NM – Finale menn – Blir han avgjørende!?

De siste ukene har det blitt spilt NM-sluttspill, noen overraskelser har det kanskje blitt, men alt i alt så har det gått som de fleste trodde. En NM-finale mellom Tunet og Greåker. Nå står en spiller mellom Tunets første tap og en 100% perfekt sesong.

Landslagskeeper


Markus Pels Jelsnes har vært landslagskeeper i mange år, spilt i SSL, men ennå ikke vunnet en NM – Finale. Greåker spiller sin 16 finale og har vunnet 9 av de 15 finaler de har spilt. En god grunn til å møte opp på lørdag for å se Greåker å slå Tunet. Pels er klar for å slå Tunet.

Alltid trafikk foran målHvordan er følelsen foran en NM-finale?

Gleder meg helt sykt, selvom man får en følelse av tigerscup når vi må varme opp i en annen hall og alt det røret som det har blitt lagt opp til, men prøver å fjerne fokus på det vi ikke kan gjøre noe med til det vi kan

Din første NM finale?

Endelig? Mange år i eliteserien, men alltid tapt på målstreken. 2 siste åra er det vel kun covid som kunne ha stoppet oss fra noe annet, så det blir gøy!

Hva synes du om årets Greåker lag?

En fin mix av rutinerte og yngre. Vi har en god stamme i riktig alder som bringer kulturen videre sammen med de viktigste gutta som har vært der i all tid. Vi har vokst oss mer og mer inn dit vi vil være, som man kunne se over 3 kamper mot sveiva.

Er dere klare for å påføre Tunet sitt første tap?

Vi er klare !! Tunet seiler inn som store favoritter her og vi må ha en feilfri kamp for å slå de. Men tror ikke de kommer til kampen med en enkel følelse, de vet at vi har kvalitet i alle ledd og mange bjesser som vet hvordan man vinner store titler. Håper på fullt trøkk i hallen så skal de to beste lagene gi valuta for de 300kr’ene

Så hvordan kom lagene til den store finalen?

Semifinalene

Tunet vs Harstad

Tunet lå under etter får sekunder i den første kampen, men kom tilbake og snudde kampen. Harstad skal ha all ære for deres innsats i dette NM-sluttspillet. Men Tunet er årets lag og denne sesongen har de kun seier i alle kamper i sluttspill og serie. Fins det svakheter, ja sikkert, men det gjelder å finne de. Å ta ut Ole Mossin er ikke alt lengre. De har flere strenger å spille på. Det har de også vist denne sesongen. Utover i kampene blir rommene større og Mossin har kommet til større sjanser. Det skal bli spennende finale. Tunet har to unge keepere i Halvorsen og Klungervik. To gode keepere som har delt på oppgaven i mål denne sesongen. Ungguttene til Tunet har virkelig vokst seg fram denne sesongen. Det er en svenske som bidrar, resten er norske gutter som dør for drakta. Virkelig stort. Taper de sin første kamp på lørdag?? For meg er det Tunets to loose. Dette skal de ha 99 av 100 kamper.

Greåker vs Sveiva

Denne semifinale serien ble veldig tett de første 2 kampene. Ja så tett at Lars Erik Torp var usikker på hva som hadde skjedd dersom Sveivas siste sjanse i kamp 1 hadde resultert i uavgjort. Det var tight. Sveiva slutter aldri å kjempe. Det gjorde de til NM mestere i 2019. De gav seg aldri og malte på anført av en Per Chr Pekka Brath og vant i sudden. For min egen del – Å stå i boksen til Greåker under kamp 2 og høre hva som blir sagt i TO og du hører : De gir seg faen aldri, spil ut, ikke kast vekk kula. Lars Erik Torp spilte ikke kamp 2.

Greit å stå på benken når det er TO

Han er den eneste i dagens Greåker som vet hvordan det er å være skadet i en NM finale. Så alvorlig at han forsøkte å spille, men det skar seg etter noen minutter. Han er hjertet i dagens mannskap sammen med en Kenneth Skistad som er en player manager som vet hva det vil si å være der, spille finaler, ta det ekstra steget, tekke det neste skuddet, ofre alt for å få løfte bøtta. Uvurdelige ledere som har tradisjon og vinnerkultur med seg til alle ungguttene som nå også kommer opp og frem. 2 av de fremste ungguttene takket for seg i klubben og dro til Warberg for å utvikle seg videre, Gjødalstuen tilbake Sharks. Færre spillere enn Tunet som kan være med å få et godt resultat, men samtidig såpass god blanding av unge sulte spillere og erfarne spillere at de kan slå Tunet i en one-off kamp

Det kommer til å bli en spennende kamp, Kan Greåker slå Tunet!?

Det blir spennende å følge NM – Finalen mellom Tunet vs Greåker lørdag 9 april kl 14.30

Onsdag 23. mars


19.00 Greåker-Sveiva Tinlundhallen 5-4


19.00 Harstad-Tunet Harstadhallen 5-9

Fredag 25. mars


19.00 Sveiva-Greåker Rommenhallen 3-6


20.00 Tunet-Harstad Høyenhallen 12-4

Søndag 27. mars


15.00 Tunet-Harstad Høyenhallen 9-0


16.00 Greåker-Sveiva Tinlundhallen 11-2

Kvartfinaleresultatene

Onsdag 9. mars

19.00 Tunet-Nor 92 – Høyenhallen 8-5

19.30 Greåker-Slevik – Tinlundhallen 6-2

Fredag 11. mars

19.30 Sarpsborg-Harstad – Skjeberghallen 11-3

20.00 Sandnes-Sveiva – Hanahallen 6-5

Lørdag 12. mars

16.00 Sandnes-Sveiva – Hanahallen 3-5

17.00 Sarpsborg-Harstad – Skjeberghallen 4-9

Søndag 13. mars

17.00 Nor 92-Tunet Mjøndalshallen 4-13

Mandag 14. mars

20.00 Tunet-Nor 92 – Høyenhallen 19-0

20.00 Slevik-Greåker – Gressvikhallen 3-4 eeo

Onsdag 16. mars


19.30 Greåker-Slevik – Tinlundhallen 12-1

Torsdag 17. mars


19.00 Harstad-Sarpsborg – Harstadhallen 7-5

Fredag 18. mars


19.00 Harstad-Sarpsborg – Harstadhallen 10-4


20.00 Sveiva-Sandnes – Rommenhallen 8-7 eeo

Lørdag 19. mars


16.00 Sveiva-Sandnes – Rommenhallen 10-8

← Nor92 – en overraskelse at de velger å avslutte samarbeidet etter en sesong – oppdatert Miljø, glede og motivasjon →