Paolos corner – del 4

Den ordentlige veien mot GULD

 

Innebandyen i Norge spiser ikke akkurat kirsebær med de store. Det er kun en som virkelig har gjort det stort i utlandet.

Alle tenker selvsagt på Ketil Kronberg. Hans alsidighet og vinnermentaliet er noen enhver ville hatt. Men hvordan får vi dette!?

Hvordan får vi utviklet vår apetitt, teknikk og drive innen idretten vår.

Vi i veienmotGULD.com har tittet litt på norsk innebandyhistorie og det repeterer seg. Gode lag, store klubber med mange ungdomms spillere har muligheten til å gjøre ting som mindre klubber ikke klarer eller har mulighet til.

Det å gi ungdom sjansen til å spille på et A-lag. Noen gjør det etter nøye planlegging, andre er nødt til det når de etablerte slutter i hopetall.

Noen klubber er flinke med å få de unge inn, men så snart de sliter litt i motvind, henter de inn etablerte ringrevere. Det siste er mange ganger regelen, uten unntak.

Klubben jeg skal si noen ord om idag er en av 2-3 klubber i Norge som har muligheten, men må ta den og ikke skusle bort mulighet og etterhvert identitet. DNA i klubben må være å få de yngre inn.

De har i flere år hatt Norgesmestere i yngre klasser, men spillerne fikk sjelden eller aldri sjansen på A-laget. Klubben er selvfølgelig GIF Fighters.

Det gror godt i klubben og det er blitt så mange som spiller at en klubb ble til tre klubber ut av medlemssmassen. Nittedal, GIF FIghters og Hakkadal.

Klubbene driver godt med ungdommen og det blir spennende å se hvordan de tre klubbene utvikler seg.

For GIF herrer sin del så stod klubben igjen med svært få seniorspillere etter at forrige sesong var over. Tilbake stod klubben med unge uredde spillere som ville få sjansen. Det har hittil slått MEGET positvt til ut. I mine øyne vil de stå med 5 av 5 etter 5 spilte seriekamper, men hvem er jeg til å spå. Helt klart årets godnyhet. I Groruddalen har det lenge handlet om Sveiva. Klubben som både har et damelag i norgestoppen og en ungt A-lag på herresiden.

De har på en måte kommet et steg lenger enn GIF. Nå begynner deres unggutter å bli «menn» og skal ta det neste steget. Det er også veldig spennende. Et råtalent som skal bli noe mer enn et talent.

Dette er driven i Norsk innebandy. Vi har sett de siste ukene at i Champions CUP har vi desverre ikke de store mulighetene. Vi må stake ut en ny kurs og dette er veien….

Doing easily what others find difficult is talent. Doing whats impossible with talent is genius

(Amiel)

Keep on working

 

#14

 

mini bobble

← To kamper denne fredagen En kamp denne torsdagen →