Nok en klubb trekker seg fra eliteserien kvinner – det begynner å bli prekært

Det er harde tider i norsk idrett. Permitteringer og mennesker som mister jobb gjør at næringslivet ikke er villige til å hjelpe sine lokale lag. De har nok med å kunne få endene til å møtes og overleve disse corona tider. Vi har tidligere tatt opp dette med permiteringene i NBF. Nå er heldigvis noe av dette fått en positivt resultat.

Eliteserien kvinner – Nå brenner det et blått lys

Først trakk Sagene seg etter at hovedstyret hadde gitt beskjed om at de ikke var mer penger å hente. Nå er neste lag ut. Dette fra klubbens facebook side

Klubbens pressemelding

Fjell-Kam innebandy trekker damenes eliteserielag.
Fjell-Kameraterne Innebandy har meget store kostnader knyttet til deltagelse i eliteserien for damer. Som følge av dette er vi helt avhengig av eksterne midler for å kunne forsvare videre deltagelse.
Grunnet situasjonen rundt COVID-19 er svært store deler av næringslivet berørt i negativ forstand, noe som gjør innhenting av midler til en umulighet.
På et tidspunkt antas det at situasjonen rundt COVID-19 stabiliserer seg, men horisontens lengde er usikker, og næringslivets evne til å hente seg inn igjen etter situasjonen er enda mer usikker.
Vi ser oss derfor tvunget til å trekke laget fra eliteseriedeltakelse sesongen 2020/2021. Vi ønsker derimot å holde mulighetene for fortsatt deltakelse åpne dersom det viser seg at det er rom for å ta denne avgjørelsen på et senere tidspunkt; når situasjonen knyttet til Korona-viruset har stabilisert seg og næringslivet er tilstrekkelig på beina igjen.
Vi takker for støtten denne sesongen og vil fortsette å jobbe mot fremtidig eliteseriespill.

Hva kan idretten egentlig gjøre?

Det er veldig tungt og det økonomiske kommer ikke av seg selv. Hva kan NBF gjøre? Er det mulig å gjøre denne serien annerledes?
Nå er det følgende klubber igjen : Tunet, Grei, Sveiva, BMIL, Sarpsborg, Gjelleråsen igjen. 6 lag igjen. Skal de møtes 4 ganger i serien? Er det noe som helst holdepunkter for NM pokal. Skal det være en åpent NM sluttspill slik det er i de yngre klassene. Må si det faktisk var kult å se. Har vi noe annet valg?? Noen av de resterende klubbene har også slitt med mannskap gjennom sesongen. Hva skjer egentlig??

← NM finalen spilles etter loddtrekking Paolos Corner S05E03 – Viktige avgjørelser og forhastede avgjørelser? →