Norge deltar ikke i U19-VM for menn og kvinner 2021

Forbundsstyret i Norges Bandyforbund vedtok våren 2020 at all landslagsvirksomhet i forbundets idretter skulle stanses inntil videre. I forlengelsen av dette besluttet forbundsstyret fredag 25. juni at det ikke er tilrådelig å delta i henholdsvis VM-U19 menn og kvinner, som skal avholdes i slutten av august og begynnelsen av september 2021.

Hovedgrunnen er myndighetenes innreisebestemmelser til Norge og de generelle reiserådene.
I tillegg ville en eventuell smitte under mesterskapet kunne skape en krevende situasjon med karantene og isolasjon for de unge utøverne som skulle deltatt.

IFF er informert om at Norges Bandyforbund (Norge) ikke deltar i disse to mesterskapene.

«Hensynet til ikke-vaksinerte ledere og ansatte som forventes å måtte reise med troppene, taler heller ikke for deltagelse når koronasituasjonen fortsatt er så vidt uoversiktlig og myndighetenes oppfordringer til ikke å bringe importsmitte til landet», uttaler president Erik Hansen.

Innreisekarantenen til Norge ville også påvirket muligheten til å avholde samlinger i forkant av turneringene, slik at det ville bli svært krevende å kunne forberede seg på en sportslig forsvarlig måte til turneringene.

Norges Bandyforbund beklager at denne beslutningen går ut over de som hadde sett frem til å delta i U19-VM for Norge, men usikkerheten knyttet til alle sider ved en deltakelse og utøvernes og landslagsledelsens helse må prioriteres.

Satt i lys av hvordan verden er for tiden så kan en ikke si at dette var noen stor overraskelse. Sikkerheten til utøvere og ledere går foran alt.

← Jan Frode Snelling klar for IK Akerselva. Fra en katastrofal skade til SSL →