Paolos Corner S05E03 – Viktige avgjørelser og forhastede avgjørelser?

I disse Corona tider så skjer det mange forhastede beslutninger. Folk har fått litt hysteriske tendeneser. Etter å ha vært en bedriftsleder de siste 20 årene så må jeg si at det var veldig overraskende at vårt forbund har tatt avgjørelser når den ikke er i en akutt situasjon.

Gode løsninger og foroverlente ledere.

Etter svært få dager av denne nedstengelsen av landet/ idrettsnorge blir 35 medarbeidere permittert/ delvis permittert. Jeg må si dette er veldig overraskende av vårt forbund. Lønnsutgiftene som disse menneskene har vært budsjettert og forbundene tjener ikke «penger» fra NM finalene og frem til «seriestart». Dette sender et lite hyggelig signal. Norges Bandyforbunds avgjørelse er ikke med hensyn til drift eller ressurser i en akutt situasjon. Nå kunne deres medarbeidere ha tatt igjen arbeidsoppgaver og vært litt forut sine oppgaver. Det er ikke slik at disse kun har 08-16 stillinger. De har 24/7 stillinger. De er meget viktige for vår idrett. Hadde vi kommet til august og vi hadde hatt den samme lockdown situasjonen så hadde ingen reagert. Så det er pr nå ikke økonomisk begrunnet og arbeidsmengden er ikke mindre. Har man grunnlag for permitteringer? Veldig interessante spørsmål. Dette er ting som bør forklares på et årsmøte.

Hva er oppgavene videre??

Vi går videre og ser at de blir opprettet en arbeidsgruppe som består av ledelsen. Spenstig avgjørelse. Kan bare komme på at det var dårlig med tid og mange avgjørelser som skulle fattes. Men igjen denne løsningen har jeg ikke sett før. Avgjørelsene kom idag De har gått igjennom idrettens lovverk. Avlysning av alle resterende kamper. Rangeringsregler. Hvem som rykker ned etc. NBF har vært litt mer fair i sine avgjørelser enn det svenske forbundet – Det er godt. I Sverige ble Falun på herresiden og IKSU på damesiden seriemestere. De ble også kronet som SM mestere. I Norge så er det vel en spenning som ligger igjen. Blir det kvalikk for herrer, eller instilles denne. For herrer Elite så var serien ferdig og medaljer/kvalikk lag klare. I elite kvinner så vinner Tunet med en kamp igjen. Hadde de slått Grei i seriefinalen?? Eller? litt absurd info.

Hva betyr det for innebandyen at utviklingskonsulenter/ kretsmedarbeidere er permittert?

Oppfølging av klubber, rapportering av sesongen som har gått, forberedelser til sesongen som kommer er noen av oppgavene de har. Lederne i kretsene er jo også borte (mange av de) Neste sesong er under planlegging, årsmøter, utvikling. I disse dager skal søknadskrav for kommende sesongs minirunder ut/ Regionscupfinaler etc etc. Det er mye som planlegges og det er nå mye som legges på de menneskene som fortsat er igjen i de forskjellige kretsene. Nettverket til mange klubber i mindre kretser er fjernet. Vi får jobbe sammen og håpe at dette går over. Det er faktisk ikke annet å gjøre.

 

 

← Nok en klubb trekker seg fra eliteserien kvinner – det begynner å bli prekært Tvinges til å spille den siste runde. →