Paolos Corner S06E01 – Den kulørte pressen uttaler seg.

Innebandysesongen er i gang. Det er en litt rar følelse å kunne få lov til å trene med kontakt. Eliteklassene har fått lov til å gjøre dette siden august. En lever litt i en boble og verden rundt preges av mye usikkerhet.

Mister vi klubber – lag/dommere?

I andre idretter så leser en at det forsvinner både utøvere og lag som fluer. Hvor mye vil Covid perioden påvirke innebandyklubbene, utøverne, dommerne? Alle innebandyskoler som har blitt borte. Alle trenerkurs om har blitt sånn halveis. Slik det er idag så sliter mange av klubbene med økonomi og muligheter til store dugnader stopper litt opp. Dommerne hvor mange er igjen etter denne sesongen? Eller er inntektene så viktige at vi får flere. Jeg håper på det siste. En meget tøff tid som kommer til å vare denne og kanskje neste sesong. Fjellkameratene i eliteserie kvinner trakk seg av økonomiske grunner før denne sesongen. Minirundene som var i høstferien foregikk i en veldig annerledes atmosfære. Nesten litt deilig å ikke høre foreldre som skriker på barna for å score mål eller besteforeldre som gir 10kr pr scorede mål til favoritt barnebarnet. Men moro var det. Barna var super happy. Det er det viktigste. Har fått sett minirunde i håndball og volleyball denne sesongen. Innebandy er den klareste vinner i verden. så mye mer fart og faste rammer at jeg blir vill av glede. Dette er hva som gir oss i innebandyen store fordeler. De må brukes aktivt de neste sesongene.


Eliteserien og hva skjer med resten?

Eliteserien har begynt for menn og kvinner. De forhåndstippede favorittene har levert. Ingen tvil om det. Moro med en Slevik seier mot Greåker, men det rister vel bare enda mer liv i den farlige bulldoggen. Harstad har gjort tips til skamme i tidligere sesonger og har også startet godt. På kvinnesiden tok GIF en etterlengtet derbyseier mot Sveiva.
Men hva skjer med resten? Det kom regler om at 1-2 div kunne starte opp med full kontakt fra den 12 oktober. Siden den gang har smittetallene økt og det skulle ikke komme som noen stor overraskelse at dette blir utsatt. Ser frem til neste uttalelse fra regjeringen. Sitter i spenning hver gang det er en sending. 3 div og resten i fase 2 går også noen spennende mnd i vente.

SISTE SISTE SISTE – tilbake til start


Så kom beskjeden fra myndighetene i dag torsdag 08.10. Fase 1 med 1 div/ 2 div er utsatt. Den var ventet og da kan ikke disse klubbene begynne med kontakttreninger. Det gjelder egentlig alt regjeringen kom med for 2 uker siden. Raymond Johansen hadde en pressekonferanse i dag der han gikk igjennom hva som skal gjelde i Oslo. De andre tingene har ikke annet å gjøre med enn livet utenfor boblen. Dette er jævli tøft og kan virke urettferdig, men dette er en pandemi vi må ta seriøst.

Hva er egentlig reglene?

Oppdateringene på regler er noen ganger mer enn nok til å gi klubbledere utfordringer. Hvor mange på tribben, på banen om det er lov til tilskuere etc. Vel, det tolkes forskjellig fra NIF, NBF og Oslo kommune. Selv med eksperthjelp i min klubb og telefonlinjer inn til hjertet av Oslo kommune så er svarene mange ganger helt ulike eller forandres fra time til time. Reglene er klare på noen punkter og uklare på andre. En kan ta med krisehåndtering på CVen etter denne sesongen.

Kvalikk til dame VM i Lignano Sabbiadoro

Når jeg fikk høre at det norske damelandslaget skulle til Italia for kvalikken satte jeg espressoen i halsen. Hva som skjer på banen er en ting. Den bør gå lett uten noen særlig annet enn spilleglede og mange mål. Men det som bekymrer meg mer og som ingen snakker høyt om er Covid. Det er faktisk flere døde i Friuli-Venezia Giulia Fylket enn i hele Norge. Statistikken viser 349 mot hele Norges tall 275 pr 24 september 2020. Smittetilfeller 4966 i det italienske fylket kontra 14784 i hele Norge. Med tanke på at neste bølge er på vei inn og tallene igjen går oppover så er jeg mer bekymret for pandemien enn at Norge ikke går til dame VM.Ta vare på hverandre – dette er tiden for det.#14

← VM herrer flyttes til desember 2021 Nor92 jobber med forsterkninger. →