Paolos Corner S04E04 – PFL – Hva blir resultatet??

I dagene etter mitt innlegg har det virkelig eksplodert med artikler om den nye utbryterligaen. Hva blir resultatet, men også hva sier IFF??

IFF
Noen kan si hva skal de bry seg om. Eh – faktisk fantastisk mye. De selger et produkt videre til sine sponsorer. De skal ha de beste lagene i sin Champions Cup. Den avtalen går mot det svenske forbundet, ikke mot PFL. Det kan bety at det er de lagene som blir igjen i SSL som kan representere svensk innebandy. Om IFF går inn og sier at nei det blir PFL som skal sende lag så vil det slå vekk beina på det svenske innebandyforbundet. Kanskje det er dette som gjør at det svenske innebandyforbundet ikke gir så mye ved dørene. Dette kan være bra for svensk innebandy eller det kan ødelegge for de.

Folk må forstå at det ikke er gyldne tider i svensk innebandy. Mange av toppklubbene sliter med stor gjeld og en klubb som tex Warberg har 2,5 mill i minus. En gjeld de prøver å skaffe penger ved kronerulling. Med de nye reglene om økonomisk lisens så vil klubber slite med å oppfylle dette.
Men det er heller ikke slik at det alle lag som blir med. Endre, IKSU, Jönköping og Mora som blir igjen på damesiden. På herresiden er det Växsjö, Helsingborg og Jönköping som fortsatt sitter på gjerdet.

Hvordan blir det med landslagene? Kun de fra SSL blir tatt ut?

Hva er oppsiden??
De kan selge produktet på en helt annen måte enn tidligere. Det er restriksjoner som gjør at de ikke kan komme ut de kanalene de vil selv. Vi snakker om at store tunge investorer vil inn. Spørsmålet mitt er hvorfor kommer de ikke inn i SSL, men kun PFL. Hva er catchet med at de skal inn i PFL. Er det litt streetstyle macho kulturen som gjør at de vil få frem sine navn/produkter. På tv siden blir det vel ikke noe bedre enn nå?

Hva betaler egentlig de svenske SSL klubbene inn til forbundet. Ryktene sier 350.000 i året og da får de ikke mye tilbake. Jeg kan ikke gå god for de tallene. Dette er hva jeg blir fortalt. I Norge har vi små issues. Det er mye bråk med de 60.000 som betales for 1 div østlandet. Kun østlandet betaler for dette og de andre har like rettigheter om opprykk. Sånne ting burde vært likt for alle, men bare ved å nevne dette så blir det bråk. Spennende å se hva som skjer videre, men nå begynner det å nærme seg bristepunktet.

Hvor er dere Svenske innebandyforbundet?? Kom på banen.

Nå er det ikke nytt med utbryterligaer i Sverige. Ikke på samme måten men SIL er et eget show. Den kan komme til å slå rot i Noreg også. Hva da…?

← VM Grupper kvinner – Norge fikk en enkel gruppe. Paolos Corner S04E03 – PFL – en realitet →