Oppsummering av herrenes eliteserie så langt

Jeg tenkte vi skulle ta en lite oppsummering av hvordan høsten har vært og hvordan jeg tror vi at vinter og vår vil se ut. Som dere sikkert husker så tippet både jeg og Paolo hvordan serien skulle se ut når alle kamper var ferdigspilt. Vi kan jo ta en titt på hvordan det ser ut nå.

Lasse tippet:

1 Greåker

2 Tunet

3 Sveiva

4 Slevik

5 Sarspborg

6 Gjelleråsen

7 Akerselva

8 Sandnes

9 Fredrikstad

10 Nor 92

11 Harstad

12 Vålerenga

 

Paolo tippet:

1 Greåker

2 Tunet

3 Slevik

4 Sveiva

5 Sarpsborg

6 Gjelleråsen

7 Sandnes

8 Harstad

9 Akerselva

10 Fredrikstad

11 Nor 92

12 Vålerenga

 

Dagens tabell:

Organisasjonsnavn K S US UT T Mål +/- P
Tunet 11 10 1 0 0 112 – 43 69 32
Greåker 11 9 1 0 1 73 – 38 35 29
Slevik 11 9 0 1 1 93 – 41 52 28
Sveiva 11 7 0 2 2 84 – 49 35 23
Sarpsborg 11 6 1 0 4 87 – 59 28 20
NOR 92 11 5 0 1 5 51 – 58 -7 16
Gjelleråsen 11 4 1 0 6 61 – 66 -5 14
Fredrikstad 11 2 1 1 7 42 – 72 -30 9
Vålerenga 12 2 1 1 8 56 – 92 -36 9
Akerselva 12 2 1 0 9 83 – 110 -27 8
Sandnes 12 2 0 2 8 54 – 100 -46 8
Harstad 12 2 1 0 9 72 – 140 -68 8

 

 

 

Jeg tenker vi starter i bunn å jobber oss oppover. Harstad har hatt det tungt denne sesongen men likevel tatt noen viktige poeng. Det kan se ut som at man satser det meste på å ta poeng på hjemmebane for når man reiser til Oslo med 10 mann eller Sandnes med 9 så virker det ikke spesielt seriøst. Nøkkelkamper for laget den kommende perioden vil være Fredrikstad hjemme, Vålerenga hjemme og Sandnes hjemme. Jeg tror ikke man klarer å ta noen flere poeng enn det. Og er man da heldig kan man kanskje beholde plassen i eliteserien. Det vil være to kamper til der det finnes en liten mulighet for poeng og det er vel Gif hjemme og Nor 92 borte. Men  ser på muligheten som liten der. Det er jo utrolig jevnt nede i bunn nå, hele tre lag på 8 poeng o to på 9.

Sandnes har ikke hatt det lett heller, det startet jo med en gang når man tapte mot VIF i første hjemmekamp. Vif har jo tatt 5 av sine 9 poeng mot nettopp Sandnes. Nei Sandes har vært tynn suppe under hele høsten synes jeg. Noen kamper ser det ut som at man ikke vill prøve engang. Der ska VIF ha litt skryt for de prøver spille mot bra lag selv om de ikke er helt på samme nivå. Sandes har fått på plass siste Svensken som det har vært snakk om en stund, men de har også hentet hjem flere gamle ringrever nå. Jeg tipper man vil beholde laget i toppserien og det kommer man få kjempe for nå. Nøkkelkamper her blir IKA hjemme, Nor 92 hjemme og selvfølgelig Harstad borte i siste runde.

Akerselva har også vært en stor skuffelse dette året. Man hentet mange spillere å har fylt opp svenskekvoten som normalt men resultatene har uteblitt. Men har tapt med ett mål i tre jevne kamper mot Fredrikstad, Gjelleråsen og Nor92. Samtidig var man relativt nærme mot Harstad i første runde der kampen endte 13-11 til Harstad. IKA har som alle andre ekstremt viktige kamper nå foran seg og nøkkelkampene vil være Sandnes borte, VIF hjemme og Fredrikstad hjemme. Vinner man de tror jeg man holder seg på sikker grunn.

