Norges nye leverandør av agent, trener og klubb tjenester. Del I

Del I

Historikk, EFA & C og fremtid

Norge er en ganske liten innebandy familie med ca 10.000 medlemmer i forhold til Sverige med sine 120.000 medlemmer og ytterligere 50.000 spillere. Men det er noen ildsjeler som drar lasset videre og som hele tiden ønsker å utvikle sporten til det bedre, gi den mer rom i media å rett å slett få folk til å like sporten mer. Vi har flere eksempler fra både historien og nylig på mennesker som bare vil gjøre ting bedre. At Slevik sendte et par semifinaler live og det at Ryan har starten en VLog om innebandy er ting som faktisk kan gi sporten mye mer oppmerksomhet. Selvfølgelig kan mye bli bedre men dette er nok et skritt i rett retning. Vi ønsker alle at familien i Norge skal vokse og det tror Lasse Sundell at han kan få til på flere måter med sin nystartede bedrift.

EFA & C står for European Floorball Advisory & Consulting og bedriften skal drive med hovedsakelig fire ting. Lasse selv skal jobbe som rådgiver for innebandyspillere, trenere, sportssjefer og alle andre som er involvert i sporten og kan trenge hjelp når de bestemmer skal skrive neste kontrakt eller se på nye muligheter. I tillegg til dette kommer EFA til å kunne hjelpe klubber med å finne spillere gjennom sitt nettverk i Sverige og Danmark. Det finnes mange gode spillere som ønsker å utvikle seg og samtidig ta et skritt inn i arbeidslivet og da er Norge et veldig bra sted å starte.

Dem kommer også til å tilby lederutvikling og spiller utvikling i forsjellige pakker til alle dem som kan være interessert. Dvs. at om en klubb trenger hjelp med et eller flere lag kan en gruppe komme inn og lage et nytt opplegg som passer det laget best. Ledere i klubben og trenere for lag kan også melde seg på kurs eller sende inn ønske om besøk fra EFA & A. Utover dette skriver dem på sine sider at dem kan hjelpe til med sponsoravtaler og leverandøravtaler. Vi, som alle andre, er nysgjerrige over hva dette egentlig er så vi tok en liten prat med Lasse om hvorfor han nå startet dette.

Kan du forklare meg litt kort hva EFA&C er for noe og hvorfor du startet dette?

Når man er sånn innebandy nerd som jeg må erkjenne at jeg er så har jeg alltid hatt lyst til gjøre noe for sporten. Nå så jeg en mulighet der jeg både kunne utvikle sporten og samtidig jobbe med noe jeg elsker. Hele greia er jo delt inn i fire forskjellige stadier kan vi vel kalle det, noe kommer jeg til å starte med helt selv mens andre ting er vi flere om. Anders Andersson og jeg har flere ganger diskutert hvordan vi kan få Norsk innebandy å utvikle seg til det bedre, en av de ideene skal vi nå starte med.

”hjelpe spillere å trenere”

Vi kommer til å tilby noe vi kaller agentservice eller rådgivning. Det går mer i rådgivning skulle jeg vel påstå. Jeg har selv opplevd at spillere ikke helt skjønner hva det innebærer å skrive under en kontrakt med en klubb men jeg har også opplevd at klubben ikke holder det man lover. Jeg kan da være med som en tredjepart og hjelpe til om det skulle bli problemer. I tillegg er jeg med når man forhandler frem kontrakter eller har andre problemer. Jeg vil kunne hjelpe spillere, trenere og de fleste i miljøet som ønsker hjelp.

Skreddersydde pakker

Det jeg og Anders skal gjøre er kanskje det mest spennende. Her kommer vi til å komme ut til klubber i hele Norge og hjelpe dem som trenger det. Dvs vi kan skreddersy pakker for akkurat ditt lag og det du trenger å bli bedre på. Vi kan komma alt fra en til 20 ganger, det er opp til oss og klubben. Vi ser vel først og fremst at dette er en mulighet for de lagene som kanskje har foreldre som trenere og som ikke har den erfaringen vi har. Vi har med oss øvelser som klubben kan beholde og vi kommer til å dele øvelsene på nettet til alle de som kjøper våre tjenester. Vi kan sette opp treningsleiere både i Norge og Sverige for den som skulle ønske det og sette klubben i kontakt med andre lag som man ønsker så spille treningskamper mot.

”Vi har et stort kontaktnett”

Vi kommer å tilby ledertrening for dem som skulle ønske dette. Det er mange coacher rundt omkring som ikke har fått den treningen dem trenger eller savner erfaring. Alt fra hvordan man skal opptre i trenerrollen til hvordan man bygger lagmoral kommer denne til å omhandle.

Sist men ikke minst kan vi sette klubber i kontakt med mulige sponsorer, hjelpe til ved forhandlinger med sponsorer og leverandører. Vi har et stort kontaktnett som vi gjerne deler med klubbene.

← Norges nye leverandør av agent, trener og klubb tjenester. Del II #36 VMG podcast silly season er ute! →