NM2023 Slevik til NM finale etter en dramatisk kamp og der møter de Tunet som slo Nor92

Semifinaleseriene denne sesongene har vært fulle av dramatikk og kamper der ting snur midtveis eller på slutten av kampene. Folk med dårlig hjerte bør nesten holde seg hjemme når en vet at ting kan skje. Dagens kamp i Tindlund Hallen er av den dramatiske sorten og en blir varm når en ser en Kjell Erik Dahl så sliten så sliten. Men innerst inne så vet jeg at han er drit stolt av gutta. Det er et ungt lag han tar med seg til NM-finalen

Tung sesong for Greåker

Det har vært en litt rar 2022/23 sesong serien var allerede avgjort før Greåker dro på håndbrekket. Hvorfor og hvordan vet en ikke helt. Plutselig tapte de for Nor92 og da var det en avgjørende kamp som Tunet slo de i. VIPS så var de sølvvinnere og en annen vei til NM Finalen. En langt hardere vei. Skader har vært en gjennomgangsmelodi og når en plutselig skal starte NM sluttspillet med 3 keeperen i mål, ja da har en ikke helt det lille hellet med deg. Det var mer enn godkjent innsats fra keeperteamet til Greåker i sluttspillet. Skader kan en ikke alltid gardere seg mot. Det var en fin ramme rundt kampen idag som det har vært i alle kampene mellom kamphanene i Østfold. Ved spillerutgangen til Greåker var det noe som minnet om en VIP tribune. Mange herremenn som tilsammen sikkert hadde en 50-60 NM gull. 90,00,10-tallets store spillere satt og diskuterte spillere, motstanderne, taktikken og ikke minst dommerne. Der satt historikerne og mimret om hvordan det var og hvorfor ikke ting ble gjort annerledes.

Slevik spilte sitt kort og vant

Slevik har de siste sesongene slitt med tynn tropp og mange unggutter. Disse ungguttene har vokst seg litt større og begynt å ta tak i kampene og spiller en viktig rolle i å gi de eldre og mer erfarne gutta en pust i bakken. Det ble skrevet at Thomas Toget Stræte slet med skade og at Johan Åhlberg skulle sjekkes før kampen. Stræte spilte, mens Åhlberg var coach på siden. Det var også her Slevik satte opp sin måte å spille på. By, Wille og Stræte styrte hele kampen. De dro ned tempoet og økte når de selv ville og da var det farlig.

Denne mannen styrte tempo i kampen.

Greåker hadde ball, men dro aldri om sjelden til på skudd. Ikke før Sander Fauskanger satte 1-2. Der har han ikke det drivet som hans far hadde som skjøt både høyt og lavt. Greåker er bra, men når de ikke får tellende resultater av sine angrep ved å score mål så blir det som det blir. Det var tøffe tak fra første stund.

Tøffe tak langs vant

Stein Morten Johansen setter 1-6 etter et straffeslag i 3 perioden og kampen er egentlig ferdig. Da blir det finale. Men denne fantastisk sporten er både god og slem. Martinsen setter 2-6 etter 12.47. 13.13 setter Fauskanger enda en til 3-6. Da kommer Timeouten til Greåker. De har momentum og Kenneth Skistad tar de avgjørende trekkene. 4-6 ved Kvisvik tid: 14.30, 5-6 ved Bye 14.47 og 6-6 ved 16.49 ved Sander Fauskanger igjen. Kampen går til Sudden death. Noen er allerede døde av hjertestans andre som meg som elsker pain og håper på straffekonk. Men den største partypooperen er Bjørn Erik Gustav Franzon. Kun 1.04 ut i sudden setter han 7-6 til Slevik.

Altså den vendingen kampen tok!? Greåker henter opp 5 mål og Slevik puster såvidt, men tar det til slutt. Et mareritt eller en drømmeavslutning.

I den andre kampen gikk det som vi tilslutt trodde. Tunet ble for sterke for Nor92 som har gjort et fantastisk sluttspill. Hadde noen sagt dette før serien kom igang så hadde de blitt sett på som overivrige.

Sånn på Gefulen – Slevik vs Tunet / Tunet vs Slevik. Hm……lukter Østfold igjen, men Tunet er sterke og gir seg ikke uten kamp.

Statistikk GREÅKER VS SLEVIK

Statistikk TUNET VS NOR92

← VM Kvinner 2023 – VM Puljene er trekt NM2023 Greåker vant en tett kamp og det blir en 5 og avgjørende semifinale →