NM finalen spilles etter loddtrekking

Etter at det ble klart at det ikke blir noe fortsatt sluttspill for et par uker siden er det mange som kommet med forslag til Norges bandyforbund på hvordan man dette året skal kunne få utsett en NM-vinner. Det ble i går klart etter en avstemming av klubbene som var med i semifinalene at man skulle trekke lodd om hvem som gikk videre. For at det skulle bli jevnt fikk først Greåker velge hvem lag man skulle trekkes mot og de valgte Slevik. Siden Greåker vant 3-0 i kvartfinalene fikk man tre lodd. Siden Slevik vant 3-1 fikk man to lodd. Etter dette ble lappene trukket og første lag som fikk to lapper ville da gå direkte videre til NM finale. Den samme metoden ble brukt mellom Tunet og Sveiva.

For damene ble det litt annerledes siden lagene ikke fikk avsluttet serien og det ble et faktum at fjellkamratene valgte å trekke laget til neste år. Da er man bare 7 lag i serien og for at en kongepokal skal deles ut trenger vi 8:e lag.

Når det kommer til kvaliken for herrene så blir det Ullkisa som tar plassen etter at alle lagene i første div fikk stemme på lagene de ville ha i eliteserien. Sandnes beholder med andre ord da også plassen. VIF endte med 0 stemmer for å få bli i eliteserien.

NM-finalen kommer til å spilles den lørdagen den 6:e juni. Per nå ligger vi på en RO på 1,7. NHI regner med at denne er nede på under 1,0 i løpet av Mai måned og derfor var det datoen som ble satt.

Lagene som vant loddtrekningen  ble for øvrig Slevik og Tunet så det blir lagene som møtes den 6:e juni.

Her finner dere bandyforbundets motivering

← VEDTAK OM OPP- OG NEDRYKK I INNEBANDYENS ELITESERIE FOR MENN Nok en klubb trekker seg fra eliteserien kvinner – det begynner å bli prekært →