Vålerenga ligger faktisk helt oppe på en 9:e plass i tabellen med like mange poeng. Mer en halvparten av poengene tok man mot Sandnes som tidligere nevnt. VIF har kjempet på bra og det er ikke ufortjent at man ligger der man gjør men man kan heller ikke være helt trygge på sin plass når det er så jevnt som det er. Nøkkelkamper for VIF er IKA borte, Fredrikstad borte og såklart Harstad borte.

Fredrikstad er siste laget som per i dag når et sluttspill. Bedre målforskjell gjør at man ligger føre VIF. Man har alt i egne hender fortsatt og det er sikkert en grei gullerot det at man kan nå et sluttspill om man avslutter med stil. Nøkkelkampene blir mot Harstad borte, VIF hjemme og Sandnes hjemme. De tre siste rundene spiller Fredrikstad mot Sarpsborg, Greåker og Slevik så skal man ta seg videre bør man samle poengene nå i starten av vinteren.

 

Vi ser her at vi har et klart skille ned fra plass 7 til 12. det er nok et gap som blir tøft å ta igjen for de fem lagene som kjemper for både overlevelse men også den siste sluttspillplassen.

På 7:e plass så finner vi Gjelleråsen. Lag har gått litt opp og ned må jeg si. Noen kamper er man helt med i matchen men i andre kan man lure på om man bare har stilt inn skoene. Man var jo veldig nærme nå i helgen mot Sarpsborg bland annet. Det som er synd for klubben er jo at man ikke klarte å tilfredsstille Olav Falkeid som nå har gått til Sveiva på lån. I tillegg er det en del spillere som ikke får vært med på alle treninger da man har andre prioriteringer. Jeg tror vi kommer til å få se dem på omtrent samme plass når sesongen er klar. Det som er bra for Gif sin del er at man alltid pleier å være gode i sluttspill. Om vi ser bort ifra kampene mot Sandnes i fjor. Vil man klarte blir jo så klart nøkkelkampene mot Nor og Sarpsborg.

Nor 92 har vært ganske bra og hadde noen fine resultater i starten av sesongen, husker kanskje seieren mot Sarp alle best. Becher har fått mye ut av laget og man går nesten med sikkerhet mot et sluttspill dette året. Nøkkelkampene blir mot lagene rundt omkring som Gif, Sarp og Fredrikstad. Uten Linus nå i vinter så tror jeg ikke man kan hamre opp mot topp 4 lagene.

Sarpsborg hadde en tøff start og lå helt sist etter 5 runder tror jeg det var. Da hadde man kun en seier og den var mot VIF. Men her tapte man to kamper med 8-7 mot Tunet og Slevik. Så tok man tak i seg selv og har etter det vunnet det meste selv om det ble straffer mot Sveiva. Et lag med mye kraft fremover som kanskje har det litt tøffere bakover på banen. Nordli som man hentet for en fin sum penger har levert varene til nå han også. Sarp kan kanskje ta en topp 4:e plassering om alt stemmer fremover. Jeg synes man er gode nok til å slå alle lag på en god dag.

 

Neste hopp er ikke så stort men jeg vil påstå at topp fire mest sannsynlig fortsatt blir topp fire. Det er fem poeng mellom 4:eplassen og 3:e plassen men etter det jeg så i går av Sveiva så tror jeg de fortsatt har muligheten på en pall plassering.

Det er som sagt Sveiva som ligger på 4:e plass per nå. Man hadde en ganske tøff start på sesongen på samme måte som Sarpsborg men man har klart å snu det og på slutten har man vært god. Det ble tøft borte mot Sarp der man tapte på straffer, men så spilte man uavgjort mot Greåker hjemme nå og tok et viktig poeng der. Olav gjorde de to siste målene og vi ser at han vil være viktig for laget. I Tillegg har man hentet inn Lindberg igjen som også gjør at stallen ser mye sterkere ut. Jeg tror at Sveiva kommer til å gjøre det bedre denne halvdelen av sesongen enn den forrige og jeg tror ikke at man kommer til å tape alle kampene mot topp 3 lagene. Nøkkelen for Sveiva om man skal komme topp tre er å levere hele tiden og ta full pott mot alle lag på nedre halvdel av tabellen.

