Paolos Corner S04E03 – PFL – en realitet

For dere som ikke følger med eller som synes innebandy er innebandy så trenger dere ikke å lese lenger. Dere andre les og muligens lær.

Eliteklubbenes forening svenska Superligaen (FSSL) bryter ut og danner en egen innebandyliga. Premier floorball league.(PFL). Beslutningen ble tatt under søndagens møte i foreningen. Dette er resultatet etter en lengre tids konflikt med det svenske innebandyforbundet som nådde nye høyder i september 2018. Kjernen i konflikten er at sveriges 28 eliteforeninger under en lengre tid har arbeidet for å få en større innflytelse over dame-og herreligaene i SSL. Disse «eies» av forbundet.
Ambisjonen er å starte en utbryter liga allerede til høsten.

Krister Kalte som er VD i FSSL er oppgitt og sier at dette er noe vi har blitt tvunget til. Forbundet har ikke en gang startet forhandlinger med oss. De slo igjen døren og etter det har vi ikke fått noen indikasjoner til at noe kommer. Da blir det sånn her og vi er alle positive til å jobbe sammen videre og utvikle svensk innebandy.

Fra det svenske forbundet side så svarer det med at vi er ikke i en posisjon til å kunne takke ja til de ideene og kravene som er kommet på bordet fra utbrytergruppen.

Det kommer en interessant økonomisk bakside for de klubbene som er igjen i Svenske innebandyforbundets lag. Lag må flyttes opp til SSL og det er ikke veldig billig.

Interessant for Norge og Eliteserieforeningen.

VMG følger dette veldig tett og har folk på innsiden av utbrytergruppen som forteller oss hvordan de jobber. Interessante opplysninger og vi ser at dette kan bli en realitet til høsten.

Jeg personlig er ikke helt enig i alt og mener at de bør komme med en plan sammen med det svenske forbundet. Sammen kan de gå videre.

Men det er helt klart at i norsk innebandy er vi nødt til å jobbe sammen i en eliteserieforening. Tror det er løsningen for å nå ut til alle. Årsmøtene slik vi har det idag splitter mer enn sveiser sammen de ulike delene av innebandylandet Norge.

Dette er helt klart så brennhett at jeg selv ikke kommer til når det diskuteres veien videre. Det er eierskapet til produktet som er kjernen. Det er mediarettigheter etc etc. Helt klart et viktig emne i Norge også. Samarbeid er tingen. Ikke ovenfra og ned informasjon :  dette er hva vi har gjort dere må følge dette. WHAT THE FUCK!!!!

Vi sees rundt i snøen…..

#14

← Paolos Corner S04E04 – PFL – Hva blir resultatet?? Kvalifiseringsgruppe 1 Kvinner – Norge til VM – Gratulerer →