NM2023 Nor92 Sjokkåpnet med seier mot seriemesteren

Var det mange som ble overrasket over tapet til Tunet igår så var det enda flere som skvatt når de hadde opplevd å se at Ole Mossin Olesen hadde bommet på 2 av 3 straffer. Det kan vi med hånda på hjertet si at ikke er hverdagskost.

Tallenes tale

Ser en på statistikken så er det ingen tvil om at Tunet gutta er flinke til å komme til skudd. Før kampen var det ingen tvil om at keeper/forsvars alliansen til Nor måtte jobbe og være tighte. Den finske keeperen Samu Kirjonen stode en meget god kamp i 70 minutter med 40 skudd på seg. En keeper må ligge på rundt 90% (5 mål på 40 skudd) for at laget skal ha noen som helst sjansen. I det andre målet var Nicholay Halvorsen nede på 77%.(5 mål på 20 skudd). Viktige detaljer. Begge keeperne var gode på straffer, men Samu reddet hele 2 fra Mossin i straffekonken og det avgjorde.

Grei kampledelse

Kampen

Nor92 var mer på enn Tunet i starten og ledet 1-0, 2-1 og 3-2 før Tunet våknet og snur til 5-3. Det er en mental jobb å hente opp igjen i «cup» kamper mot en så sterk motstander som Tunet. Tunet har ikke tapt mange NM kamper de siste årene. De som husker og tenker mental jobb kan drømme om Sarpsborg Sharks vending når de lå under med 2-0 i kamper og snudde det og van 3-2. Det virket også som om de unge raske angriperne til Nor gjorde backene til Tunet usikre på en måte som gjorde at de måtte ta frem det fysiske aspektet på en annen måte enn de pleier. Det morsomme er å gi den mentale kampen mot en sterk motstander glød. Tunet ledet kampen men bommet på 4 av 6 straffer. For Nor92 var dette en meget sterk seier i en hall de ikke aldri har «vunnet» i. Alex Jureksson har gjort mye riktig denne sesongen og det skal bli interessant å se kamp 2 i 3050.

← ELITEKvalifisering – Sjetne var 57 sekunder fra Eliteserien. NM2023 …og NM Finalistene er →