NM finale kvinner

Tunet starter høyt og det er dem som har første skudd mot kassen, selvfølgelig årets toppscorer Rikke Hansen. Tunet setter virkelig opp farten her!

Etter 2:22 kommer Sveiva til sin første sjanse, meget god redning av Tunet keeper der. Imponert over det tempo som blir satt her fra start.

03:12 kommer også kampens første mål, målet kommer fra Sandra Nilsen, assistert av Heide Rød. Alt kommer utav den høyre pressen og tempo som Tunet setter.

Tunet fortsetter kampen med å stå høyt og i det vi passerer seks minutter har man flere skudd på mål. Tjærnstrøm er nede, henter ball og setter stor fart noe som Sveiva trenger her nå. Vi noterer at det er litt nerver her ute på banen for det er mange av pasningene som ikke er presise nok.

Jeg har allerede sagt det flere ganger men oj som pressen til Tunet gir utdeling. Først er det Rikke Hansen som setter 0-2, og etter å ha vært litt heldig er Sofie Kristiansen sist på ballen og det står 0-3 når klokken stopper på 12:13.

Kamper fortsetter og Sveiva har noen sjanser men det er Tunet som dominerer, dem kommer på flere skudd mitt i slottet men bommer på mål. Kunne fort vært 0-5 på tavla etter 16 spilte minutter. Tunet har virkelig gjort hjemmeleksa si før den her kampen.

Med ca et minutt igjen blir det gjort en feil i Tunet sitt oppspill, Julie Gidske ser muligheten men Maiken i Tunetmålet redder enda et skudd. Første periode er over og Tunet leder 0-3.

Vi har byttet side og kampen er da i gang igjen. Sveiva har nok snakket sammen for det ser bedre ut fra start, det er også Sveiva som får første skudd på mål. Noe jeg fortsavner er det fysiske spillet man vil se i en finale. Det er Hanne Eriksen og Anna Strøm som står for det. Men like etter at jeg skriver dette så er da tunet fremme igjen. 23:21 setter Sandra Craig 0-4 assistert av Frida Norstrøm. Man tenker jo fort at man kanskje burde bytte keeper.

Så spiller vi i 59 sekunder for Sveiva tar TO, årsaken er at nå setter Tunet 0-5. Det er omtrent samme situasjon som herrelaget var i for 4 år siden når man til slutt tapte mot Slevik. Den som satte 0-5 målet var Rikke Hansen for andre gang i dag. For en spiller.

Etter TO så ser det ut å ha skjedd noe med Sveiva. Man tar tak i ballen og spiller en del rundt. Men Da kommer Tunet med pressen sin og etter 06:52 fanger dem opp en ball i midten, på et direkteskudd settes den rett opp i nett taket. Det var Emma Fagerhøi som sto for målet.

I samme moment bytter da også Sveiva keeper, inn i målet kommer Eline Andreasen.

Etter at Sveiva byttet keeper ble det mye bedre bakover men Tunet har fortsatt sine sjanser. Den største forskjellen er at Sveiva også får noe muligheter. Kampen bølger litt frem og tilbake men Tunet føles fortsatt som et bedre lag. Og etter 38:52 smeller det igjen. 0-7 kommer fra Emilie Thorvaldsen. Vi lurer hva man tenker på nå som spiller i Sveiva, hvordan skal man klare å snu dette mentalt? Tuner er raskere, sterkere og selvtilliten er høyere enn Everest… Perioden ender og Tunet leder da 0-7.

Tankene går jo nå på hva sier man i Sveiva garderoben? Jeg tenker selv spontant at nå må man bare slutte å tenke, spill innebandy for at det er gøy og gjør det man gjort i flere år før. Bare slipp ned skuldrene og kos dere.

I Tunet garderoben tenker jeg at man ikke sier spesielt mye. Bare hold roen og fortsett med akkurat det dem gjort hele kampen til nå.

Da starter vi tredje periode, da får vi håpe at Sveiva kan by på litt av det vi vet dem kan.

Sveiva med litt ball i starten, men alt tar sånn tid. Tunet rekker alltid løpe inn foran skuddet. Mens jeg husker det må jeg fortsette å gi skryt til det som må bli banens beste på Tunet. Rikke Hansen dominerer virkelig her ute, nå dro hun nettopp av to spillere foran eget mål før hun sender en pasning gjennom resten av Sveiva og plutselig kommer Tunet alene mot Keeper. Men mål blir det ikke denne gangen, uansett en sinnsykt bra trekk fra unge Rikke.

Så kommer da Sveiva sitt første mål. 45:47 inn i kampen setter Anette Berg dagens første redusering assistert av Hanne Eriksen. Det er et bra dragskudd fra toppen av slottet.

Ingrid Gosh og Sigrid Havre har nå kommet inn på banen for Sveiva, man gjør i hvert fall noen grep.

Tunet tar TO på tiden 47:31. Man føler vel at denne perioden ikke er helt der man vil. Rett etter TO så blir Rune ALi forbannet og sier noe til dommer. Dette liker dem ikke og Tunet blir idømt 2 minutter lagstraff. Da får vi se om Sveiva kan gjøre noe i dette overtallet.

Men hvem er det ikke som gjør mål i stedet? Rikke er der igjen og i fire mot fem drar hun opp ballen rett i krysset fra veldig liten vinkel. For en spiller.1-8 her da altså.

Og jeg tror ikke det rekker å ta mer enn 7-8 sekunder før Tunet gjør mål igjen. En innøvd variant på på tekning. Hvem gjør målet? Jo selvfølgelig Rikke Hansen igjen, 1-9.

Nå er det nok ikke mange som skjønner hva som skjer her inne. For etter bare noen sekunder til så får Rikke ballen, hun gjør som hun pleier denne kampen. ja akkurat som hun vil, og nå vil hun gjøre hattrick så det gjør hun. Hun gjør altså tre mål i spill fire mot fem på 44 sekunder i en NM-finale. Det må være noen form for rekord. Etter dette får også Sveiva to minutter for drøying av spillet.

Tunet setter nå på resten av benken og spiller med alle spillere. kampen er jo så og si klar. Det skjer heller ikke så mye frem til det er ca tre minutter igjen. Da satser Sandra Vika stygt på Hjort og Charlotta sendes på en flyvetur som helt sikkert føles veldig lang. Hun blir liggendes og det er uklart om hun blir skadet eller ikke. Men hun får hjelp av banen.

Sandra får 5 minutter og hun skal da ikke spille mer denne sesongen.

Det blir ingen mål i kampen som Tunet vinner helt overlegent. Så bra som Tunet var i dag har jeg aldri sett dem og Rikke var magisk. Men man får ikke glemme Maiken i målet som også hadde stor betydning for utfallet.

Jeg har ikke sett en damefinale tidligere der et lag vært så overlegent sin motstanderen. Rett å slett imponerende.