NM Finale 2019 Menn – For en vending av Sveiva

Serien denne sesongen var mer eller mindre avgjort før jul. Greåker hadde slått Sveiva for andre gang denne sesongen. Dette hold ut serien og Greåker har vært uten tap siden desember 2017. Få lag har en sånn statistikk. Sveiva har ligget på en helt sikker 2 plass denne sesongen og har gått på mye folk.

NM Sluttspill

Begge lagene har vært rimelig overlegne denne sesongen i sluttspillet. Ingen tap og greie tall fremover. Med Andreas Falkeid tilbake etter suspensjon så er Sveiva klare til å tukte Greåker. De har alt å vinne, Greåker alt å tape. Dette blir en jevn finale, det vet vi fra før. Hvor jevn? Straffer?

1 periode

Lagene begynner med å kjenne på hverandre. Akkurat som i en boksekamp. Martinsen er satt opp som angriper og Greåker i kjent stil. Sveiva på 3 rekker, Greåker på 2. Det blir raskt klart hvordan en har lagt taktikken. Sveiva liker å føre kamper, det samme vil Greåker. Sveiva velger å legge seg bak på banen og kjøre kontringer. Sikkert som banken begynner også Falkeid forrykende. Det er som om han har laser stråler på målet og ingen ting skal forbi. Den ene fantastiske redningen etter den andre. 0-1 til Sveiva kommer ved Casper Sletten etter 13.27, da han mottar og snur seg rundt i en bevegelse og skyter mot andre stolpe. Greåker fortsetter å stange mot Falkeid. Det er tett og Sveiva er flinke til å forstyrre Greåker fra å kunne spille sitt spill. 1-1 kommer på en kanon fra kølla til Kvisvik 54 sekunder før 1 perioden er over. 16-6 i skudd til Greåker. Det viser veldig overtaket Greåker hadde, men Sveiva var flinke til å hjelpe keeperen sin.

2 periode

Vi venter noe mer fra begge lag. Denne perioden blir lik den første, men den er rotete og mer spennende enn at den er velspilt. 4 skudd til begge lag sier sitt til at det er mye som står på spill. Sjelden sett at Sveiva ikke har hatt minst 10 skudd i hver periode de to siste sesongene. Det er jevnt og det er som forventet.

3 periode

Begge lag begynner forsiktig og føler at dette kan ta av. Og får en sinnsyk periode vi får. Greåker går raskt opp til 3-1, første ved Torp så ved Jadelind. Så 4-1 ved Jadelind enda en gang. Brath setter 4-2 etter 46.33. Jadelind på tennis til 5-2 . Det er igjen 3 minutter og det hele er avgjort tror vi. Første får Bjerknes satt 5-3 deretter en kanon fra Pekka Brath til 5-4 og når Kvisvik ikke greier å klarere setter Billy Persson til 5-5 59.30. For en opphenting. Der ser vi hvor viktig det er å ikke ta ting for gitt. Sveiva spilte nesten uten keeper de siste 3 minuttene. Vi går til sudden death. Uavgjort var resultatet jeg trodde på forhånd, men ikke så dramatisk. Og seier til Sveiva. Vel jeg får rett. Valbye som har hatt en fantastisk finale setter 5-6 i sudden og Sveiva herrer vinner sitt første NM for herrer senior.

VMG gratulerer Sveiva – dette var stort

Det er en grunn til at vi elsker innebandy. Den fikk vi servert idag.

← NM Finaler 2019 – Søndagens kamper se de her NM 2019 Kvinner – Tunet vant høydramatisk kamp →