Paolos corner S01E23 Tilbake til røttene…

Jada, diskusjonene rundt U19 damers triste historie vil egentlig ingen ende ta. Bekreftelse fra NBF vil nok ikke komme når vi ber om den på årsmøte. IFF har bekreftet at NBF vurderte å ikke sende lag, bekreftelse på reisetidspunkter er kommet inn og ja vi har til og med lest og fått med oss at NBF kan påføre landslagene 2 års utesetengelse fra VM-kvalikk og sluttspill for ALLE landslagene om de skulle reise hjem fra deltakelse i kamp under sluttspill.

Så kommer Norge U19 damer til en bronsefinale/finale så må de delta. Om de ikke gjør det så utestenges alle de andre landslagene i 2 år, samt det komme en bot som vil svi ganske kraftig. Vi snakker om alt fra 0-260.000 kr.

Da er det bare å sitte å vippe på stolen i håp om at jentene gjør jobben sin og utsetter resten av innebandy Norge for en stor utgift. Jepp, nye billetter hjem til Norge. Billettene som jeg sjekket fra Toronto (ontario) koster 4-5000 pr snute. Det var på expedia.no

Skulle scenarioet som vi alle skisserer komme, vil det være noe vi kaller for en skivebom. Den skivebommen blir morsom å ta tak i på årsmøtet. Den blir tatt opp om Norge går videre eller ikke. I næringslivet er en slik skivebom en grunn for oppsigelse. Dette er ikke et fora for det, men som vi sier i næringslivet. The buck stops at the top. Øverste leder har ALL ansvar.

Men som jeg har skrevet FØR så er det vi som kriker etter «blod» som sitter med ansvaret. Vi har muligheter til å gjøre ting med dette.

Følgende ting MÅ komme på årsmøtet i juni.

1. Landslagene i innebandy skal ha rett til om det behøves innhente sponsorer til å dekke inn utgifter som kommer utover budsjett. (sponsorene skal ikke være i direkte konkurranse med de NBF allerede har)

2. Landslagene skal kunne innføre egen andel om det ikke lar seg gjøre å hente inn sponsorer. Får å dekke reise- og oppholdsutgifter. Dette for å ha full tropp til VM.

Det er VI – gladiatorene som velger hva vi vil gjøre med våre landslag. Dette kan vi stemme over. Synes dere at dette er flaut?? Det er kun : Sverige, Finland, Tjekkia, Sveits og Norge som betaler alt av utgifter for landslagene. Alle de andre har en eller annen form for egen andel. Så vi må bare bli enige om at dette er SLIK VI vil ha det. Da blir det sånn. Det er vårt forbund.

Det er lett å skrike på NBF, men en bør komme med løsninger også. De sitter og forvalter etter dagens regler. Da er det faktisk opp til medlemmene i norsk innebandy å komme med forslag.

Når vi nå er i gang med å diskutere de yngre, så har jeg faktisk fått et lite savn etter sluttspill for kretslag. Det er noe som vi burde sett litt mer på. Hatt kretslag for Oslo, Akershus, Østfold osv. Dette er på en måte veien til u19 landslagene. Viktig erfaring og moro før det virkelig tar av. Det kan også være en måte å beholde og utvikle viktige talenter. Dette MÅ VI BARE FÅ TIL!!!!
Finaler på søndag i Ekeberghallen for seniorlagene. Slevik vs Greåker og Sveiva vs Sagene. Damefinalen blir enten eller i min bok. Enten er Sagene med fra start og helt med til slutt, eller så får Sagene en rotete start pga nerver og kampen er avgjort etter 1 periode. Såpass følger jeg med på dameserien at jeg vet hva som bor i lagene. Jeg håper at det blir en jevn og kul finale som i fjor da Tunet presset Sveiva helt inn og ledet med to minutter før slutt. Charlie Hjorth fra Tunet har fortsatt mareritt over hennes bom på åpen kasse sekunder før slutt. På herresiden blir det akkurat som sist. Greåker har kommet til nok en finale og denne gang pga erfaring. De bare greier ikke å slutte å dra ut og leke med ungguttene til Tunet. Må bare si grattis til Totto og kællene der. Slevik slo ut mitt IK Akerselva. De var hakket vassere når det gjaldt som mest. Vi kunne vært i finalen, men det er små ting som avgjør. Surt, men det er nå en gang livet.

Håper vi sees på lørdag og søndag…..

Great men are not born great, they grow great…”
– Mario Puzo, Gudfaren

#14

← Årets keeper på herresiden, Jani Pyykkö Årets beste keeper på damesiden. Thea Ekholt →