På 3:e plass finner vi Slevik. Slevik har jeg bare sett et par kamper og i begge kampene synes jeg man var veldig bra. Stræte leverer fortsatt og Åhlberg ser litt mer sugen ut dette året enn i fjor. Spillet er ganske aggressivt og morsomt å se på. Begge kampene jeg skriver om her tapte man men mot Tunet gikk det til straffer. Jeg synes man var litt uheldige der når man slipper to mål i spill 5 mot 6 men Tunet skal ha ROS for veldig bra «special teams» så langt dette året. Det er fire poeng helt til toppen men vinner vann mot Tunet så er det jo fort bare 1 eller 2 poeng dit. Slevik er absolutt med i kampen om seriegull dette året.

På andreplass kanskje litt overraskende med tanke på den store mengden penger som er kastet på laget dette året finner vi Greåker. Greåker spiller på en helt ny måte mot hvordan de har spilt tidligere, det kan se ut som om man lagt mye vekt på forsvarsspillet og litt mindre på spillet med ball. Man har også et langt mindre aggressivt forsvarsspill enn tidligere. Det har vært veldig effektivt og man er det laget som slipper absolutt minst skudd på mål men ikke minst man slipper også inn minst mål. Når man er laget i føring og man selv har gjort de første målene så er man meget bra, om man havner litt bakpå blir det verre og da sliter mann. Det kunne vi se når man spilte mot Tunet. Mot Sveiva så satte Sveiva litt høyere press som gjorde at Greåker slo en dal lange baller som Sveiva bakkene lett kunne plukke ned. Når man har tre så gode rekker som Greåker har så synes jeg man burde satt høyere press i forsvaret men også i spill med ball for å trøtte ut Sveiva som kun spilte på to rekker nesten hele kampen. Selv om jeg er litt kritisk her så får vi ikke glemme at årsaken til det er mine ekstremt høye forventninger. Slevik er et såpass bra lag så da forventer nok ikke bare jeg veldig mye av laget. Man ligger nå tre poeng bak toppen og det er ikke spesielt langt så man er fortsatt favoritter til å ta gullet. Nøkkelkampene blir jo selvfølgelig bortekampen mot Tunet men også mot Slevik og Sveiva.

Tunet troner på førsteplassen i tabellen. Litt overraskende kanskje at man har vunnet alle kamper denne sesongen. De ene på straffer men alle andre i ordinær tid. Tunet har gjort det veldig bra, mye av årsaken er såklart deres nye keeper Oscar Agnarsson som har best rednings statistikk av alle keeperne som fått mer enn 50 skudd på seg. 82,2 ligger han på, nest best er Halvorsen i Fredrikstad på 80,5 og på tredjeplassen finner vi landslagets Jelsnes på 78,6. Vi kan heller ikke stikke under stolen med at Ole Martin Skau og Ole Mossin har levert varene fremover med sine 83 poeng til sammen per nå. Utover dette har Tunet også hentet flere spillere som vist seg veldig viktige. Marius Pedersen har overgått mine forventninger med sin fantastiske teknikk og spilleforståelse. Nyholm kom fra Sverige og har tatt opprydding jobben bak Teemu og Nilsen sier han selv og skylder på at det er derfor han ikke har flere poeng. Nilsen som kom tilbake i fjor fra sin skade har utviklet seg bra og er nok slitsom for de fleste lag å spille mot. At man også har klart å få Fredriksen nesten skadefri sammen med Mads der bak ser også ut å fungere. Om det fortsetter uten skader fremover og man klarer å opprettholde samme fart, fysikk og stolpe inn formen kan man vinne serien dette året. Det laget som pleier å vinne serien har ofte hatt litt flaks i en kamp eller to. Tunet ser sterke ut og ligger fortjent i toppen per nå. Nøkkelkampene blir mot alle topplag så klart men man må også ta de litt lettere kampene seriøst nok. Målforskjellen kan bli avgjørende dette året med tanke på hvor jevnt det er så vi får se hvem som kommer vinnende ut av den fighten. Per nå har Tunet best + med 69. Slevik har +52 og på tredjeplass finner du Greåker og Sveiva med +35.

 

Det har vært en spennende og morsom høst må jeg si med mange spennende og bra kamper. Jeg tipper vi får en minst like bra vinter/vår her nå fremover og det er bare å glede seg. Vi ses i en eller annen hall tipper jeg 🙂

 

// Lasse

← Kun 4 kamper i herrenes eliteserie denne helgen Kong Ketil av Göteborg →