NM G15 Nittedal Wolves mot Sveiva i Finalen

Det skjedde mye i helgen. Vanlige seriekamper, Regionscup og NM-sluttspill. Mye glede, noen skuffelser. Men det som gleder mest er at Innebandy røysla begynner å våkne opp etter covid.

Noen hadde press

Det har blitt snakket om Nittedal G15 i miljøet noen sesonger så du kan si at de hadde et ørlite press på å nå til en finale. Dette G15 laget er sammensatt av 10 stk 07 spillere, 6 stk 08 og 1 stk 09. Av disse er hele 9 spillere med Gjelleråsen som moderklubb. 8 av disse er «opprinnelige» fotballspillere. 2 har fortsatt fotball som 1 idrett. Så dalen – Nittedal har 3 klubber som kan fostre opp spillere.

GIF, Nittedal og Hakkadal

GIF Fighters, Nittedal og Hakkadal. GIF er eliteklubb på herre- og damesiden. GIF har tappesert finaler og NM seire på yngres i mange år. Resultatet av denne satsingen ser en i elitetroppen og U19 landslaget. De er meget gode. Bak disse er det ikke like rått. Der har spillere gått til Nittedal for å samle sammen en gruppe spillere som vil noe. Resultatet ble NM finale G15 i Stavanger. Nittedal Wolves er store på «barn og ungdom». A-laget er i 4 div, Satsingen «it¨s a gørl» i «dalen» samt Hakkadal sin jentesatsing er en kul greie i innebandyen, Oslo&omegn. Det beste hadde vært å satset på en klubb for de beste herre spillerne tex GIF og hatt farmerklubber i Nittedal og Hakkadal. Elitedelen for kvinner burde tex Nittedal ha fått. De får det til i Dalen bak dalen. (Nittedalen bak Groruddalen) Ny tribunedel i Rotneshallen, Ny hall i Hakkadal og ny hall i «Gjelleråsen» – Slattum idrettshall. Lihallen er tapt til håndballen. But still. Herregud for et område. Her må kreftene samles. Kanskje det er å banne i kjerka og jeg har kommet med upopulære utsagn, men istedenfor å ta fra hverandre, samarbeid så blir dere sterkere. (Det er selvsagt lov å være uenig)

Klemmer`n

Det fleste kjenner på en eller annen måte Jørgen eller vet hvem han er. Denne figuren der har jeg kjent over 20 år. Fra ansvarlig på Korsvoll fotballkamper til primus motor i Korsvoll innebandy til hva han sysselsetter seg med idag. En kan jo ikke bli annet enn glad i denne løsmunnende karen. Alltid en replikk, alltid en mening. Slike mennesker får selvsagt sine kritikere, men det er deilig å ha mennesker rundt seg som faktisk sier ting rett ut. Øser ut med velmenende utsagn. Det er friskt, det er sterke meninger. Som Jørgen så fint sa her om dagen. Søstra mi løp rundt med en håndball. De skulle bygge hall på Korsvoll. Det er 40 år siden. Nå er endelig Korsvoll hallen bygd (desember 2022). Tribunedelen på Rotnes tok ikke lange tiden. Det er viktig å ha mennesker rundt seg som vil noe. En NM finale er et resultat av noe mer enn et lag. Det handler mer om en ide om klubb som vokser seg større. Drivkraften er viktig.

Et typisk Klem utsagn – BADING

Det var tight

Det var ingen lek på roser. En må smile når en hører at dekket i Stavanger var så trått at de ble brukt Unihoc, Zone, Oxdog, Fatpipe og Salming utstyr. Blader ble skiftet og prøvd. For Nittedal var dette en nøye planlagt aksjon. Min gamle skolekamerat Kenneth Hertaas er om jeg ikke husker for galt ennå en del av forsvaret. Han hadde ansvar for logistikk. Næringsinntak var hans ansvar. Kjenner jeg han rett ble de tvangsforet om de ikke spiste selv. Hanna Klem var fysio samt to trenere i Tom-Erik Espe og Jørgen Klem. Etter kun seiere i NM Pulje mot Tunet 2-7, Østensjø 10-3, Fjerdingby 3-5, Hommersåk 16-0, Sandnes 1-9 samt Kvartfinale Sarpsborg 6-1 så ventet Greåker i semifinalen.

En for alle – alle for innebandy
Fjerdingby gav match

Det var ingen walk in the park. Greåker satser voldsomt på sine gutter og de testes også oppover i klassene så det var en kamp som måtte avgjøres i sudden. Der var Sander Olai Fries Baltzersen (der far er en gammel Tåsen spiller) og avgjorde kampen til Nittedals. Det skal bli spennende for det er ingen hvem som helst som venter i finalen. Sveiva har også en historie med mange finaler og NM gull i yngre årsklasser. De slo Ullkisa på straffer. Det var veldig jevnt. Det er godt å se at to publikumslag kommer til finalen. Kampen mellom dalene ser vi i April.

← Sandnes kjemper om sluttspill – men fikk det tøft på østlandet VM Kvalikk U19 – Norge vant enkelt og skal til VM →