Paolos Corner S05E01 – Endelig seriestart

Elitelagene begynner sesongen i september og har spilt noen runder før den virkelige sesongen starter. Minirunde start er en fin påminnelse om at lek og moro fortsatt er en del av innebandyen. Det har skjedd litt stuff siden sist jeg skrev og den reisen skal dere få lov til å ta del i de neste strofene.

Eliteserien

Som sagt var det mange som ikke var enig i at tabellen kunne deles på 2. De 4 øverste og resten. Det har faktisk stemt. Greåker, Slevik, Tunet og Sveiva er en del bedre enn de andre lagene. Men for resten av eliteserien har det sjeldent vært så jevnt. Hver kamp lever sitt eget liv og det er veldig moro og frustrerende for noen. Men det er fint å se at det er klubber som tar steg og det trenger vi i norsk innebandy.

1.div herrer Øst/vest/midt/nord

Det er jevnt i Øst. Asker får fortsatt tåle å være favoritter, men bak er det et kobbel som er sultne. BMIL, Lillestrøm, BSK, Ull/kisa og Lyn er de som kommer til å kjempe om kvalik til eliteserien. Det er tøft og det er hardt. Har hatt gleden av å se noen oppgjør og dette er lag som neste år blir å finne i eliten. Noen vil opp andre vil se og noen kanskje ikke helt vil opp. Ull/kisa har store ambisjoner, lag og penger var en rask beskjed fra deres eminente keeperlegende, Jørn Gilberg. Ja, det er vel på tide at vi får et lag til nord for sinsen- krysset.
I de andre 1 divisjonene som spilles som et vanlig seriesystem så kan vi greit si at vestlandet bygges gravis opp igjen. Lye har fått tilbake sine toppspillere fra Sandnes og da blomstrer klubben igjen. De vinner denne divisjonen enkelt. Spørsmålet blir om de vil opp. I midt-norge er det mildt sagt en stor krise. Jada, kretsen tar det med knusende ro og maner til kompisinnebandy og mål om 5000 lisensierte spillere. På papiret er det 3 seniorlag og 1 G19 lag som deltar i 1 div. Det er etter reglene ikke grunnlag for eliteseriespill fra midt-norge. Men det er det vel ingen der som tenker på heller. Målet er å bygge opp kretsen med nok lag. Det er et (1) G19 lag i kretsen og de har en hverdag som få av oss egentlig skjønner noe av. Sjetne G19 får stor motstand om de melder seg på i vanlig serie. Dvs det er ingen vanlig serie for de. I midt-norge har de serier for G11-14 (nivåinndeling), G15-19(nivåinndeling) Som eneste G19 lag så vinner Sjetne med 20-40++ mål mot de andre og det er ikke bra. De meldte seg på i denne serien men fikk beskjed om at lagene ville melde WO mot de. Da de tidligere i år ville spille G19 i Oslo/akershus fikk de nei, da dette vill skape presedens og det ikke var grunnlag for å spille landsdekkende serie for G19. Da de ville spille serie i Sverige (i tillegg til 1 div) for å gi Sjetne gutta litt matching på deres G19 nivå fikk de også nei . Asker G12 fikk lov for noen år siden, men de gjorde noe smart. De spurte aldri. Så da har vi et G19 lag som må spille senior. Må være frustrerende å være leder her.
I Nord-Norge er det et litt annet seriesystem med seriehelger og sluttspill.

