Norge tapte mot Slovakia

I Norges gruppe var det klart allerede før kvalikken ble spilt at det ville stå mellom Slovakia og Norge om hvem som ville spille «finale» mot Sveits. Så oversiktlig er det i international innebandy. Norge har vunnet to klare kamper mot Italia og Ungarn. Mange mål, men perioder i begge kampene så har de sluktnet i perioder. Sånn blir det når de fleste spillerne spiller i norsk eliteserie og det er ok med et par hvileskjær i kamper. Sånt går ikke internationalt. Kampen mot Slovakia blir en prøve der norge bør gå ned på 2 rekker. De har ikke 3 rekker som kan pumpe på fra start. Blir spennende å se hvordan kampen blir. Bildet blir nok at Norge vil ha ball og Slovakia kontrer inn et par mål. Slipper Norge de for lett er Slovakerne ikke så vansklige å be. Et par mål mål under og det blir en kamp i oppoverbakke. Forsvare seg defensivt er Slovakerne gode. Da åpner Norge seg enda mer.

Det blir et spennende oppgjør. Vinner Norge er de klare for VM. Uavgjort eller tap er det en ny sjanse mot Russland. 3 lag går til VM. Dette bør Norge klare. Men jeg er i tvil. Slovakia virker mer på. Jeg får bli overrasket.

Ole Martin Skau Jansson, Ole Mossin Olesen

På benken fra start: Andreas Falkeid (mv), Marius Pedersen, Kristoffer Bakke, Erlend Bjerknes, Samuel Hellström, Marcus Hamrin, Patrick Martinsen, Ludvik Hansen, Frederik Nilsen

1 Periode.

Lagene begynner enkelt og føler litt på hverandre. Slovakerne er gode på overganger. Det blir faren i denne kampen. 1-0 til Slovkia kommer etter 04.04 av #79 Gasparik. 2-0 06.43. #26 Pazak ass #11 Grlicky. Enkle mål som Norge kan avverge før de kommer så langt som til avslutninger. Så litt typisk. 19.55 så kommer 3-0 #8 Kobic ass #79 Gasparik. 0-3 til første pause er up the hill for Norge. Dette blir ikke enklere. Morsomt å se hva lederteamet gjør før 2 periode.

2 Periode

Norge må høyere opp på banen, men det er ikke mye rom de får. ! rekka har ikke levert i 1 perioden. Men de er på hugget i 2 periode og #8 Jansson setter inn redusiering til 3-1 ass #10 Mossin. Norge må bruke momentum, men får ikke godt nok betalt. 4-1 kommer etter 29.53 ved #44 Dudovic ass #9 Rezanina. Norge har 17-12 i skudd etter 2 perioder, men får ikke kommet godt nok på mål.

Litt tøffere for Greåker guttane i denne kampen enn hva de vanligvis er vant med.

3 Periode

Norge må opp og frem. tunge kropper og ikke helt der med 3 kamper på 3 dager. Norge bør sette et par om det skal bli kamp. Men det skjer ikke. Tøffe nærkamper over hele banen og det er Slovakiske spillere som vinner de fleste. Kampens store spiller #79 Gasparik setter 5-1. Slovakia har et høyere tempo og vinner fortjent.Norge må kjempe om den siste VM billetten imorgen. Vi får håpe de kommer opp på nivå.

Slovakia-Norge 5-1 (3-0,1-1,1-0)

Arena Poprad, 1682 tilskuere

1-0 (04.04) Ronald Gasparik (ua)

2-0 (06.43) Michal Pazak (Martin Grlicky)

3-0 (19.55) Martin Kubovic (Gasparik)

3-1 (24.19) Ole Martin Skau Jansson (Ole Mossin Olesen)

4-1 (29.53) Michal Dudovic (Lukaz Rezanina)

5-1 (49.09) Gasparik (ua)

Skudd: 20-22 (12-7,7-11,1-4)

Dommere: Broman/Matti (SWE)

De må opp i ringa i den siste kampen. Spennende. Make or breake. Norge bør ta denne sjansen.

← Hadde vi vært akkurat her, eller kunne det vært noe mer?? Norge vant enkelt mot Italia →