NM finale herrer

En NM finale til skal spilles i dag og den er mellom Greåker og Sveiva

Vi ser at Greåker starter på tre rekker og Sveiva på to. Alle greåkers rekker har vært på banen etter tre minutter. Det skjer ikke alt for mye de første minuttene. Begge lag har et skudd hver på mål.

Men i det 4:e spilleminuttet kommer Sveiva sin 3:e rekke på. Felix, Kasper, Frikk, Rognlien og Tam.

Sveiva får et frislag tre meter foran Greåkermålet men får aldri ballen på mål.

Men etter 6:55 spilt så er det en av lagets mest rutinerte spillere som gjør mål. Kennet Skistad gjør mål fra omtrent ingen vinkel  på førstestolpen til Østergren. Keepertabbe i mine øyne.

07:36 skjer det igjen, eller ikke førstestolpen da. Men Greåker gjør mål gjennom Klefbeck. Selvfølgelig på volley. Helt sinnsykt mål, som vanlig når han gjør mål.

Sveiva kjører inn sin tredjerekke etter målet og Casper Sletten gjør det bra men Felix bommer på ballen.

Det er et bra tempo i kampen til nå men jeg synes nok at Greåker ser litt sterkere ut. Dem vinner de fleste duellene der kroppen skal brukes. Vi har spilt 12:09 når Østergren holder Sveiva inne i kampen med en helt utrolig refleks redning.

Etter dette får Sveiva sin førsterekke ha ballen litt og den går mange ganger gjennom hele laget før skudd kommer, dessverre er skuddet fra en dårlig vinkel og Bøckman har ingen problem med skuddet. Sveiva sin tredjerekke får ikke lenger noe spilletid noterer vi samtidig.

Sveiva har nå de tre siste skuddene på mål. Palving og Bakke med alle sammen. I tillegg har dem bommet på mål i samme periode. Det ser ut som om Grorudingene har våknet.

Det som gjør meg litt redd på Sveivas regning er at det er omtrent som dette de to foregående kampene også sett ut. Sveiva med mest ball, Greåker med seieren.

Det skjer ikke så mye de siste minuttene og Greåker leder da 2-0 til pause.

Da er vi tilbake og det er Greåker som vinner ballen fra start.

Per Christian Brath har gått inn i førsterekka til Sveiva i stedet for Sindre Palving. Det er også Sveiva som får den første farlige sjansen. Vi ser at Palving har tatt plassen til Felix i Sveiva sin 3:e rekke. Lilleby treffer stolpen og Torp rett i hjelmen fra 1m etter tre minutter. Nå må Sveiva våkne. Ikke langt etter har Wibring ogå et skudd i stolpen. Marginene på sin side nå med andre ord. Greåker kjører på her og kommer alene mot Østergren enda en gang men han redder elegant. I samme overgang kommer da Sveiva til angrep og Frikk finner elegant Valbye som setter ballen i åpent mål. Redusert til 2-1 her da etter 26 minutter.

Greåker publikum med mormor Kvisvik i spissen skriker på alle avblåsinger her nå. Spiller ikke lenger rolle hvem vei dommeren peker.

Sveiva fortsetter å eie mye ball, så kommer en kontring og Frikk legger tunnel på på en av Glenge brødrene så det ser ut om han blir helt svimmel. Det blir til slutt Sveiva sitt frislag. Nå er det plutselig Greåker som er litt under isen. Kult at et kampbilde kan endre seg så fort, vi har nå spilt 29 minutter.

Kleffern bjuder på årets indianer og Andreas Sletten får sjansen to ganger men det blir ikke mål, dette etter 31 minutter.

32:42 så kommer dagens fineste mål. Det er Frikk Bruland nå med sitt andre poeng. Han får ballen på midtbanen, legger en lekker tunnel på Skistad somikke rekker å se ballen igjen før Frikk har dratt den opp i bortre kryss. da har vi 2-2 i herrefinalen og vi har akkurat nå spilt 34 minutter.

