NM2023 Greåker vant en tett kamp og det blir en 5 og avgjørende semifinale

Greåker lå under med 2-1 i kamper og måtte vinne i Gressvikhallen. Bulldoggene fra Greåker viste at de vil til finalen ved å vinne den tighte kampen fredag kveld.

Kampen

Årets semifinaler for herrer har vært litt utenom det vanlige. Begge storfavorittene har snublet i de to første kampene og måttet hente seg inn igjen. Nor 92 tok en 2-0 ledelse mot Tunet, det samme gjorde Slevik mot Greåker. I denne semfinale fighten så det ut som Greåker hadde fått tilbake sine skadede spillere. Det hadde de i kampskjema, men vi ser at det er flere som kun spiller deler av kampen. Men de bidrar. Torp var ikke med i hele kampen, Martinsen spilte deler, Hjorth begynte på vingen fikk en trøkk og avsluttet med å spille back. At Trenerteamet til Greåker ventet så lenge med å introdusere Wilmer Anderzon må være årets store spørsmålstegn.

Wille setter 1-0 på en kanon etter 5.15

Wille har et kanonskudd han bruker for lite

Kampen i seg selv var en rar affære. Greåker hadde knapt skudd på mål i første perioden, men leder 1-2 til første pause.

Det var mye fokus på keeperne før kampen. De hadde det ikke enkelt i en tett kamp der det var få skudd og når de først kom så var de premium skudd som satt der de skulle.

Viktig med fokus på oppvarming

2 periode

Her skjedde det mye. Greåker var veldig opptatt av å ha riktig oppsett/rekke mot Sleviks første rekke. Torp spilte mindre, Hjort var satt ned på backen for å få skudd fra venstre siden. Hjort er righter og da får en veldig naturlig passningsvinkel. Greåker får ikke til sitt side til side spill mot Slevik og må slå opp på spillere i fart. En helt annen måte å spille på en mot andre lag. Det tar sekunder før Slevik setter 2-2. Åhlberg ass Franzon. Kjent kombinasjon. Det er mye folk på tribben, det er lite støy på banen. En hadde trodd et skulle schmelle mer, men det er kun Kvisvik som viser muskler. En litt rar kamp. Målene kommer som regel til det laget som IKKE har momentum. Det er innebandy. Skudd på mål er målsjanse og ut av ingenting så leder plutselig Greåker med 2-4. De har knapt hatt skudd på mål, men er utrolig effektive. Vi får en redusering av Franzon, men det er liksom enkelt for Greåker å sette sine sjanser. Kvisvik drar på seg 2 stk 2 minutter med et mellomrom på 2,37 mellom dem. Slevik utligner til 4-4 på den første, den andre er Greåker flinke å forsvare seg på.

3 periode

Isaac Hammarberg setter Greåker foran i førersetet 2 min ut i 3 perioden. 5-5 kommer i nok et overtall ved Stein Morten Johansen. Sjansene er mange begge veier, men skuddene går ikke på mål. Med 14 min igjen setter unggutten Markus Sandberg-Pedersen – 6-5 til Slevik. Da tok det av på tribunen. Slevik folk liker veldig at Homegrown players scorer mål. Nå må Greåker opp og det harde spillet tar seg opp. Det blir tøffere og det er små marginer. Ny utvisning, denne gangen til Slevik. Greåker må score og gjør akkurat det. 6-6 med ca 8 minutter igjen. Med 5 minutter igjen kommer det en avgjørende situasjon. Slevik har ballen og er på vei fremover. I denne situasjonen kommer det en utvisning som det snakkes om fortsatt. Det blir et slag på spilleren som har ballen og som skulle hatt frislag i momentet før. Med overtall til Greåker med mindre enn 5 minutter igjen er dette en gylden mulighet for å ta ledelsen. Sjansene er der og plutselig er Greåker alene med keeper fra høyresiden. Her hindres Greåker spilleren og det dømmes et riktig straffeslag. Så situasjonen er overtall Greåker samt et straffeslag. Den setter Martinsen kaldt imål til 6-7. 6-8 kommer sekunder etter at Slevik er fulltallige. Mindre enn et minutt senere 58.21 setter Stein Morten Johansen enda en for Slevik til 7-8. Slevik spiller fortsatt med 6 mot 5 for å sette en utligning. Noen ganger går det bra, men her er Greåker gode og setter 7-9 på åpent 59.38 ved Jesper Wiklund som hadde noen viktige involveringer i slutten av kampen.

Seier til Greåker med 7-9 og siste og avgjørende kamp i Tindlundhallen søndag.

Statistikk fra kampen KAN DU LESE HER

← NM2023 Slevik til NM finale etter en dramatisk kamp og der møter de Tunet som slo Nor92 Thomas Stræte tar sin 6 årets spiller tittel →