Norges nye leverandør av agent, trener og klubb tjenester. Del II

DEL II

Oppstart, marked og potensialene.

Hva har du gjort i forkant av oppstarten?

Jeg tok tidlig kontakt med Bandyforbundet for å se hva dem tenkte om saken og vi tok et møte. Dem var veldig positive til det jeg viste frem og etter det så bestemte jeg meg bare for å kjøre på videre.

Tror du at det finnes et marked for dette?

Markedet i Norge er veldig lite det kan jeg ikke legge skjul på, men behovet for utvikling av unge spillere og ferske ledere kommer alltid til å være der. Rådgivningsservicen tror jeg nok mange kan lure litt på i starten om det er nødvendig men jeg er helt sikker på at man kommer til å være fornøyd etter man testet det. Det er jo heller ingen som kommer til å betale noe før en kontrakt er signert eller man er fornøyd.

Hvordan fungerer det med priser for tjeneste?

Når det kommer til rådgivningen så betaler du ikke før ny kontrakt er signert. Prisen i Norge er mye lavere enn for de man eventuelt skulle hjelpe med en overgang til Sverige. Men alt ligger i en prisliste på våres sider. Det er en fast pris på det meste, for eksempel ny kontrakt med en Norsk eliteserieklubb koster 1000kr.

Hvorfor tror du klubber kommer til å bestille treningspakker av dere?

Vi vet at det er manko på trenere i Norge, ikke innsatsen til alle rundt omkring men trenere med erfaring og kunnskap. Dette er noe både jeg og Anders besitter mye av, i tillegg kommer vi til å kunne ha med oss spillere fra stallen som stiller opp med sin erfaring. Vi har historikk fra Sverige, Danmark og Norge der vi begge både spilt på elitenivå og vært trenere.

Alle lag er forskjellige

Vi kommer ikke med tre papirer med noen øvelser og forventer at alt skal bli bra, her får du full pakke med coaching under hele timen og oppfølging etterpå sånn at man ser at alle skjønt hva vi er ute etter. Alle skal være fornøyde med jobben vi utfører. Alle lag er forskjellige og derfor blir alle timer unike for oss.

Hvor tror du det største potensialet ligger?

Norsk innebandy er veldig forskjellig mot den Svenske innebandyn. Se på Falun, det finnes ikke en eneste spiller i Stallen som til en hver tid vet hvor han skal være på banen. Det forventes ikke at Enstrøm eller Galante skal ta saken i egne hender (selv om det skjer noen ganger det også) uten dem har en plan som alle skal følge. Ballen skal enda opp i slottet etter 10-15 pasninger eller etter at alle tatt de løpene dem skal. Deretter så skal den også inn i mål, om det er på volley, backhand eller med et dragskudd spiller ikke så stor rolle, det viktige er at alle er på den rette posisjonen til rett tid.

Spillerforståelse og utvikling

Alle kan trene opp sitt volley skudd eller direkteskudd, men det å se samspillet å skjønne at hele laget er en organisme som må røre seg samtidig ser det ut som om mange klubber fortsatt trenger hjelp med. I Norge per i dag er det ikke mange lag som spiller på denne måten, uten man satser heller på de meget gode individualistene og regner med at dem leverer kamp etter kamp. Det har vi lyst å gjøre noe med, dette vil gjøre mange Norske klubber bedre og mange spillere bedre rustet for en fortsatt karriere.

← Norges nye leverandør av agent, trener og klubb tjenester. Del III Norges nye leverandør av agent, trener og klubb tjenester. Del I →