Det skrikes litt her inne når Cato Glenge sender Andreas sletten over vantet etter avblåsing. Dommer sier ingenting da det ser ut som om Andreas faller litt vel lett. I neste sekvens spiller Jadelind en magisk pasning til Torp som står alene på borte stolpe. Ingen skjønner hvordan men Øistad når på en eller annen måte dit med kølla og redder ballen på streken uten å stå i målgården.

Vi har 2,5 minutter igjen av andre og det e rekstremt spennende her nå i herrenes finale. Vi kan si det sånn at begge lag har hatt store sjanser men Sveiva ser per nå 2-3 prosent bedre ut.

Sveiva holder ball de neste minuttene og det blir aldri helt farlig igjen denne perioden. Men for en siste periode vi har foran oss.

Det blir en kort intervju med begge trenere før pipa blåser og det er klart at begge lag fortsatt har trua.

Perioden starter og begge lag har sjanser. Men nå går Sveiva opp i ledelsen for første gangen i kampen. Det er Bjerknes som finner Pekka alene med keeper. Pekka gjør ingen feil, sender keeper venstre, går selv høyre og ruller ballen inn i et åpent bur.

Sveiva beholder trykken etter målet og Greåker ser ut å slite, er det den berømte finalenerven? Etter 46 minutter har fortsatt ikke Greåker en eneste farlig sjanse mens Sveiva har massevis. Hadde jeg vært trener i Greåker tror jeg faktisk at jeg tatt en TO nå.

Men som så mange ganger før kan andre trenere mer enn meg og det blir ingen TO. I stedet er det Greåker som utlignet til 3-3 etter 47:21. Målet kommer fra Nordh, assist Helgesen.

Det blir spennende å se hvordan begge lag takler dette. I første bytt etter målet er det Greåker som har ball.

Sveiva går opp i ledelsen igjen etter 49:45. Det er Martinsen som legger ut ballen til Valby (som er banens beste så lange), han trykker til og på Østholmskt vis går ballen så hardt opp i første kryss at Anders er sjanseløs.

Med 8 minutter igjen hører man ikke lenger familien Kvisvik på tribunen, det er kun Sveiva sitt heiarop som når frem.

Og med litt mer enn fem minutter igjen tar da Greåker TO. Dette etter at Sveiva hatt 3-4 store sjanser.

Greåker starter med ball etter TO og Sveiva setter på sin beste defensive rekke, samme som man brukte mot Slevik sin førsterekke. Arvid får en smell og blir liggende en stund. vi håper for Greåker sin skyld at han kan fortsette kampen.

Alle på tribunen lurer vel på når Greåker skal ta ut keeper, det er nå mindre enn 3,5 minutter igjen. Vi ser også at Arvid er tilbake i spill igjen. Og i det samme byttet så gjør greåker mål. Vi ser ikke helt hvordan den går inn men på en eller annet måte så spretter balle inn. Det er Lilleby som krediteres målet.

Klefbeck prøver for alt i verden å lure dommer til å blåse to minutter på Billy. Men dommerne kjenner Kleffern og dem blåser ikke når han kaster seg over vantet.

Med to minutter igjen kommer et skudd fra Hightower, Anders må kaste seg og får flere sekunder airtime i dagens beste TV-redning. Kampen går mot Sudden death her nå. Det blir det også, perioden ender 2-2 og vi har 4-4 på tavla.

Begge lag har fått en liten pause når sudden nå starter. 

Og for en sudden vi får, begge lag har meget store sjanser, Greåker for t.o.m prøve seg i PP men Sveiva jobber som dyr og står i mot omtrent alt av trykk som kommer deres vei. Sudden er over og vi skal nå slå straffer.

Straffene blir aldri helt spennende for Sveiva klarer ikke å gjøre et enste mål. Greåker setter alle sine bortsett fra nr tre. Gratulerer til Greåker!

 

 

← U19-VM kvinner – tøff start mot Tjekkia SM Finalen herrer – Storvreta mester →