PAOLOS CORNER S0701 – Nå begynner sirkuset.

Innebandysesongen 21/22 har til nå vært en reise der en har bedt spillere være forsiktig og både NBF og ledere (i klubbene) har tatt ned guarden. Det gjelder ikke bare innen idretten, det har resten av verden også gjort. Rett og slett trodd at nå var vi endelig tilbake. Men det måtte jo bare komme en ny bølge når en ser hva som skjer når en går en tur ut for en bedre middag. Det har vært helt villt og ting ble åpnet for tidlig og til 100% (åpningstider) altfor tidlig. En måtte jo tenke på valget. Ja dette kan høres litt politisk, men det er desverre sånn at en pandemi går hånd i hånd med politikken. En er redd for å stenge ned for det er upopulært og en er redd for å måtte komme med bruken av Vaksinepass for da er en urettferdig. Vel, nå møter en virkelig hverdagen.

NBF – hva kan de gjøre?

Forbundet er faktisk spilt litt sjakk matt igjen. De må selvsagt forholde seg til reglene. De er vansklige nok de. Sammen med resten av eliten tok de en avgjørelse om å ikke spille siste serierunde før jul. En måtte tenke på hva som ville skje om folk kom i karantene før høytiden. Spørsmålet var selvsagt, hva gjorde spillerne når de tok ferie? Fulgte de alle reglene og ble med sin kohort eller dro de på det og tenkte, bare en kul tur med gjengen?? NBF sitter da igjen med egentlig ingen makt over noe. De må se på hver kamp som skal spilles og vi sitter igjen med 4 kamper til helgen. 2 oppgjør i kvinner elite og 2 i herrer elite. Ser en noe lys i enden av tunellen?
Helt ærlig, ikke en sjanse i helv……

VM – Kvalikk

1 helgen i februar er det VM kvalikk for herrelandslaget. Det er 6 januar når jeg skriver dette. Blir det noe tid for å få samlet laget til kvalikken. Kanskje ikke, men hvem våger å reise ut i europa for å spille innebandy når det knapt er sikkert å gå på t-banen i Oslo? Har alle spillerne tatt sine vaksiner? Hva sier IFF og ikke minst NBF? Trenerstaben skal være den samme til kvalikken og en slipper å lure på om en får bad press om de skulle trekke seg. Det blir noen spennende uker da flere av VM spillerne er satt ut av operasjon, covid etc

Hva bør NBF gjøre?

Skal enkeltkamper spilles, selv om det ikke blir fair i om noen må spille 2 kamper på 2 dager og andre kun 1? Det skal vel ikke spille noen rolle. Det bør lagene tåle, eller er det noe en bør være forsiktig med? Bør lagene ta en covid test etter kamp 1? Bør dommere komme fra andre byer inn til Oslo denne helgen, når det er så stort trykk? Bør det spilles kamper i det hele tatt?

Hva skjer videre??

Bør de andre klassene og barn åpnes for trening og spill? De fleste barn og ungdom skal trene ihht reglene og det bør de fortsette med ut januar. De andre seniorene, hva skal de? De bør få komme tilbake til trening, men kamper bør det ventes med, da det å dra fra område til område kan gi hodebry. Samme med dommere. NM sluttspillene er flyttet. En stor jobb står foran oss….

Mister vi klubber – lag/dommere?

I andre idretter så leser en at det forsvinner både utøvere og lag som fluer. Hvor mye vil Covid perioden påvirke innebandyklubbene, utøverne, dommerne? Alle innebandyskoler som har blitt borte. Alle trenerkurs om har blitt sånn halveis. Slik det er idag så sliter mange av klubbene med økonomi og muligheter til store dugnader stopper litt opp. Det er ikke enkelt å drive klubb, Det er ingen tvil om at det kan være medlemmer som forsvinner. Dette kan sette tilbake arbeidet i klubber med mange år.

Ta vare på hverandre – mer enn noen gang.

#14

← VM-Kvalikken – Johnny Petersen – Bør komme til VM Eliteserien utsettes ut 2021 →