge møter Polen, Belgia og Liechtenstein i gruppespillet.

Polen er vel den eneste motstanderen i denne kvalifiseringen. De hadde et godt VM sluttspill, men ble også slått av Norge med 7-3. De to andre lagene kunne Norge slått med et G17/ G19 klubblag.

Denne avgjørelsen kunne vel vært tatt tidligere?

All sunn fornuft vil si at det burde vært lengre tid for det nye teamet. Det blir som det blir, kanskje 2 treningshelger før kvalikken. Liten tid og troppen skal vel allerede vært sendt inn, vel shit happens.

Den som lever får se….

#14

← SM – Finale Kvinner – Thorengruppen vinner SM-GULL 1 april …..!? →