Paolos corner – S04E01 – Sesongstart 2018/19

Endelig seriestart. Den kommer alltid sånn litt for tidlig. En føler at sommerferien var for 2 sekunder siden og har egentlig ikke lyst til å gi slipp på den fine lyse årstiden. Med seriestart så kommer høsten.

Hva skjer i høst?
For de som ikke vet så har vi innebandy VM for herrer i Tjekkia. Den var der sist i 2008 så det blir et fint gjensyn med den litt dunkle og mørke byen Praha. Kjent for litt andre ting enn innebandy. Vi gleder oss selvsagt til å se god innebandy og et norsk lag som kan bite litt fra seg. Vi har et generasjonsskifte selv om Ketil Kronberg er klar til å kle på seg den norske drakta igjen. Et avsluttende VM for kongen av norsk innebandy er mer enn fortjent. For de som ikke vet så ble Ketil tatt med som læregutt til VM i Oslo, i 2000. Så 18 år med landslagsinnebandy og 10 VM sluttspill er ikke galt. Han er slutten på den gamle garde som happet innebandy. Nå skal treningsgenerasjonen ta over.

Oppoverbakke
Norge har en lang vei og gå og den ble ikke kortere når Norge ikke lenger møter de 4 beste nasjonene i verden i treningskamper. Nesten litt utrolig at det går an å skrive en avtale om at de 4 beste skal møtes i turneringer og holde de andre utenfor. De landene er Finland, Sverige, Sveits og Tjekkia. Denne type avtale burde IFF gått inn og stoppet. Men det stopper ikke der. Champions cup er blitt et resultat av denne toppingen. Ingen land utenfor top 4 får lov til å kvalifisere seg til denne turneringen. Kun Europacup for landene 5-10 er en mulighet til europeisk kvalitetsmatching.

Eliteserien herrer
Tunet møter Fredrikstad i årets første seriekamp onsdag 12.09. Et spennende Tunet lag, mot et ungt Fredrikstad lag som kan slå godt ifra seg. Tunet som er første lag i historien som ikke har spilt treningskamper foran en sesong. Mange spillere og god intensitet kan også gi resultater. Resten av eliteserien starter til helgen. Les gjerne VMGs mening om elitserien for herrrer der vår eminente ekspert Lasse Sundell forteller hva han tror vil skje denne sesongen.

Vi vil følge opp Eliteserie kvinner og 1div rundt om i landet i neste corner.

Dere får følge oss på veienmotguld.com og i poddene som kommer fremover. Der det er høyt under taket og meningene sitter løst.

Til neste gang

#14

← Podcast #47 er her. Andreas Falkeid forteller om det siste året og fremtiden. Seriestart herrer elite →