Norge til B gruppen – Tjekkia verdensmester

Favoritten leverte så til de grader. Denne generasjonen med Tjekkiske spillere gjorde svenskene om til statister.

Tjekkia

Tjekkerne har virkelig en generasjon med spillere som kan snu litt om på situasjonen som vi har hatt de siste 30 årene. De var i en u19VM finale i 2007, men det er Sverige og Finland som har delt på å vinne. Sveits er den eneste nasjonen av top4 som aldri har vunnet et u19VM. Jeg har selv fått sett hvordan og hvor mye de sveitsiske landslagene jobber. Når jeg ser hva de legger igjen av timer så skjønner en jo mer av hva som skjer i landet du bor i.

Finalen

Sverige jobbet iherdig med å demme opp for offensiven til Tjekkia, for det er overgangsspillet og den raske innebandyen som virkelig har gjort sin innmarsj. 0-0 etter 20 minutter, men da var det også slutt. 3-0 etter 2 periode og svenskene var egentlig aldri i nærheten selv om Tjekkia satte de 3 siste i åpent mål. Revolusjonen er i gang. Sverige står uten VM gull i både u19 og A-lag for første gang på mange år. De må finne tilbake til seg selv. Det vil de , det gjør de. De jobber videre

Veien videre

Sverige fortsetter sin planlagte vei mot neste VM. De har oversikten og skal jobbe videre. I den norske leiren så er landslagsjefen arbeidsledig fra i dag. Ny landslagsjef må ansettes og da går det raskt en stund. Verdifull tid. Norge rykket ned, hva gikk galt? Ligger vi så langt bak? Var ikke troppen god nok? Var det feil spillere? Skulle spillere holdt seg borte fra russefeiring (jada folkens de rullet). (Må poengtere at dette ikke var alle, da foreldre har gått amok på FB og messenger)Det var sykdom i troppen, kunne den vært unngått. Mange spørsmål som bør evalueres. Det er lett for den utenforstående å bare skrive på FB at dette var dårlig, dette fungerte ikke etc etc. Se hva som ligger bak. Er spillerne gode nok? Er serien de spiller god nok? Gir de nok? Er trenerne gode nok? Er skolene de kanskje går på flinke nok? Mange mennesker tok kontakt de siste 48 timene. Det gikk på det samme. Men innerst inne, er vi der at skal vi  ha noe kretslag? Er vi der at vi skal be kretsene tenke på annet enn å få flest mulig til å spille? Hverdagen i norsk innebandy er veldig annerleds for de forskjellige kretsene. Ikke mange som tenker landslag. Hvorfor bruke penger på dette? Vi trenger pengene andre steder i idretten vår. Det er så mange forskjellige nivåer rundt om i landet at landslag/kretslag det står som regel ikke på agendaen. En liten gruppe ønsker, ganske mange bryr seg ikke. Det er dessverre sånn. Så nå ble veien fra A til B litt lengre enn det jeg trodde.

← Ketil Kronberg fortsetter i SSL Vinner av California Cup 2019 →