Nytt år med nye muligheter… Paolo’s Corner S01E14

Nytt år med nye muligheter….

2015 var et steg i riktig retning for innebandyen, men vi er mer enn noen gang klar over hvilke utfordringer vi står ovenfor.

Alle er klar over hallproblematikken, men utfordringene stopper ikke her.

Klubbutvikling må stå på agendaen. Det er viktig for klubben å sette fokus på hva klubben skal jobbe med under HELE året.

Det er lett å ta seg ferie i de viktige periodene. Dette hemmer selvsagt utviklingen av klubben. Vi ser idag at flere klubber har mistet lag i de yngre klassene. Dette er klubber vi forventer noe fra. Andre klubber vil opp til eliteserien, men har ingen yngre lag. Er dette noe de skal straffes for? I den nye klubblisensen var det mange krav, men det stod for eksempel ingen krav om jentelag for å spille i eliteserie for herrene. Det er iallefall kommet frem en del momenter som gjør at det er igjen snakk om en eliteserieforening. For å gjøre eliteseriene bedre så MÅ en komme igjang IGJEN med en slik forening. Dette vil bli tatt tak i, IGJEN.

Når en nå også har hatt en liten juleferie, har lagene i rundt om i Norge trent? Eller har det virkelig vært ferie?

Jeg pleier å si at det er hardt arbeid som gir resultater. Har tatt kontakt med mine gutter og jenter rundt om i lagene i eliteserien og det er ikke akkurat noen overraskelser. De lagene som trener mest er også de som ligger i toppen, for begge kjønn.

Et elitelag som trener 2 ganger i uken, skal rykke ned. Det er ikke engang nok til å vedlikeholde. At det er noen i bruttotroppen på landslaget som ikke har mer enn 2 økter i uken er under all kritikk. Vi hører om spillere som kan trene når de vil. Er dette eliteserie?

Kan ikke stå foran en sesong å si en skal være et sluttspillslag så har en max 10 mann som trener samtidig. Eller spillere som ringer trener kvelden før en tur til Harstad og sier de ikke vil bli med om en ikke spiller fra start. Hvor vil vi hen? Hva skal til er vel de spørsmålene en bør stille seg selv som trener og sportslig leder. Noen ganger begynner jeg å lure hvor skal klubben være i eliteserien når troppen er 1 div mentalt. Eller kanskje ikke det engang. Skal gi skryt til Tunet, Slevik og Greåker som er på 4 økter++ i uken.

De vil da lett trene det dobbelte (og kanskje mer) av tid før en seriekamp iforhold til noen av motstanderne i eliteserien.

Da bør en begynne å tenke på om det virkelig er rett nivå.

Men dette må vi begynne med i det små. som FEKS Tunet i Jenteklassen som tar jentene sine og lar de spille i gutteklassen, for å gi de match. Det gir resultater. Å vinne Gothia Cup i Gøteborg er kult og det gjorde Tunets jenter 15. Det er morsomt for norsk innebandy.

Men er det kun Tunet som KAN, eller er de kun de som setter standarden og VIL??

 

If you build an army of 100 lions and their leader is a DOG, in any fight the lions vill die like a dog. But if you build an army of 100 dogs and their leader is a lion, all dogs will fight like a lion

– Napoleon Bonaparte

 

Keep’ em high

 

#14

← Fire kamper i herrer elite lørdag VMG analyserer bruttotroppen til Sveen →