Norge tok seg sammen og vant – Dag 5

Norge møter Polen i kampen som skal gi en kvartfinaleplass. Dette skal være en seier, men kampen skal spilles.

Norge kontrollerer

Norge begynner 1 perioden bra og trykker mot det polske målet. Sjansene kommer og det er mye ball for backene til Norge som trer de igjennom til angriperne. Ut av det blå blir Hjort tildelt en 2 minutter for takling mot vant. Ikke helt det jeg forventer av dømming på dette nivået. Polen skaper lite og etter 11 minutter setter Gidske 1-0 til Norge. Fint fremspilt av Hjemgaard. 2-0 kommer like etterpå ved Ketil Kronberg ass Gidske. Men Polen vil ogås være med på leken og etter 16.45 kommer reduseringen. 2-1 ved Widurski.

2 periode

Polen kommer høyer opp på banen og setter press på Norge ved flere anledninger. Etter 5 minutter setter Polen inn 2-2 ved Sienko. Nordmennene ser litt perplekse ut. Bare å brette opp ermene. Så kommer et feilpass i det norske forsvaret og Polen har snudd det. Malajka gir Polen ledelsen. Norge skjerper seg og Kvisvik ass Lingjerdet setter 3-3. Norge spiller under pari hittil i kampen.

3 periode

Norge er nødt til steppe opp. Og det gjør Norge. De er nødt til å flytte spillet fremover. Norge setter 3 mål på 4 minutter og leder 6-3, 13 min før slutt. Mossin setter 7-3 i sin landskamp nr 100.

Ole Mossin Olesen runder 100, flere 50

Ole spilte sitt første VM i 2008 og var på den tiden i Umeå City sammen med Thomas Stræte. Det var første VM i desember og det var litt av en overgang. Tidligere gikk VM i Mai. Fint VM i Praha, Tsjekkia i 2008. Da ble det en litt annen rolle enn hva han har i dag. 3 rekke. Max 20-30 sekunders spilletid, ble det innslag eller frislag for så var det bytte. Det er en mental jobb som må gjøres for de som spiller 3/4 rekke. Andre roller enn i klubblaget, og mindre spilletid. Morsomt å se at vestkants kid velger innebandy som idrett. Ole fikk sin landskamp nr 100 mot Polen ikveld. Mads Normann kamp nr 50.

Markus Jelsnes og Ole Martin Skau Jansson fikk sine 50ende landskamper mot Tsjekkia. Morro å se at det er flere med lang fartstid i det norske landslaget.

Statistikk fra kampen.

Bildekred: Paolo Caroprese/ Juha Leskinen

← Kamper Herre VM – dag 5 Polen neste etter tap mot Tjekkia – Herre VM dag 4 →