PAOLOS CORNER S0702 – det er nå utfordringene begynner

Covid har vi hatt de siste to sesongene og den har ødelagt for mange ungdommer og voksne. Vi har et regelverk som skal følges. Men regelverket er ikke utformet for utfordringene som vi har hatt de siste to årene.

Det er tight – akkurat som det skal være

NBF tvang IK Akerselva til å spille 2 kamper i løpet av 24 timer i den siste serie uken. Det skal vel et elitelag kunne tåle. Selvsagt skal en klubb kunne tåle det. Forskjellen i dette tilfelle var at klubben hadde 12 mann ute med covid/skade. Første trening var mandag 28 februar. De to neste dagene spilte klubben mot Greåker og GIF Fighters. To tap og en åpning til at Oslo vest klubben kan havne i eliteseriekvalikk. To kamper som er imot hva olympiatoppen har i sine direktiver av tilbake til trening etter å ha vært syk med covid. Direkte brudd på disse føringene. Men det var sånn NBF ville ha det og det skulle bare kjøres på. Det var ikke utøveren som ble satt i fokus. Dette kan få konsekvenser for IK Akerselva da de kan havne i eliteseriekvalikk. Men hverken Fredrikstad eller GIF er sikre på å overleve før siste sekund av sesongen er spilt ferdig. Men det er her utfordringene oppstår.

Det er slutt lørdag – hverken vi vil eller ikke

Serien skal avsluttes på lørdag. Det er hva reglene tilsier. Ja, hva er problemet tenker en. Jo, nå skal du høre. Det skulle vært en elitekamp mellom Greåker og Sarpsborg idag. Men kampen er utsatt pga covid i Sarpsborg. Det er torsdag og neste kamp er lørdag, 2 dager fra idag.
Skal NBF være like skarpe i sine tankegang som med Osloklubben så skal Sarpsborg spille kampen mot GIF. En avgjørende kamp om 1 Sarpsborg skal ta 4 plass og 2 GIF overleve og gå forbi IK Akerselva. Så hva med Fredrikstad? De må på sin side slå Slevik som allerede er klare for NM sluttspill og er veldig utsatt for skader og tynn tropp.Hva nå?

Kampen mellom Slevik og Fredrikstad vil gå som vanlig, men vil Sarpsborg GIF bli spilt? Har Sarpsborg nok spillere klare? Hva skjer om ikke kampen blir spilt? Er Sarpsborg spillerne ikke kommet seg igjenneom sykdomsperioden som tar mellom 4 og 7 dager så spilles ikke denne kampen. For NBF er reglene klare – serien skal være ferdig på lørdag pga regler. Spilles den ikke blir det en matematisk gjennomgang med poengsnitt. GIF vil ikke få nok poeng ved at kampen ikke blir spilt til p gå forbi IK Akerselva. Fredrikstad må vinne sin kamp for å komme til kvalikk. Utfordringen blir – lager NBF noen nye tolkninger av sine egne regler? Blir det matematisk poengsnitt? Slår Fredrikstad, Slevik og får spille kvalikk? Tar Fredrikstad 3 poeng, rykker GIF ned.Får du en mer spennende avslutning på en sesong?

PS! Greåker vs Sandnes og Greåker vs Sarpsborg vil ikke bli spilt på grunn av kort tid til ferdig seriesesong – lørdag 5 mars. Det blir matematisk poengavsetting.

#14

← NM – oppsett menn med et smell…. Vet du egentlig hvor du skal spille hen etter 1 mars og ut sesongen? →