Eliteserie kvinner

Her har vi kanskje den største utfordringen i norsk seniorinnebandy. Det har sjelden eller kanskje aldri vært så tynt i de fleste lag. Nykommeren fra Bergen tok 3 poeng på direkten og det er faktisk moro å se at lag utenfor gryta tar poeng. Men vi har en spillerkrise på damesiden. Den er så dramatisk at jeg ser at alderen på enkelte spillere nesten er på grensen til at spilleren burde fått noen år til på juniornivå. Men det fins rett og slett for få lag til å kunne spille junior serier rundt om. Dette er egentlig en tankevekker. Den samme situasjonen kom for en del år siden, men da ble den reddet ved at IK Akerselva rykket ned fra eliteserien. 35 spillere forsvant til de andre elitelagene og det reddet situasjonen for noen år. Men klubber glemmer å drive med spillerutvikling og det betaler seg i det lange løp. Må gi Tunet stor ros for hvordan de bygger opp sine jentelag. Gode trenere som har vinnerkultur i blodet. De lar de spille i gutteserien og bygger de opp gradvis. Morsomt å se hvor enkelt lagbygg egentlig er. Hovedessensen er mangel på spillere fra mini. Det kan være minirunder i Oslo/akershus som ikke har et eneste mini-jentelag. Det er ikke helt bra.

Landslag kvinner

Når en sliter med spillere til den hjemlige så blir landslaget også en utfordring. Det er et par tre spillere som er ute med skader og da blir det tynt. Spilte turnering for noen uker siden og det var hyggelig å se at det er noen up and coming spillere som viser seg frem.

Landslaget menn

Hva skal vi si her. Andre Sveen og hans team trekker seg fra sitt engasjement og det kommer en krypisk melding om at det er for mye å gjøre på jobben. La oss slutte å gå rundt grøten, ladies and gentlemenn. Det er et stort bråk innad i herre elitedelen i Norge. Mange mener at Vikingen skal utføres på klubbnivå andre på landslagsnivå. Det som er utfordringen er at dette skjer rett før seriestart. Det var heller ikke helt bestemt at det skulle være vikingen før en fikk beskjed 2-3 uker før. Vel resultatet var at Tunet ikke stilte med sine spillere. Da skal det ihht reglene de spillerne ikke få lov til å være med på landslaget før neste Viking, dvs neste sesong. Det gjelder alle landslagssamlinger. Kun skader er en unnskyldning om ikke å være med. Spiller en i Sverige så spilles det kamper i de internasjonale helgene. Svenske forbundet bryr seg lite om det. Det går ut over de mindre nasjonene. I Norge har det vært damspillere som har blitt utestengt fra VM fordi de prioriterte klubbkamper før Vikingen. Da begynner en å tenke sitt. Det er en liten krig SSL/Sverige mot røkla. Norge er røkla.

WTF!??

Resultatet med at de nevnte Tunet spillerne ikke får være med en sesong er ikke gode nyheter for landslagsledelsen der Andre Sveen og co trekker seg. Med rette i min bok. Det er ille nok (i min bok) at vi mister 2 internasjonale helger etter VM. Hvorfor begynner vi ikke med arbeid og lagbygge rett etter hver VM. Nei, vi venter til vikingen. Hvorfor i huleste gjør en det? Har det med at det er for få i NBF som jobber med kontrakter til landslagstreneren? Skal det evalueres i 6-8 mnd før en gir tex Sveen ny kontrakt?? Andre Sveen var et frisk pust i norsk innebandy. Landslaget gjorde en meget solid figur i forrige VM og jeg så frem til å se fruktene i kommende VM. Vel det skjedde ikke.
Nå (og dette er for meg latterlig) avlyste de en samling for herrelandslaget, fordi vi manglet ledelse. Da mistet landslaget enda en samling og skal rett ut i treningskamper mot Danmark. Inn på glattisen kommer landslagssjef Johnny Pettersen og hans mildt sagt erfarne Niklas Pålsson. Pålsson har treneryrket som hovedjobb i SSL. De skal lede laget i kvalikken. Så vet ingen noe mer. Da går det vel ytterligere 6 mnd før vi vet noe, neida. Da bør NBF være på pletten og gi de jobben til og med VM. For dit kommer landslaget.
Det blir kult å se troppen som kommer. Noen nye ansikter, noen gamle og 1.000.000 spørsmålet. Er Tunet spillerne fortsatt utestengt, eller får den nye ledelsen lov til å ta ut spillere som var grunnen til at Andre Sveen gikk av.

Jeg tror jeg vet svaret, gjør du??

← Uttak damelandslaget. Før helgens kamper i herrenes eliteserie →